שמירת דיו בדטהבייס

avibitto

New member
שמירת דיו בדטהבייס

שלום

קבלתי מעין פרוייקט קטן שבו אני צריך להציב 4 איקונים איפשהוא בדף להשתמש ב drag&drop jquery על מנת להזיז אותם לתוך div מסויים בדף , לאחר מכן אני אמור לשמור את מיקום האיקונים על מנת שלאחר ריענון הם ישארו באותו מקום שהצבתי אותם , אני צריך לשמור אותם בדטה בייס ולא בצורת קוקיז , הבעייה שלי כיצד להכניס את הדיו לדטה בייס ולשלוף אותו חזרה למקום שהוא אמור להיות .
נתתי ל div ID אמרו לי שיותר קל להשתמש ב selector של jquery ואז לשמור את הדיו , אבל זה לא ממש עוזר לי כי אני חדש ב jquery .
הוספתי את הקובץ ומה שידעתי לעשות שם , שם div id =droppable זה הדיו שאני אמור לשמור בדטהבייס כי הוא יכיל את האיקונים והקורדינטות שלהם ,ואז בשליפה ,האיקונים יהיו מסודרים במקום שבחרתי לפני .

תודה אבי.

Tbear

New member
אתה לא אמור לשמור את הdiv

את אמור לשמור רק את המיקום של האייקונים.
מציע לך להמיר את המיקום שלהם לאובייקט JSON שאותו תשמור אל תוך הDB, וכאשר הדף עולה אתה מושך אותו מהDB ממיר חזרה לאובייקט ובאמצעות JS מסדר את האייקונים במקומם.

נ.ב.
אל תתרגם מילים לעברית תכתוב ישר באנגלית, לקח לי איזה שעה להבין שדיו == div.

bnayal

New member
אני עדיין מנסה להבין מה קשור דיו

תשובה טובה

avibitto

New member
מה הכוונה מה קשור DIV

אם אני אצליח בעצם לשמור את כל HTML של ה DIV אז אני אוכל לקבל את הקורדינאטות של האיקונים בפעם הבאה שהדף נטען . כי לאחר ההצבה של האיקונים הקורדינטות שלהם יהיו ב DIV שבו הם נמצאים .

אני לא מכיר איך משתמשם ב JSON אז לא ממש מבין מה הצעד הבא שלי אמור להיות , אבל אם יש איזה דוגמא להמיר ואז לשלוח לדטה בייס אני אשמל לראות .

ניסיתי גם להעלות את קובץ הקוד אבל כנראה שיש בעייה בשרת של תפוז כי אני לא מצליח להעלות את הקובץ שלי HTML .

bnayal

New member
לא רושמים דיו אלא DIV, זאת הכוונה.

בכל מקרה, איך אתה משנה את מיקום האובייקטים בתוך הDIV?
כמו שאתה משנה אתה גם יכול לדעת את המיקום שלהם (היחסי בתוך הDIV לפחות). את הX ו-Y תשמור בתוך משתנים, תכניס לאובייקט JSON ותעביר לצד שרת לשמור את זה (עם AJAX למשל).
אגב, זאת שאלה של צד לקוח ויותר מתאים פורום בוני אתרים באופן כללי.

בניה

למעלה