שמירת נגיעה

אמ....

אני דווקא שומרת נגיעה וזה בגלל שהתחזקתי בזמן האחרון אבל אני חושבת ששמירת נגיעה זאת לא רק ההלכה אלא גם הכבוד העצמי וגם שכשאת באה לפני החופה ואת נוגעת בבעלך הוא צריך להרגיש שהוא הראשון ושאת באמת אוהבת אותו כי הבנים הם כאלה שממש רוצים שהבת היא תהיה נקיה בשבילו וגם חוץ מזה יש את הקטע שהנערה נידה ובעצם היא מטמאת את הגבר ואם אנחנו באמת אוהבים אותם למה שנטמא אותם? לא חבל????

המשך...

אבל אני חושבת ששמירת נגיעה היא אך ורק לאנשים הלא מוכרים אני למשל בן אדם שאני מכירה ואני בקשר איתו קשר ידידותי אני כן יגע בו כי אני מכירה אותו אבל אני ישתדל שלא אני לא יבוא וידחוף את היד שלי לידו ויכרחי אותו לתת לי יד אלא פה ושם לגעת... אבל אם שני אנשים מאוהבים ושתדעו לכם שגם אצל הדוסים זה ככה אם הם מאוהבים אני חושבת שמותר להם לגעת אחד בשני...

tamarhp

New member
לא ממש

1. איסור נגיעה הוא גם אצל אלו שאנחנו מחבבים ובעיקר עליהם!! לא מדובר על כסף שאני נותנת לנהג באוטובוס או משהו כזה, אלא בעיקר על נגיעות חיבה והלאה. 2. אצל הדוסים זה לא ככה. אין לי מושג מה שמעת.

lali37

New member
אז זהו

שפה בדיוק הבעיה: אנשים מתיחסים לאיסור נגיעה בגלל הקטע שהוא יהיה הראשון שלי וכל מיני כאלה ולכן הם חושבים שזה בסדר לגעת בידיד וכאלה... אבל הסיבה לאיסור נגיעה היא נידה ולכן לא משנה טיב הקשר שלך עם הבן את לא אמורה לגעת בו!!!!

The Albor

New member
אוקיי..........

אני שומר נגיעה המניע הלכה. ראיתי פה כאלה שאמרו " אני לא מאמין בהלכה הזאת"!! מה זאת אומרת?? לפי דעתי אין שום זכות להאמין בהלכה זו אחרת. הרי כל ההלכות (לא כולם) חסרות הגיון אבל זה נראה הגיוני כי כל חייך אתה עושה את זה. באמת,לתקוע בקרן של בהמה בר"ה....לנענע לולב?!,לשים עור של בהמה על הראש!!.........כל חיי היהדות בנויים על חוסר הגיון. שעייפים-ישנים לא ע"פ השו"ע אתה תקום בבוקר כארי. רעבים-אוכלים רגע אולי צום אולי אתה לפני קידוש אולי אין לך מושג מה הברכה יש מים ליטול ידיים?? וכו' וכו' וכו'........ בקשר לדודה עד כמה שזה נראה מגוחך שאין סיכוי שתתקרב למגע מיני כלשהו עם דודתך מתרחקים וכן מהאיסור נידה וכו'... שימו לב עד כמה הנוער מדבר על איסור נגיעה!! אולי תפסיקו רק לחשוב על זה שמתוך טהרה וקדושה (הבירור ההלכתי לשמירת נגיעה כדי להתרחק) עוד נגיע לטומאה (הירהורים בדבר...נגעתי בה..לחצתי לה יד אבל אסור למה?? אז אתה חושב על זה בעצם). ישנן כאלה נשים למשל באוטובוס שבנים דתיים לא יושבים לידן בכוונה ועומדים שמא חשש נגיעה,אז הנשים האלה חושבות דברים רעים על עצמם. שמענו על הרב שטיינזלץ שהוא היה באוטובוס וישבה לידו אישה אז הוא נעמד. האישה נעלבה : "מה אני טמאה?? אני שטן? מכוערת?למה אתה לא יושב?" ענה לה הרב: "ח"ו בגלל שאת יפה ומושכת מאד אני נאלץ לקום". לטוב ולרע.

mayakol

New member
דווקא העניין של שמירת נגיעה נראה לי

מאוד טהור מיוחד שונה נכון וההסבר שלך הפריע לי קצת... שבעלי ירגיש שהוא הראשון עבורי? נכון, אבל למה לא כתבת שנרגיש ראשונים אחד עבור השני? ומה שכתבת על האהבה לא הכי קשור... האמיני לי שיש זוגות רבים שאוהבים מאוד, ולא שמרו נגיעה... קצת קשה לי עם הניסוח שלך...

