שמירה על אורח חיים

FAUX PAS

New member
שמירה על אורח חיים

היוש חברים וחברות !!

הגעתי להבנה חד משמעית שאני סובל מחוסר סבלנות מוחלט!
יכול להתעורר בוקר אחד להחליט שאני שומר באופן קבוע על המשקל ואחרי כשבוע לראות תוצאות מאוד מזעריות ולהשבר ולהחליט לאכול עד לא ידע.
מה ניתן לעשות בנידון ?
דבר נוסף שרציתי והדעות די חלוקות בנוגע לעניין הזה.. ״ארוחות מותרות״
כל כמה זמן אתם חושבים שכדאי לאכול ארוחה מותרת כמה פעמים בשבוע ומה ניתן להחשיב כארוחה מתמדת..
אשמח כמו כן לשמוע על השגרה שלכם בכל הנוגע לתזונה ופעילות גופנית..
תודה והמשך יום נעים :)

אבי519

New member
זה נושא פסיכולוגי - אני מציע לך לחפש את עצמך מבחינה זאת.

רוחנית\פסיכולוגית וללמוד לקבל החלטות בחיים ללא קשר לתוצאות.
ללמוד להתאפק ולגלות סבלנות ואורך רוח ולחזק את האופי כוח הרצון זה נושא כבד שצריך ללמוד אותו ,זה חלק מההתבגרות הנפשית של האדם.
יש אנשים שזה בא להם בקלות, יש כאלה שזה בא להם בגיל מסויים, ויש אנשים שלעולם לא יכולים, יש כאלה שהצליחו אחרי שבילו תקופה במנזר בודהיסטי או בישיבה דתית .
אפשר להעזר במדריך\גורו כל שהוא, ביוגה, מדיטציה, היפנוזה עצמית, בפסיכולוג, עובד סוציאלי ... אפילו ברבנים וכ"ו המשותף לכל המדריכים האלה שאפשר ללמוד מהם שיטות לאיפוק ובגרות נפשית.

איך לא להישבר בדיאטה

הי
המסקנות שאתה הגעת אליהן משותפות לכל כך הרבה אנשים. ולא מפתיע!
יש כל כך הרבה קושי לעמוד מאחורי ההחלטה לשמור ולא להשבר.
אני אנקוב בכמה אבל באמת הסיבות רבות ובעיתיות:
1. קודם כל אם לא מאזנים נכון את האוכל נוצרים חסכים שבמוקדם או במאוחר מביאים לפיצויים ושבירות. התאמה של מה לאכול, כמה לאכול, באיזה שילוב, מתי היא לא עניין של מה בכך וצריך לעשות את זה נכון ומקצועית ובשביל זה יש אנשי מקצוע
2. גם אם מאוזנים פיקס אין מה לעשות- אוכל הוא טעים, מנחם, כיפי ומה לא. וכל קושי או לחילופין אירוע משמח מנתבים אותנו אל האוכל
3. אי אפשר להתעלם מאוכל ואי אפשר להימנע. זה לא כמו מי שרוצה נגיד להיגמל מסיגריות או אלכוהול והוא פשוט לא יקנה.
ועוד ועוד.
הנושא כל כך נרחב ומלא מוקשים ואני באמת ממליצה לך לפנות למסגרת שתיקח אותך קדימה. אין מה לעשות, מעטים האנשים שמסוגלים לעשות את זה לבד. ומי שמסוגל לעשות את זה לבד זה הרבה פעמים בתקופה ממש טובה בחיים או כשיש מוטיבציה מאוד גדולה (כמו אירוע משפחתי או להבדיל בעיה בריאותית שהתעוררה). וכן, יש כאלה שסתם ככה מצליחים לתפוס את עצמם והם באמת אלופים.וכמו שאמרתי, לרוב האנשים אין את הידע של איך לבנות את התפריט נכון כדי לא להגיע לחסרים וחוסר איזונים "שזורקים" לאכילת יתר.
לגבי הנקודה שהעלית- קודם כל אני בעד אוכל "לא בריא \דיאטטי\ נכון " וכו בשגרה היומיומית. ברור שלא לאכול גלידה ועוגה והמבורגר וציפס ו ו ו באותו יום. רק כן צריך לדעת איך מאזנים כל יום משהו מעניין וזה לגמרי אפשרי. חוץ מזה גם האוכל הבסיסי צריך להיות נעים וכיפי ולא משהו שלא אוהבים לאכול. למשל אני ממש לא בעד לחם קל דווקא כן לאכול לחמניות וטורטיות ופיתות. ושוב, אפשר לאזן הכול.
ברור שלא 2 פיתות בארוחה אחת אבל כן פיתה אחת שלמה.וכמובן עם שיפודים וסלט וכו.
בכל אופן כשאוכלים גם אוכל שעושה טוב לנשמה זה כבר נותן הרגשה יותר נינוחה ולא מלחיצה ואז קל יותר להתמיד.
ובכל מקרה צריך גם לדעת שיש ארוחה או שתיים בשבוע שבה אוכלים יותר אבל לא עד לא ידע וגם לא ארוחה אחר ארוחה כל היום.
שורה תחתונה, מסגרת שגם יודעת להתחשב בצרכים של הנפש...
בהצלחה!

shron17

New member
המלצות לבעיות בהורדת משקל,,

1)תבחר בפעילות ספורט שמועדפת עליך,ותתמיד בה שעה ביום,
(שעת שחייה או ריצה ,או כדורסל, או טניס הכול יכול להיות יעיל ,לשריפת שומנים.
כך שגם אם תאכל בצורה מסודרת 5 ארוחות ביום, (3,000 קלוריות ליום),
פעילות ספורטיבית של שעה ביום תגרום לשריפת הקלוריות, וככה לא תעלה במשקל.
2.בנוסף ,כדאי מאוד שתעשה בדיקות דם כללית, ותקבע תור לדייאטנית,(דרך קופת חולים
ולפי בדיקות הדם היא תרשום לך את תפריט -יומי שיהיה מתאים לבדיקות-דם,ולמשקלך.
3) אפשרות נוספת :לקבל את המרכיב הסודי מיחיאל ספרא :
יש לו מתכון שמכינים בבית ,ולאחר שאוכלים ממנו כול בוקר, יורדים בקלות רבה במשקל.
זהו.
מקווה שעזרתי לך קצת בכיוון .

למעלה