שמיעת תשדורות רדיו

shookyboy89

New member
שמיעת תשדורות רדיו

שלום ברצוני לשמוע תשדורות רדיו המגיעות לנמל ובחזרה למטוסים (רק שמיעה ללא התערבות) בשביל ידע כללי האם יש איזה אתר באינטרנט המאפשר זאת? תודה

malder

New member
לצערי לא...

תדרי הקשר של המטוסים בארץ אסורים לשידור בעיקר מסיבה בטחונית, בגלל זה גם לא תמצא חנויות שמוכרות "סקאנרים" שמשמשים חובבי רדיו להאזין לתדרי מטוסים. יש אנשים שמביאים את הסקאנרים בארה"ב ובאירופה ומשתמשים בזה בארץ, בעיקרון זה לא חוקי ואם זה נתפס במכס אז זו בעיה. באינטרנט תוכל להאזין למגדלי פיקוח פעילים אחרים כמו ג'ון פ. קנדי וכו' באתר הזה.

uselessid

New member
אני שירתתי בבח"א 27 בגדוד קשר ...

אז פעם אחת בטעות עלינו על התדר של המגדל פיקוח , המרחק לממסר את התדר הזה עם החמ"ל ומגדלי השמירה היה מרחק נגיעה , אך כמו כן ריצוי תקופת מאסר וסיכון בטחוני - אז לא הרפתקאה ששווה לקחת ... (אם זה היה תדר של מגדל פיקוח צבאי של נסראללה אז זה היה סיפור אחר , אבל לא . ) . אבל היה מגניב להאזין לתדר של נתב"ג , מהירות הדיבור והשפה מטורפת ... אם זה עוזר לך איכשהו התשדורת היא באפנון AM בתחום UHF , אני זוכר שזה נע בין 115MHZ ל 250 MHZ אני לא סגור על זה .. בהצלחה בכל אופן .

malder

New member
התדרים של נתב"ג

מפורסמים ברחבי האינטרנט באתרים המיועדים לטייסים והם: 118.3 מגדל 120.5 גישה (מטוסים לקראת נחיתה) 132.5 ATIS (תדר המשדר הודעה מוקלטת על מזג האוויר והמסלולים הפעילים) 119.35 דליברי (מטוסים לאחר המראה) 118.05 ו- 129.2 קרקע מזרח ומערב (מרכז תיאום, מוביל את המטוסים לעמדות החנייה ומעמדות החנייה לכיוון ההמראה).

uselessid

New member
עכשיו רק נשאר לך למצוא ...

GRC \ PRC מקמ"ש עובד באיביי .. לשבת באוטו ולהתרפק על תעבורת השמע .

shookyboy89

New member
תודה חברים

אני לא אסתכן בעבירה פלילית, כמו כן איני רוצה להוות שום מטרד לתעבורת המטוסים נוסף על מה שיש, קנדי יספיק לי

צביקוש23

New member
יש מכשיר שנמכר כבר שנים

יש מכשיר ממש כמו רדיו קטנציק כזה שנמכר כבר שנים בעיקר באירופה שקולט את התדרים של בן גוריון (וזה בדוק..) המכשיר חוקי לחלוטין ונמכר הן באינטרנט והן החנויות שונות.

elka3

New member
אכן יש מכשיר

באמת זהו רדיו קטן בגודל של מוטורולה אך עם טיפה יותר פונקציות ותחום תדרים והוא עובד על התדרים של התעבורה האווירית (גם צבאית דרך אגב- למרות ש-99% מהקשר הצבאי הוא מוצפן). מחירו כ-800 ש"ח, היה אחד כזה פרטי לקצין ששירת איתי בחה"א, אתה יכול לקנות כזה בחנות למכשירי קשר או באינטרנט למרות שאני לא בטוח שתמצא באינטרנט. אתה מוזמן להקים אתר כזה...:) בהצלחה!

alondr

New member
קניתי כזה בארה"ב בזמנו

שם הנושא של חובבי רדיו הרבה יותר מפותח וברוב המדינות בארהב התדרים של שדות התעופה/משטרה/כב"א/מד"א הם תדרים ציבוריים ומותר להאזין להם... אצלנו כמו שנאמר רוב התקשורת המשטרתית/צבאית מוצפנת כמו כן בגלל מזג האויר הבעייתי שם ישנן תחנות יעודיות למזג אוויר שמשדרות תחזיות ואזהרות סופות וכו'... וגם להן יש תדרים יעודיים. ויש שם גם תדרים ציבוריים שם מותר לכל אחד לדבר אחד עם השני ללא צורך ברשיון כלל. ברמת העיקרון סורק אסור בייבוא ושימוש אבל כמעט ולא אוכפים זאת. בזמנו שהיו פלאפונים אנלוגיים - יכולת לשמוע גם לא מעט שיחות.

למעלה