אושרה1

New member
טוב אז אני שמחה על השרשור הארוך

בס"ד אני מניחה שתורי להגיב. אתם שאלתם כזה: איזה עוד מניע יש חוץ מההלכה אז ככה אני מכירה כמה בנות שלא נוגעות כי הם אורמות: אני לא צריכה שבן יגע בי או כל מיני כאלו. תראו אני משתדלת לשמור נגיעה(בוא נגיד שבזמן האחרון לא הכי שמרתי....) שחיה מעורבת-אני שוחה אבל אין לי בעיה גם לשחות לא מעורב. לדעתי זה קשור כי מי שברמה לשמור נגיעה גם לא ישחה מעורב. תחיה-את לא יכולה לדעת מה עובר לבן בראש בנים(ואל תעלבו)-הם עם כזה שהכל אצלהם בראיה מעוותת לכן אפילו אם הוא הן אדם הכי 10 בעולם את לא יכולה לדעת..... אושרה

תחשבו על זה ..

ב"ה כל הקטע של שמירת נגיעה זה יותר בשביל הבנים כי הבנות בת רווקה עד לפני החתונה טמאה..

לא נכון

אם אנחנו ניגע אחד בשני כל אחד ירגיש שהוא הראשון אבל בעצם הוא אולי השני או שהשלישי או העשירי לא משנה לבת אסור לגעת בבן עד החתונה ואז מותר לה לגעת בבעלה אבל אך ורק בבעלה זה כמו שאישה שוכבת עם גבר זר לפני החתונה אח"כ מתחתנת עם מישהוא אחר אבל היא לא בתולה ואז בעלה מרגיש קצת דחוק פגוע כי הוא לא הראשון ככה זה עם נגיעה ברגע שאת נגעת במישהוא הבעל לא תופס שנגעת בו יד ביד אלא עשית איתו משהוא אז בגלל זה רצוי לא לגעת שמיהוא זר לפני החתונה זר במובן שהוא לא בעלך...

tamarhp

New member
ככה

את מסבירה את זה מבחינת ההיגיון, אנחנו מסבירים את זה מבחינת ההלכה. בכל מקרה, כשאני מנסה להסביר לאחרים את משמעות האיסור (מכל צדדיו) אני משתמשת בשני ההסברים.

עטרה ש

New member
אז זהו שאין...

ובגלל זה אני אומרת שחייב לקיים אותה כמו שחייב לקיים כל מצווה אחרת!!!

eviv

New member
ההבדל הוא

איך אני אוהב לענות על שאלות דת ותרגישו חופש לתקן אותי... מצוות הנגיעה היא לא מצוות דיהוריתא זאת אומרת היא א מצוות שהיא כתובה בתורה אלא היא מצווה שההלכה קבעה- הרבנים פסקו אותה. וכאמור בישראל כל אחד עושה לו רב אחד הולך על פי רב עובדיה אחד הולך על פי רב של התנחלות וחד הולך על פי רב מזרחי אז אני מניח שיש כל מיני זרמים שהולכים בצורה שונה כלפי פסקה זו... מצוות השבת כמו שהבנתי זה דבר יותר מורכב כי בתורה עצמה כתוב שצריך לשמור אותה אבל לא כתוב איך וזה מה שההלכה אומרת לנו לעשות איך לשמור עליה עם כל פירוט ל"ט עבודות שאסורות. כאמור אני לא בן ישיבה זה ידע כללי...

mayakol

New member
אביב

אז ככה- אם זו לא מצווה מדאורייתא, אין זה אומר שלא אמורים לקיימה. מה גם שאין אף רב אורתודכסי שיתיר נגיעה...

עטרה ש

New member
אתה צודק...

שזה לא מצווה מדאוריתא!!! אבל בתורה כתוב שבשת אסור להדליק אור? ובתורה כתוב לחבוש כיפה??? לא!!! את רוב הדברים שאנחנו עושים ולא עושים היום זה חז"ל קבעו בגלל רמזים שיש לזה בתורה!!! וזה כולל גם את איסור נגיעה!!!

beckham17

New member
בטח שזאת מצווה מהתורה!!!

מה קרה לכם? מצוות איסור נגיעה בנידה זאת מצוות דאורייתא... וגם אם זה לא היה, עדיין אין פה מקום להקל... זה כמו שאסור לרכב על חמור בשבת... או על אופניים...

למעלה