שמירה על הטבע

א פרסקי

New member
שמירה על הטבע

מה אתם אומרים על צייד דולפינים? לוויתנים? כריתת יערות גשם-------------------------------------------------------------------->>> וכדומה

Rtitan

New member
הטבע ואנחנו...

זה נושא מאד מאד מורכב - ללא ספק האדם כבר מזמן הפר כל צורת איזון טבעי שהיה בטבע בנושא פירמידת החי והצומח בכך שייצור מאד נחות מבחינה פיסיולוגית שרד כל כך הרבה שנים, ולא רק זאת - גם הגיע ליכולת שגשוג שאין שני לה למעט חרקים. האדם חי במסלול אבולוציוני מקביל - נוגע/לא נוגע לשאר בעלי החיים רק בזכות קילו וחצי בממוצע של ג'לי אפרפר-לבן שנמצא בין אזניו שהגיע ליכולת חשיבה ודימיון שאינם מפותחים כל כך אצל שאר החיות. יש כאן שאלה גדולה באשר למודעות של בעלי חיים אחרים, יכולות קוגנטיביות, רגשיות ואחרות שאכנס אליה יותר מאוחר. האדם לא פעם טועה לחשוב שהוא כל יכול ויכול להתגבר על טראומות שהוא גורם בטבע - תרשו לי לא להתייחס כלל לנושא ההתחממות הגלובלית מאחר ולפי דרך החשיבה והלוגיקה שלי בנושא, אנחנו אמנם שורפים דו תחמוצת הפחמן בצורה מוגזמת ומזהמים את האטמוספירה, אבל לא זה הגורם (בוודאי לא העיקרי!) להתחממות הגלובלית - זה כן גורם לנו למות ממחלות ריאה, סרטן וכלי דם ולגדל דור חולה שלא בטוח איך יראו הריאות שלו בבגרותו. לעומת כל זה - הפגיעה בחי ובמגוון החי בטבע הוא בלתי נסלח ומסוכן בהרבה. האיזון שיש בטבע בין זנים שונים מעמיד בסכנה את כל היכולת של הטבע להתאזן - אמנם זה קורה לא מעט באופן טבעי, אבל האדם מוסיף זעזועים שהטבע בינתיים מתגבר עליהם - אך לא ברור עד מתי. ומעבר לכל זה - יש את השאלה של הרג כמעט ללא רסן שכולל ממש ההתעללות בבעלי חיים. אני מודע לעובדה שהאדם צורך בשר ומוצרים נלווים לבעלי החיים שמגודלים לצריכת הבשר. אינני צמחוני וגם אני תורם את חלקי להרג הזה אבל כאן מדובר בבעלי חיים שמגודלים לצורך צריכתם. אישית יש לי בעיה קשה עם שחיטה יהודית כשרה ולכן אני די נמנע מבשר כשר (כאן אני יכול) מאחר והשחיטה האלטרנטיבית כוללת הלימה חשמלית של בעל החיים לפני שחיטתו ובכך מוות חסר כאבים. הלם חשמלי שגורם לאיבוד הכרה אינו כשר מבחינה הלכתית
, ולכן אני נמנע כמה שניתן מבשר שנישחט כשר אלא אם אני מתארח בבית של אדם שומר כשרות. מעבר לזה - מאד קשה לי עם פגיעה בבעלי חיים - בוודאי בעלי חיים בעלי מודעות, בעלי יכולות קוגנטיביות מוכחות, תקשורת מפותחת ומעל הכל - יכולת רגשית שעולה על זו של לא מעט בני אדם שהכרתי בחיי כמו דולפינים ולוייתנים. דולפינים אינם נצודים בכוונה, הם נלכדים ברשתות - בעיקר ברשתות לדיג טונה מאחר וטונה הוא מאכל תאווה לגביהם, וטובעים. אם אתם רוצים להיות בטוחים שהטונה שאכלתם ניצודה באמצעות רשתות בטוחות לדולפינים - יש חותמת של "ידידותי לדולפינים" על הקופסאות. ברשתות הללו יש פתחים שמאפשרים לדולפינים לצאת החוצה ולא לטבוע (כיונקים, הם נושמי אוויר...). ציד לווייתנים הוא בעייתי מאד - אוכלוסיית הלווייתנים התדלדלה בשיעור נורא וההתאכזרות להם היא מעבר לנתפס - ציד של אימהות וגורים תוך ניצול מגבלות הגור לצלול לעומק ולברוח, וניסיונות נואשים וחסרי סיכוי של האם להישאר עם הגור ולהציל אותו גם במחיר חייה... מרדפים של ימים עד התשת הלווייתן וכדומה. יפן היא מעצמה בתחום הזה וכך גם איסלנד - שתי מדינות שדי שמות זין על כל העולם וההחלטות של האו"ם נגד ציד לווייתנים (תזכרו את זה בפעם הבאה שאתם שומעים משהו על ישראל שלא מצייתת לגמרי לאו"ם...). כשיצא לי לראות תכנית על ציד לווייתנים בכיתי כמעט לאורך כל התכנית - אבל ראיתי אותה כדי ללמוד ולדעת את הנושא המאד כואב הזה. נכון שחלליות נעזרות מאד בשומן לוויתנים - זה השמן שאיתו משמנים את הצירים על חלליות מאחר והוא מוכח כשמן שאינו נקרש בטמפרטורות הנמוכות
של החלל (תודו שלא תיארתם לעצמכם דבר כזה!!) אבל יש תחליפים מלאכותיים, אם כי יקרים מאד. אלו הנקודות הכואבות עבורי - ההתאכזרות לבעלי חיים... הם חסרי אונים וסובלים מהתאכזרות רבתי רק בשל חוסר האונים הזה. בטבע, גם חיה נטרפת מחוסלת עד תומה להאכיל בעלי חיים משכבות שונות בפירמידת המזון - האדם הורג גם לשם השעשוע שבדבר וגם למילוי מאוויים שהמילה "מותרות" מאד קטנה עליהם. כל השאר - חיסול יערות הגשם, מדבור, ביעור אדמה, זיהום נהרות ומקורות מים - כל אלה זה משהו שאיתו אנחנו מביאים את הסוף שלנו על עצמינו - זו כבר בעיה שלנו, הבעיה היא שמובילי הכיוון אינם מבינים ואינם רוצים להבין את זה. כשיגיע הסוף הזה, בני האדם יכחדו. הטבע וכדור הארץ לעומת זאת ימצאו כבר דרך אבולוציונית להמשיך את החיים כאן הרבה אחרינו. בגדול - האדם חוטא בחטא הגאווה כשהוא חושב שהוא מסוגל לשלוט על הטבע... אנחנו בדרך ללמוד שיעור מאד כואב על המגבלות שלנו... רק תזכרו מה קרה לפני שבועיים כשכדור הארץ נתן נפיחה קטנה ומיליוני אנשים נתקעו בשדות תעופה באירופה...

