שמירה על הסביבה

• פותח הנושא songt
  • פורסם בתאריך

songt

New member
שמירה על הסביבה

שלום,
קודם אספר איך הגעתי לפורום: אני מכיר מעט מהרעיונות של מורים להתפתחות שדנו עליהם לא מעט בפורום, ובזמן שאני משוטט בפורומים אחרים באתר החלטתי לחפש עליהם בפורומים. לא קראתי את הספרים שלהם ולא התעמקתי בזה יותר מדי, אבל אני מכיר את הרעיוון המרכזי של פיתוח מודעות באדם.
רציתי לשאול האם מה שאנו יכולים לעשות כדי לשמור על הסביבה- מחזור, חסכון בחשמל, צמצום נסיעות, ובכלל ההרס של הסביבה ע"י האדם, זה דבר שיש להשקיע בו מאמצים או שכל הדברים האחרים משניים לעומת המטרה המרכזית(אם הבנתי נכון) פיתוח התודעה?
תודה

לדעתי האישית

זה שני דברים שוניםםםם לחלוטין.
&nbsp
יש את אנשים ששומרים על איכות הסביבה,
אין זה אומר שהם עובדים על פיתוח מודעות אישית שלהם.
אלא הם עובדים על פיתוח מודעות קולקטיבית של איכות הסביבה.
&nbsp
ויש אנשים שפשוט עובדים על פיתוח התודעה.
&nbsp
&nbsp
בגדול זה ממש שונה
פיתוח מודעות=אדם מרוכז בעצמו, ובפיתוחו.
&nbsp
פיתוח מודעות לאיכות הסביבה=אדם חושב על אנשים אחרים שיגורו בכדור הארץ כשהוא ימות (ילדיו, נכדיו, אנשים זרים אחרים)
ולכן הוא שומר על איכות הסביבה כי הוא חושב על אחרים.

songt

New member
שאלה אחרת

אפשר להגיד שאדם שעובד על פיתוח מודעות חושב גם על אחרים כי זו בעצם המטרה של האנושות וככה הוא עוזר לה. אז האם אפשר להגיד שמי שעובד על פיתוח מודעות יכול ״להתעלם" משאר הבעיות של האנושות? לדוגמא אפשר לטעון שאין טעם להשקיע מאמצים רבים בקידום שלום עולמי כי בכל מקרה זה לא יכול לקרות עד שיהיה שינוי באנושות שיבוא בעזרת פיתוח התודעה.

שאלה יפה

אבל ספציפית מדי...
תראה כל אחד תופס את זה אחרת, לתפיסתי, אדם רוחני/שעובד על מודעות, עוד לפני שהוא חושב על אחרים הוא צריך לחשוב על עצמו. אי אפשר לתת בלי שיהיה לך מאיפה. לכן, כן, יש מידה רבה של התעלמות משליליות, אבל גם מהשליליות של עצמו, של חבריו, של משפחתו.... (איני יכולה לפרט כאן,זו לא הדחקה זו הבנה מסוג אחר). והדוגמה שהבאת אינה טובה מאחר ושינוי בכל האנשים בעולם - לחכות לזה זה אידיוטי. אבל הרעיון יפה, אם כולם היו מלאי אור ואהבה, יכול היה להיות שלום עולמי. אבל זה לא כך נכון לעכשיו!!. גם אדם שמודע לעצמו מבין מה קורה סביבו. לכן כן צריך לפעל ולעשות מאמץ עם הידע שרכשנו לגבי עצמנו.
לפי השיטה הזו, אם לא כל העולם מפותח תודע ---- אז לא צריך להתאמץ ----- אז יהיה הרבה יותר הרס ממה שעכשיו, שיבוא גם על ידי אלא שמפתחים את תודעתם (כי הם החליטו במודע! לא לעשות דבר... אז מה עשינו פה בעצם? ברור שצריך לעשות משהו, אבל בדרך קצת שונה.

songt

New member
שאלה נוספת

אני אשמח לעוד תגובות גם על השאלה השניה שלי.
אני מודה שנושא הסביבה מדבר אליי, אז אני אשאל קצת אחרת את השאלה הראשונה
האם יצא לכם להתקל בספרים בנושא הזה? ששמירה על הטבע זו התנהגות ראויה מאדם שהגיע לרמה גבוהה, כחלק מעוד נורמות שכנראה קיימות לגבי אנשים כאלו?

lightflake

New member
אדם ש"הגיע לרמה גבוהה" להגדרתך, או אדם "ער"

