שמירת העיניים

טיףטף2

New member
שמירת העיניים

בקרוב בע"ה כנראה אצטרך להירשם לחדר כושר מפאת בעיות רפאויות. אני יודע שיהיה לי קשה שם מבחינה של שמירת העיניים,קושי עצום!מה אפשר לעשות? אני עוד לא הגעתי לדרגה חזקה שאוכל להסתכל רק על הריצפה כמו שרובכם הצדיקים עושים ב"ה. איך אעבור את הזמן המסויים בחדר כושר מבלי להיכשל בפגם הברית?

the chopin

New member
אני לא חושב שאתה מחויב לשמור עינים.

שמירת הברית זה ענין אחר. תנסה להפריד. תתמקד בתרגילים שתעשה. אי אפשר לחיות בשמירת עינים מבני מינך. אתה רואה אותם בכל מקום ! אגב: האם נרשמת כבר לשבת הו"ד 3 ? אתה מוזמן בחום...

טיף טף היקר

/tapuzforum/images/Emo13.gifכשחז"ל דיברו על שמירת העיניים ושמירת הנגיעה, הם בודאי התכוונו לבנות המין השני, ולא לבני מיננו, כך שמבחינת ההלכה לדעתי אין איסור. אך מפאת הצניעות וההרהורים, מן הראוי לשמור על העיניים כשלמולך עומדים גברים עירומים שמן הסתם עלולים לעורר מחשבות ולגרום, כפי שאמרת, לפגם בברית. תעשה השתדלות מבחינתך להתרכז רק בעצמך ובמכשירים שבהם תתאמן ואולי מתוך כך לא תחשוב על הסובבים אותך. הייתי מציע לך גם תפילה קצרה לבורא עולם שסתם חשבתי עליה עכשיו לפני שאתה נכנס לחדר כושר: יהי רצון מלפניך ה` אלוקי ואלוקי אבותי שלא תביאני לידי נסיון ולא לידי בזיון ואשלוט ביצר הרע. שתזכני לשמור על עיניי ועל בריתי אמן. ואין לי ספק שתפילות לא שבות ריקם וה` יעזור לך

the chopin

New member
אך, מצפה, לפעמים תשובותיך כל-כך יפות...

מקווה לפגושך סוף סוף בשבת הו"ד3 הבעל"ט

תודה דה שופין ואני גם מקווה בעז"ה

/tapuzforum/images/Emo13.gifלהגיע לשבת הו"ד. נכונה לי התמודדות לא קלה לקבל פס (שחרור) לשבת זו, אני מאמין שאצליח ואגיע לראות ולהיות עם החברים.

טיףטף2

New member
אתה מקסים!!

הלוואי והשם יזכה אותי להגיע לדרגתך היי פעם בחיי!!!

בדיוק ברגעים אלה סיימתי לקרוא

/tapuzforum/images/Emo158.gif/tapuzforum/images/Emo26.gifחוק לישראל של היום בחלק מוסר: כתיב בספר הושע (יד) שובה עד ה` אלוקיך. גדולה תשובה שמגעת עד כסא הכבוד שנאמר עד ה`... והיא שקולה כנגד כל הקורבנות ואל יראה לבעל תשובה שהוא מרוחק ממעלת הצדיקים מפני העוונות והחטאים אשר העוה וחטא כי אין הדבר כן אלא אהוב הוא ונחמד לפני הבורא יותר מן הצדיקים שהרי טעם את החטא וכפה את יצרו. ואמרו חז"ל במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד ואשרי המתגבר על יצרו כשהוא איש בחור וטוב כמו שאמר הכתוב (קוהלת יב): וזכור את בוראיך בימי בחורותיך. על כן אחי היקר הלוואי ואזכה אני להגיע לדרגה ולמעלה שלך ולהיות בעל תשובה. אשריך ואשרי חלקך טיףטף (טיפות טל ומים ואין מים אלא תורה) אוהב אותך נשמה זכה מכל הלב אהבת נפש.

למעלה