א פרסקי

New member
הרבי אמר ../images/Emo197.gif../images/Emo197.gif../images/Emo197.gif

> רב הלך ברחוב כאשר הבחין באחד המתפללים שלו בצד השני של הרחוב נכנס > למסעדה סינית.הרב חצה את הרחוב כדי להציץ בחלון של המסעדה כדי לראות מה > המתפלל עושה במסעדההמתפלל הזמין צלעות ושרימפס מטוגן. הרב המשיך לעקוב. > המלצר הביא צלעות וסרטנים המתפלל אכל בשקיקה עם תיאבון בריא כאשר הרב > המום, לא מסוגל להכיל את עצמו, פרץ לתוך המסעדה להתעמת עם המתפלל."עצור!" > הרב צעק. "איך יכולת לעשות את זה? איך אתה יכול לאכול את האוכל הזה? > הצלעות והשרימפס זה טרף!""חכה רגע," אמר מתפלל". "רבי, ראית אותי נכנס > למסעדה הזאת?""כן" ענה הרב."ראית אותי יושב ליד השולחן הזה?""כן, נכון," > הרב העיד שוב."ראית אותי מזמין?""אני בהחלט כן," הרב העיד."ראית את המלצר > מביא את האוכל לשולחן שלי?" המתפלל שאל. > > "כן, נכון," הרב אישר שוב."האם ראית אותי אוכל את הצלעות ואת השרימפס?" שאל > המתפלל. > > "כן, ראיתי. עקבתי אחריך כל הזמן!" קרא הרב. טוב, אם כך," אמר בשלווה > המתפלל, " "אז מה הבעיה? הכל נעשה תחת השגחה רבנית!"

Rtitan

New member
אחרי שנה, המתפלל נסע לטיול שורשים...

ומחליט שכאן הוא בטוח - רחוק מהקהילה שלו, רחוק מכל מי שמכיר אותו - הוא נכנס למסעדה ומזמין את המנה הכי יקרה בתפריט: חזיר שלם צלוי! האיש יושב, חולם על לאכול משהו שבאמת אסור ומתענג על שפע המראות והניחוחות במסעדה. המנה מגיעה על מגש ענק - חזירון עסיסי צלוי עם פירות ורטבים וכמיטב המסורת - תפוח עץ תחוב בפיו. אך שוד ושבר!! בדיוק כשהאיש עומד לפרוש מהבשר, רב הקהילה נכנס למסעדה לקנות מים! איך הוא הגיע לכאן??? היהודי שלנו מתכווץ בפינה ומתפלל שהרב ייצא מהר בלי שיראה אותו אבל הרב פונה לאחור ומבטיהם מצטלבים. כך כמה שניות של שקט והרב ניגש אליו "רב מויישה - מה זה צריך להיות???" מתפלץ הרב. "הרב, תאמין לי - הם לא נורמלים כאן!! כל מה שרציתי זה תפוח עץ - ותראה איך הם מגישים אותו??"

זוועה

לפעמים אני מצטער שאני לא מאלו שרק שומעים על הדברים האלו או רואים את הפריים הראשון ומייד בורחים מכוסי עיניים ואטומי אוזניים תוך כדי זעקות "לא רוצה לשמוע, לא רוצה לראות". אלא רואה את הכל עד הסוף. אולי פה הבורות היא ברכה אני מוצא את עצמי יושב מול המסך ולא מתחבר לי שאני רואה את מה שאני רואה, שאיפשהו בקצה של העולם מישהו באמת עושה את זה, שיש חיה שמופשטת מעורה בעודה בחיים
לפעמים יש לי חשק לחזור לטבעונות

Rtitan

New member
../images/Emo6.gif גם מצאו את תאריך התפוגה של הירח...

במכתש... כבר עבר זמנו

למעלה