אינו פועל על פי נורמות
אינו פועל כלל
אינו קיים כלל
ישנה התרחשות ספונטאנית מושלמת
האם מן החוץ נראה שהוא שומר על הסביבה או לא שומר ... זה תלוי במתבונן והפרשנויות שלו
בד"כ אנשים כאלו כיוון שפועלים ללא אגו באופן מוחלט הם גם יגרמו למינימום נזק סביבתי אבל זה לא קשור לאיזושהי אג'נדה שהם מסתובבים עמה ופועלים לפיה... זה בכלל לא פועל כך

השאלה מגיעה

מתפיסה שהעולם ניזוק ומלא הרס ואנשים מושחתים וכו. וכו..... לכן אני מתקשה לענות, בכל אופן, לדעתי פיתוח העצמי חשוב יותר, כי הוא משנה את התפיסה הזאת, וגם אפשרי לעומת השאר (כל ההרס), שבלתי נמנע ו/או נשלט וגם אני לא רואה את זה כמוך. אז בעצם התשובה היא - פיתוח התודעה :)

ינוקא1

New member
אני חושב שהקשר הדוק

אבל הוא מתחיל דווקא בשמירה על הסביבה הקרובה שלך - החדר שלך.

לא יעלה על הדעת מבחינתי אדם רוחני באמת שחי בתוך מזבלה , או אדם רוחני שלא מנקה ומסדר את החדר שלו.

וההסבר :
כאשר אתה "מודע" לדברים , זה לא שמשהו "השתנה" בסך כל הידיעות שלך.
אתה רק מודע למה שנמצא בתודעה שלך.
מה שאומר שבעצם ניתן להגדיר מודעות כ"לעשות סדר במחסן התודעה".
כשאין סדר בתודעה והתודעה מליאה בזבל ובחפצים שאינם במקומם , יש בזבוז של אנרגיה.
זה בדיוק כמו בית מלא ועמוס בחפצים ישנים ובלכלוך , שגם אם החפץ שאתה צריך כרגע נמצא בו , אתה לא תמצא אותו .....

לעומת זאת , כאשר המחסן שלך מאורגן , כאשר אתה זורק את מה שלא משמש אותך יותר , כאשר המקום נקי - ההרגשה שלך כאדם שונה לגמרי.
וזה נכון גם לגבי ה"מחסן התודעתי" שלך , וגם לגבי המקום בו אתה גר.
ודרך זה שאתה מסדר את החדר שלך , למשל , זורק את כל מה שאינך צריך , שם את הדברים במקום הנכון , מסיר מהם את האבק - אתה לומד גם לעשות זאת בתודעתך.
זה נקרא "מודעות".

כמו כן באופן כללי , השאיפה של אדם רוחני תהיה למינימליזם - כמה שפחות חפצים , כמה שפחות היצמדויות.
זה לא אומר להיות חסר רכוש כמו נזיר בודהיסטי , זה כן אומר שיהיה לך מה שצריך , בטוב טעם , ובלי ראוותנות ובלי עומס.
ללמוד לזרוק \ לתת כל מה שאינו בשימוש - אחד הלימודים הכי חשובים רוחנית שקיימים.

אבל כל זה במיקרו - בחדר הקטן שלך.

לגבי כלל כדור הארץ -
כמובן שאם רוב בני האדם ישאפו למינימליזם , הם יזהמו את העולם פחות.
אבל עבור אדם פרטי בודד , אני חושב שרוב הדברים אינם בשליטתו.

כדור הארץ זה החדר והדירה "שלנו"

אבל אם אתה מרגיש שזה היעוד שלך.
אם אתה מרגיש שזה מאוד חשוב לך.
אז לך על זה.

זה ל ג מ ר י אוטומטי

מי שמתפתח בתודעה, לא חושב רק על עצמו.
ככל שרמת התודעה שלו גבוהה יותר, הוא, באופן ספונטני לחלוטין עושה פחות ופחות דברים שאינם טובים לזולת.
במצב התודעה הגבוה ביותר, תודעת אחדות, בראהמי צ'טנה, מאחר והוא אחד עם הכל, הוא לא מסוגל לעשות משהו שנוגד איזה חוק טבע שהוא.

