שמיעה וגרין קארד

Deosette

New member
שמיעה וגרין קארד

נניח שכבד שמיעה זוכה בהגרלת גרין קארד. יענו הוא זוכה בזכאות והשלב הבא זה הראיונות בקונסוליה האמריקאית - האם עלולה להיות בעיה לקבל גרין קארד על רקע המגבלה הזו? (כאילו במחשבה שאתה עלול להיות נטל על הרווחה)

Deosette

New member
כי גם שם בעל נכות זכאי לקיצבה והטבות

ובעצם עלולים לשלא להיות מסוגלים למצוא עבודה, מכאן שהם נטל על המדינה. נותנים גרין קארד למי שמסוגל להוכיח שהוא כשיר לעבודה.

bekol1

New member
דווקא במדינות מערביות מתקדמות

כמו ארה"ב וחלק ממדינות אירופה יש הרבה יותר פתיחות והבנה בנושא של התאמות לבעלי מוגבלויות בחברה. מעיון באתרים ובתוכניות שנעשו בארה"ב אפשר להתרשם שהם פועלים הרבה יותר מאיתנו בנושא ושלנו יש דווקא מה ללמוד מהם... עם זאת מעולם לא שמעתי חוויות של כבד שמיעה שניסה להגר לארה"ב- בתור מהגר אתה ממילא במקום "נחות" יותר מבחינת העדפות מעסיק לעבודה, ואני מניחה שזה גם תלוי בכל מעסיק בפני עצמו- בורות, אפלייה ודיעות קדומות קיימות בכל מקום. הנה שני אתרים שעוסקים בכבדי שמיעה בארה"ב. יש שם גם בלוגים ופורומים- אולי תוכלי להעלות את השאלה שם ולקבל מידע "מבפנים" יש למיטב זכרוני גם פורום פה בתפוז של ישראלים בחו"ל, או מהגרים לארה"ב. כדאי להתעניין בתהליך גם שם.

Deosette

New member
תודה דנה

אני מודעת לזה שגם שם יכולים המעסיקים לתפוס את המוגבל בצורות שונות ממש כמו פה אבל השאלה היא האם מגבלת השמיעה עלולה לסכן את מעמד קבלת הגרין קארד בקונסוליה האמריקאית במידה ושמי יעלה בהגלה לזכאות לקבלת הג''ק? שאלתי גם בפורומים שהזכרת והם מניחים שכן אבל לא בטוחים... בתהליך הזה יש בדיקות רפואיות ועלולים לגלות שאני חצי חירשת ובאוזן ימין בעלת שמיעה מינימלית מאוד. אבל מה שהבדיקה הרפואית לא מראה היא שיכולת התיקשור שלי היא מעולה, אני מתנסחת באופן רהוט, מדברת בטלפון (לא באנגלית בינתיים), בעלת יכולות הסתגלות גבוהה מאוד ובעלת רזומה די טוב. במילים אחרות, יש פער אדיר בין תוצאות האודיוגרמה למציאות. אנסה לבדוק גם בקישורים ששלחת. תודה רבה!

bekol1

New member
אשמח אם תעדכני אותנו גם פה

ותספרי על החוויות והתהליך, לטובת כבדי השמיעה הבאים שירצו להתעניין בתהליך.

זהבית135

New member
ביג דיל, גרין קארד

עלה והצלח בנסיונותיך להשיג עבודה עכשיו בארה"ב, כאשר האבטלה בשיא. אמריקה כבר לא חלום, היא חלום בלהות להרבה מאוד אנשים שחיים שם בלי ביטוח בריאות ובכלל בלי בית, כי איבדו אותו אחרי שאיבדו את מקום עבודתם ואינם יכולים לשלם יותר משכנתא.

למעלה