שמירת מקום למשפחה

שמירת מקום למשפחה

האם צריך לכלול בסידור הישיבה (לקייטרינג) גם את ההורים (של החתן והכלה) ואת החתן והכלה עצמם?

נעמה טל

New member
שולחן הכבוד ומקום להורים

אצלנו היה חדר ייחוד מיד אחרי החופה ושם חיכה לנו אוכל שלא ממש התלהבנו ממנו, ובכלל התרגשנו כל כך שלא יכולנו לאכול כלום, בעצם עד למחרת בערב כמעט לא אכלנו כלום. לגבי שולחן הכבוד, היה שולחן כבוד שהיה על חשבון הקייטרינג והיו בו משהו כמו 10 מקומות. אני לא יודעת אם מישהו ישב בו, אבל אני יודעת שההורים שלי והאחים שלי (שבעה במספר לא כולל אותי) הסתמכו על שולחן הכבוד, כלומר לא נספרו במנות. אנחנו ישבנו ליד השולחן הזה רק בזמן ברכת המזון ו"שבע הברכות" שאחריו, שזה מן דבר שאני חושבת שכמעט לא קיים בחתונות חילוניות. ולגבי האוכל שנותנים לכם מהאולם בסוף, נראה לי מוגזם לחשוב שהחתןכלה צריכים לשלם על זה. לא שילמתם מספיק עד עכשיו? לדעתי, לא צריך להחשיב את החתן והכלה פשוט כי ברוב החתונות הם באמת לא אוכלים , במנין המנות.

אתי@

New member
כן לשתי השאלות -

סופרים את החתן והכלה ומסדרים מקומות ישיבה למשפחה!!!

אתי@

New member
אבל משלמים על המנה של החתן והכלה!

ככה נהוג ובד"כ האולם/גן מכין לכם מהאוכל במגשיות לקחת אחרי החתונה... צריך לשלם על זה, לא???

בדיוק!

קשה לי לחשוב על סיבה לשמה אני צריך לערוך לנו (החתן והכלה) מקום... לגבי ההורים, עם מי מושיבים אותם (האחים?)

*שיר

New member
כן! בדר"כ מכינים שולחן מיוחד למשפחה

הקרובה. לפעמים כשזה כולל הרבה אנשים עושים שולחן ארוך או גדול במיוחד.

מזאלונה

New member
נראה לי מיותר!

לנו היתה מנה ראשונה בהגשה והשאר במזנון. לא הזמנו מקום עבור ההורים של החתן ועבור אמא שלי ולא היה בזה שום צורך - עד שכולם גמרו לברך אותנו אחרי החופה כבר הגיעה זמן הריקודים ובזמן ההפסקה בריקודים, כשכולם אכלו, הסתובבנו בין השולחנות. כמובן שגם החתן והכלה צריכים לאכול וגם ההורים שלהם, אבל חברה שלי פשוט תפסה אותנו, הושיבה אותנו בשולחן שלהם (תמיד יש מישהו שקם ואז יש מקום) והביאה לנו אוכל. זה נראה לי הפתרון הכי נוח.

בטוח שיש משפחות שחשוב להם נושא

שמירת המקום למשפחה. אני באופן אישי שונאת את הקונספט של "שולחן כבוד" בתור ילדה זה נראה לי מאוד מוזר כי בשולחן הכבוד אף פעם לא ישבו. והוא נראה לי כמשהו מיותם יחסית לתואר שקיבל...

אתי@

New member
לא מדובר בשולחן כבוד, אבל מכיון

שממילא צריך לשלם על המנות, אז למה שלא יהיה גם מקום למשפחה הקרובה לנוח בו מידי פעם???

מסכים עם מזאלונה!

שמח שקיבלתי חיזוק חיובי למה שאני חושב. מן הסתם, ההורים יסתובבו, ואז כבר יתחילו הריקודים. לנו ממילא לא צריך מקום, ואוי ואבוי אם נשב...
וההורים כבר ימצאו את המקום שלהם. נראה עכשיו מה *הם* יגידו...

גם לטעמי מיותר (החתן)

אני לא אוהב את זה, אבל מי שכן- אין בזה שום רע. גם אם הורי היו אוהבים- לא הייתי מסכים, זה לא לטעמי.

למעלה