neophile

New member
אותם האנשים שהורסים את הפלנטה

הם במידה רבה מבטאים באופן לא מודע כוחות שגם מונעים את הערות מרוב האנשים .
&nbsp
הלימוד הזה של הערות זה לא משהו שניתן להביא להמונים , זה ניתן במנות קטנות ליחידים שמוכנים ורוצים בכך .
אם יותר אנשים היו מוכנים ורוצים אז שום דבר לא היה מונע זאת מהם ... אבל המצב הוא כפי שהוא ..שלא מוצאים בזה עניין. זה לא מספיק חשוב .
&nbsp
לכן אני נוטה לפקפק בכל הגישה של "להעלות מודעות" לנושאים סביבתיים , כי אין מודעות להעלות ... אנשים פועלים מתוך חיקוי .
&nbsp
אם יהיה יותר פחים לסוגים שונים של אשפה בכל מקום לצורך העניין וזה יהיה טרנדי למחזר אז זה מה שאנשים יעשו ... אין בזה שום מודעות בהכרח ...
&nbsp
זה כמו כל מה שהולך עכשיו עם הטבעונות - שאנשים מפעילים לחץ חברתי על אחרים וזה עובד לעומת הניסיון לגרום לאנשים להיות מודעים יותר למה שהם אוכלים ולכל מה שכרוך בכך . אנשים לא רוצים להיות מודעים לא לזה ולא לדברים אחרים - כי עבור כל מודעות משלמים וזה לא תשלום שאנשים רוצים לעשות .
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

neophile

New member
קודם כל משלמים בראייה של המצב שלך כפי שאתה

אני מדבר על מודעות באופן כללי ולא על מודעות לעניין ספציפי או אולי אפשר להגדיר את זה כמודעות לכך שאתה לא מודע .
לדעת שאתה לא יודע .
&nbsp
לראות מה אתה לא , ולא רק לדמיין מה אתה כן ... שזה מה שרוב האנשים מעדיפים לעשות.
&nbsp
כמו כן בגלל שאנחנו לומדים מתוך חיקוי ובגלל שרוב האנשים לא משתמשים ב"לא" אין לנו איך להתמודד עם הרגשות שמלווים לכך . זאת חוויה לא נעימה שרוב האנשים מעדיפים להמנע ממנה וגם אם הם נכנסים אליה זה מוביל להזדהויות ולרחמים עצמיים וכו' ואני מדבר על משהו שהוא מעבר לדחיית סיפוקים אני מדבר על realization .
&nbsp
עבור רוב האנשים התהליך הזה של realization נכפה עליהם מבחוץ וכולנו חווינו את זה ... לרוב בהקשר שלילי ומעליב אפילו ...משפיל .. מה שלא תרצה ..
&nbsp
עם אסוציאציות רגשיות שכאלה למה שאנשים ירצו להיות בריאליזציה ?
זה מנוגד להגיון שיש ברשותנו ... מה שמחזיר אותנו לתימה של לדעת מה אין ברשותנו .
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

neophile

New member
ובהקשר לנושא הסביבתי

אני חושב שהאנושות המערבית נאחזת יותר מדי בעושר אישי ופחות מדי בעושר קולקטיבי אם כי "קולקטיבי" זה לא בהכרח ההגדרה הכי טובה אבל זה מעביר את הרעיון
אנשים נאחזים במודעות המעמדית , אם הם עשירים או עניים .
מה העושר האישי שלי שווה משהו אם עבורו הנכדים שלי יחיו בעולם שומם הרבה יותר ?
&nbsp
בחברות אנושיות שנחשבות פרימיטיביות אנשים מודעים לכך , יש להם עושר קולקטיבי שאנחנו יכולים רק לחלום עליו ... ועובדה שתמיד אנשים חולמים על זה .. על גן העדן האבוד ... תוך כדי שהם יוצרים גיהנום עלי אדמות .
כמובן שבשלב מסויים החלימה הזאת נפסקת כי זה לא "בוגר"
&nbsp
אני לא חושב שמאסה גדולה של אנשים שחושבים לעצמם שהם בוגרים הם באמת בוגרים .
האופן שבו אנחנו שופטים את זה הוא מלאכותי לגמרי - תזרים מזומנים- בלי שום קשר לעושר הקולקטיבי של הפלנטה .
&nbsp
מה אני רוצה להגיד ...שהמודעות שלנו מוגבלת לכמות הכסף שיש לנו בכיס .. אילו הם חיינו .. והם בהכרח מכתיבים ניצול מקסימלי של הסביבה שזה כולל גם ניצול של אחד את השני .
&nbsp
יש מרחק רב בין הניצול ההדדי שקיים בטבע לבין הממזר האנושי של ניצול הדדי שהוא לא ממש הדדי ...
&nbsp
&nbsp

למעלה