אבל מצד שני יכול להיות שיוצרי הסדרה החליטו בכל זאת להראות את זה כך למרות שאולי מן הסתם היועץ שלהם לענייני דת הסביר להם את הבעייתיות בנושא. אולי הם חשבו שזה יעזור להעביר מסר של אהבה וחיבה ביניהם. אולי. זאת סתם השערה. כי אם לא, זה באמת חור בתחקיר.
כל הסידרה הם דיקדקו ובדקו בכל סעיף ועשו תחקיר ממש רציני ומעמיק ודווקא בזה מזלזלים.. במיוחד כשקוראים לסדרה "מרחק נגיעה".. אם אני לא טועה בהפלה הקודמת הם לא נגעו אחד בשני..
אני אתמול מאוד התרגשתי לראות את הקרבה בן לאה לשמואל אחרי שהפילה... אני אומרת את זה בתור חילונית שלא ממש מבינה את כל האיסורים והכל (ודרך הסדרה והפורום אגב למדתי ה-מ-ו-ן). הקרבה ביניהם והחום והאכפתיות ששמואל העניק ללאה ממש גרמו לי כמעט לבכות. אגב האיסור הזה זה עוד משהו שאני לא מבינה בדת... (על הוסת אני מבינה אבל על ההפלה...). אישתו סובלת... הוא כמעט ואיבד אותה... אם לא היה שם איזה מגע אנושי אני חושבת שהסצנה הזאת הייתה משדרת המון קור מצד הזוג...
ראית את הסרט "האושפיזין"? בכל הסרט לא היה שום מגע בין בני הזוג, ולמרות זאת ראו את האהבה הגדולה שיש ביניהם. אהבה לא בהכרח מתבטאת במגע. גם לי קשה לקבל את האיסור נגיעה לאחר ההפלה. אבל אני מבינה, כי זה כמו בזמן ווסת..
אם הם היו מתאמצים להביע את הקרבה ביניהם ללא מגע זה היה הרבה יותר חזק. אין לך מושג לאיזו רמה של רגשות אפשר להגיע בלי לגעת - פשוט לומדים לפתח את זה וזה נהיה מאוד מאוד חזק.
לדעתי קשה. מאוד קשה לדעתי...אבל זה באמת יכול להיות משהו שיכול להתפתח... בכל מקרה יש משהו במגע שאפילו מעורר הזדהות עם הדמות במצב כזה.... בעצם הזדהות עם שני הדמויות... גם של שמואל וגם של לאה...
ויש אנשים שבכל מגע שהוא לא יעבירו שום חום או רגש. למי שחושב שבלי נגיעה אין אהבה, יצריות, רומנטיקה - ממליצה על הסרט "גאווה ודעות קדומות". סיפור אהבה באנגליה הויקטוריאנית, אמנם יש פה ושם ריקודים אבל שיא הסרט הוא בנשיקה - שלאחר החתונה. הסרט הכי רומנטי שאני מכירה, ויסלחו לי יוצרי "מרחק נגיעה", טלנובלה ארגנטינאית ולא יותר.
גם שינה באותה מיטה זה לא מקובל כשחושבים על זה.. אולי ניסו להראות אותם יותר "נורמליים", כדי שחילונים שלא מכירים בכלל את העולם החרדי לא יסתכלו על זה כאילו הם לא אנושיים לגמרי..
יש בפורום 'בחדרי חרדים' בהייד פארק אשכול כבד בנושא. הסצנות הנ"ל אינם צורמות למי שמתיר לעצמו לראות סרטים... מה שצורם זה אי הדיוק, והרבה פעמים בנסיון ל"חרד" את הדמויות מכניסים דברים שרחוקים מהמציאות.
אצלך לראות סרט מוגדר כדבר "מותר", הסצנות הנ"ל מוגדרות כ"אסורות" לכן זה צורם. אצל החרדים הצופים בסרטים עצם הצפיה מוגדרת כדבר אסור, ואם כבר עוברים על האיסור אין עוד מה שיצרום.