שמירות בשבתות וחגים

golum111

New member
שמירות בשבתות וחגים

אני כרגע בצבא, ושיבצו אותי לשמור 23-24, שזה חג שבועות. שבועות זה כמו שבת? האם זה חילול לעשות שמירות או שזה מה שנקרא פיקוח נפש?

חג השבועות=שבת,לעינין שמירות

אם תוכלי לדבר יפה ובתחנונים אל המפקדת , מה טוב . ולא , תגשי לרבנות שבבסיס , שינסו הם `לשכנע ` , או שידריכו אותך מה לעשות . אני מאמין באמונה שלימה שתצליחי, בתנאי שתתפללי לה` שיצליח את בקשתך זו . אשרייך שזכית לחסות בצל השכינה , שתצליחי ... אמן .

קטי30

New member
יש דברים שחייבים לשאול/להתייעץ עם רב

וזה אחד מהם . מעבר לזה אם אין לך רב אני ממליצה לך על פורום שנקרא "לשאול את הרב" (פורום מ'ס 681) אני יודעת שהם מבאים מקורות ותשובות משאלות דומות שמסתובבות בנט
לך

masorti

New member
שבועות זה "יום טוב" = כמו שבת...

וזה פיקוח נפש לשמור בשבועות בדיוק באותה מידה כמו לשמור בשבת. (הצבא מכניס את כל הפעילות המבצעית תחת השמיכה של "פיקוח נפש".) אם מקובל עליך לשמור בשבת, תוכל לשמור גם בשבועות.

kashat8

New member
שמירה נחשבת כפעילות מבצעית ואין שום סיבה

בעולם לא לבצע אותה בשבת, בחג, ואפילו ביום כיפור. לא רואה כל סיבה לנצל רבנים לצורך השתמטות משמירה, מקווה ששום רב צבאי לא יעלה בדעתו לשחרר משמירה בשבת ויו"ט וכו.

golum111

New member
פספסת אותי לגמרה

כתבתי בהודעת פתיחה שלי שאני רק לאחרונה החלטתי להתחבר למסורת אין לי בעיה לבצע שמירות, כבר ביצעתי שמירות ואני אבצע בעתיד סה"כ רציתי לדעת מה הדעה פה של האנשים בנוגע לשמירות בשבת

kashat8

New member
יפה, אז לא פספסתי, כתבתי לך מה דעתי ומה הנוהג

ומה הפקודות של חיילים דתיים בצבא. זה בתור חייל ששירת כחייל דתי במשך 3 שנים בסדיר , שנה בקבע, ו-28 שנים במילואים כקצין ביחידה קרבית.

masorti

New member
סתם שאלונת (מתוך נסיון)...

נניח שאתה מבצע "שמירה רכובה" (מפטרל על ג'יפ או נגמ"ש וכיו"ב). האם מילוי כרטיס עבודה של הרכב לפני תחילת הנסיעה הוא בגדר "פיקוח נפש" שיש לעשותו בשבת? למען הסר ספק, אני לא מדבר על פטרול מול פני האויב ששם הרישום יכול לקבוע אח"כ את זהותם של הרוגים או נעדרים. סתם שמירה על בסיס אי שם בארץ.

kashat8

New member
אינני פוסק הלכות ומעולם לא הייתי

אבל לדעתי שמירה היא שמירה לא משנה היכן ובאילו נסיבות, גם שמירה בבסיס במרכז הארץ עלולה להיקלע לנסיבות של פיקוח נפש, למיטב ידיעתי כל שמירה ופעילות מבצעית אחרת מותרת ע"י הרבנות הצבאית, אם הרישום הוא חלק מהסיור הרכוב אז דינו ככל פעולה אחרת הכרוכה בשמירה. וכאמור זהו אינו פסק הלכה אלא דיעה אישית.

masorti

New member
זו בדיוק הפואנטה שלי...

