שמיעה

father2B

New member
שמיעה

מה ידוע לכם על שמיעה בפגים? האם יש שוני בין פגים לילודים רגילים? האם בעיות שמיעה ידועות כסיבוך של פגות? כיצד ניתן לבדוק זאת? וכו´.... אשמח על כל מידע בנושא

מהר מהר לברר בפגיה

לפגים יש סיכוי לפגיעה בשמיעה (תלוי במשקל הלידה שלהם וכמה זמן הונשמו). שווה לברר בפגיה אם בדיקת שמיעה הכרחית וגם איזה. ליואבי בשל צהבת חמורה הרופאים בפגיה ממש נאבקים עבורו לבדיקת "ברה" שהיא בדיקה מעמיקה יותר לשמיעה. אם אתם שייכים לכללית כדאי שתתחילו לטפל בזה כבר עכשיו כדי שהתור שלכם יהיה בעוד שלושה חודשים.

בהחלט יש סכנה של פגיעה בשמיעה

עד כמה שידוע לי , כל הפגים שהונשמו מופנים לבדיקת ברה (ולא לבדיקת השמיעה הרגילה בטיפת חלב ).

father2B

New member
יש לנו תור

יש לנו תור לעוד 3 ימים. אני לא יודע איזה סוג בדיקה. עמרי לא הונשם. הוא נשם עצמאית מההתחלה אויר חדר אפילו לא היה צורך בתוספת חמצן.

גם אנחנו עשינו ברה למרות שיערה לא

הונשמה. אני חושבת שזה עניין של שבוע או משקל לידה, תרופות שהתינוק קיבל או זיהומים שהיו לו. ניסיתי לחפש חומר על הנושא אבל כל מה שמצאתי היה פחות מדי או יותר מדי מקצועי. אז שיעבור בשלום ואם זו בדיקת ברה, תשתדלו שלא ישן בבית כי הם צריכים לישון לגמרי בזמן הבדיקה.

לפי מה שהבנתי

יש שיעור יותר גבוה של בעיות שמיעה בפגים ולכן עושים לכולם את הבדיקה . למעשה היו צריכים לעשות את זה לכל הילודים בארץ אבל מסיבות כלכליות הוחלט ללכת על אוכלוסיות יותר מצומצמות . בכל מקרה זה לא כואב ואם הילד רגוע או ישן זה בדיוק שתי דקות .

הבדיקה

שלנו היא רק באוקטובר. אני אשכרה לא יודע עליה כלום. אני אשמח אם תשתף אותנו במה, איך ולמה... אורן

BERA היא בדיקה

שבודקת את המוליכות של עצב השמיעה למוח. היא בודקת אם יש או אין פגיעה בעצב השמיעה. הבדיקה מבוצעת בהרדמה קלה (סירופ לשינה). מחברים אלקטרודות, ואם הכל בסדר הבדיקה אורכת כחצי שעה. אם צריך בדיקת ברה בכללית כדאי להלחם על כך כי הבדיקה מאושרת רק לאחר מאבקים, וגם אז התורים ארוכים (כשלושה חודשים). בהצלחה.

למעלה