שבצבא כל מה שהוא "חלק מהסיור הרכוב" מוכנס תחת השמיכה הרחבה של פעילות מבצעית שדינה כפיקוח נפש. בלי קשר האם אותה פעולה הינה הכרחית או שהיא סתם ענין מנהלתי. זה בסדר גמור שהזרם הדתי-לאומי מקבל את הישראבלוף הזה כדי לקיים את מצוות השירות בצבא (שנתפסת כמצווה ממש ולא רק כמילוי חובה אזרחית). אבל שמי שעושה כך יהיה מודע למצב ולא ירמה את עצמו. אגב, אותו כנ"ל נכון גם לגבי הכשרות בצבא ולעוד עניינים בעלי השלכות הלכתיות. שנינו יודעים שהאוכל בצבא הוא כשר רק "בערך", ואני לא מדבר על סוג הכשרות (אני מסתדר מצוין עם הכשרות של הרבנות הראשית) אלא על חוסר ההקפדה במטבח הצבאי שמוכר לכל מי שעשה אי פעם תורנות מטבח בצבא.

kashat8

New member
אני מוחה נמרצות נגד הביטוי "ישראבלוף"

הזרם הדתי לאומי רואה לעצמו חובה לאומית לשרת בצבא ולא " ליהרג באוהלה של תורה" (עאלק...) כשאחרים שופכים את דמם פשוטו כמשמעו למענם. אינני יודע מה הן ידיעותיך בעניני צבא ומי אתה שתקבע מה הכרחי ומה לא. אין דבר כזה שמירה מנהלתית. כל שמירה, וסיור הוא בגדר שמירה, היא מבצעית. נקודה.

masorti

New member
ידידי היקר והמכובד...

לא רק שאיני חרדי, אלא שאף שרתתי שירות צבאי מלא (כולל שירות בקבע). אי לכך ידיעותי בנושא הצבא הן ברמה מספקת לקבוע את מה שכתבתי. אני מסכים איתך שהזרם הדתי-לאומי רואה לעצמו חובה לאומית (ואף דתית) לשרת בצבא. הרי זה מה שכתבתי. וכדי לקיים מצווה חשובה זו, הוא מוכן להעלים עין מ"עיגול פינות" בעניינים הלכתיים אחרים כמו כשרות ושבת בצבא. אני יכול לקרוא לכך ישראבלוף או בשם פחות פרובוקטיבי. מבחינת המהות זה לא משנה. הכשרות והשבת בצבא הן רק "בערך", ואם אתה משרת בצבא אתה אמור לדעת זאת ולא לרמות את עצמך. שלא תבין לא נכון... אני לא מגנה את סדר העדיפויות הזה של הציבור הדתי-לאומי. אני פשוט מציין עובדה. נ.ב. יש בהחלט שמירות שהן מנהלתיות וערכן המבצעי הוא אפס זהותית. (תשאל כל טירון האם הוא לא שמר פעם בלילה על המאהל. מפני מי? מפני השומרים האמיתיים שיושבים בשער הבסיס ומפטרלים מסביבו?.. זו דוגמא לשמירה שמטרתה חינוכית, ואין לה שום ערך מבצעי. מה שלא מפריע לה להתבצע גם בשבת.) אבל זה לא נושא הדיון. אני יכול לארגן לך בתוך רגע עשר דוגמאות אחרות להפרת ההלכה בצבא.

kashat8

New member
שמירת מאהל היא לא נגד חדירת מחבלים

אלא יותר נגד גנבות ו"סחיבות", לא נראה לי לנצל את עובדת היותך דתי ולומר אני לא שומר כי אני דתי, אם כולם שומרים אז כולם זה כולם......

masorti

New member
נו די, אל תצחיק...

שמירת מאהל בטירונות נועדה לחנך את הטירון שצריך לשמור בלילה. (ונגד גניבות וסחיבות לא צריך לשמור עם נשק, שכידוע לך הינו "מוקצה" בשבת. וכי הטירון יפתח באש על חייל אחר שגונב מימיה מאחד האוהלים?) ולא ניצלתי שום עובדה, בפרט שאני מסורתי ולא דתי. ושוב, הדיון אינו על פרטי שמירת מאהל או סיור בשטח. הנקודה העקרונית היא שההלכה נשמרת בצה"ל רק "בערך". אני במקומך הייתי מעדיף להודות בגלוי שזה מחיר שאתה מוכן לשלם כדי לקיים מצוות שירות בצה"ל, במקום לשחק עם עצמך ב"נדמה לי" ולטעון שהצבא מקפיד על ענייני הדת עד הפסיק האחרון.

kashat8

New member
מעולם לא טענתי שהצבא מקפיד

על עניני דת עד הפסיק האחרון,

למעלה