שמינית הגמר

שמינית הגמר

פורטוגל - הולנד בצד אחד עומדת פורטוגל, אחחח פורטוגל מתי תתנו לי קצת נחת?? הקבוצה שמועמדת להגיע לשלבים הסופיים ואיכשהו תמיד נכנעת בדרך... קבוצה עם הכשרונות הכי גדולים, אולי השמות לא הכי מפורסמים משחקים בשורותיה אבל פוטנציאל אמיתי להגיע רחוק יש. אם היא הייתה מנצלת מצבים כמו גרמניה, היא הייתה טוחנת כל קבוצה עם שמיניה אבל... מצד שני ניצבת הולנד,קבוצה לא רעה, אפשר לומר סימפטית שלא מרשימה אותי בכלל, כשרונות לא חסר שם , אפילו מאמן טוב הגיע, אבל לא תראו משחק מעניין כשהם מופיעים בו, אומנם מערך כביכול התקפי 4-3-3 אבל אין התקפה בכלל, אם כל הכבוד להולנד, רק רובן משחק וכשהוא לא משחק, אף אחד לא משחק, הגנה סבירה אפשר לומר. אוקיי ניגש לעניין... פורטוגל: בכל המשחקים מבקיעה, כמעט לא סופגת, אומנם לא מול אריות העולם אבל בכל זאת שער אחד מ-3 משחקים זה יפה מאוד, ולא בגלל ההגנה אלא כי הכדור כל המשחק הולך להיות בחצי ההולנדי, וככה יהיה קשה לספוג שערים. הקבוצה משחקת משחק אטרקטיבי ויפה לעין, אין הרבה מסירות סתמיות, ומספיק הברקה או שתיים של רונלדו, שהולך לחטוף מכות מההולנדים, וההתקפה החדה של פורטוגל בשביל לנצח. באים בכושר סביר. אני די חושש מהמשחק הזה בשביל פורטוגל, למרות הכשרון והכל, הולנד מסוגלת להכניס אותם להלם בפתיחה, והם יאבדו את הראש ויפסידו (חס וחלילה טפו טפו טפו). הולנד: קבוצה של שחקן אחד בעיקר, אריין רובן, שלוקח על עצמו את רוב העבודה, בועט את רוב הבעיטות, לא מרבה למסור, אבל שחקן מעולה, הברקה קטנה ויש גול שלו. קבוצה שלא מרבה לתקוף וללחוץ חזק את ההגנה של היריבה, אבל איכשהו מנצחת תמיד (2-1 חוף השנהב, 1-0 סרביה) המשחק מול ארגנטינה היה לפרוטוקול בלבד כנראה. הנבחרת ההולנדית כבר לא ממש מפחידה אף אחד ואף אחד לא יבואו לעשות לה כבוד, והם לא באים בכושר הכי טוב. הרגשה שלי: 1-0 לאחת הקבוצות (הלוואי לפורטוגל בעזרת השם). ----------------------------------------------------------------------------- ארגנטינה 2 - 0 מכסיקו טוב אין הרבה מה לומר על התוצאה, אם כל הכבוד למכסיקנים התוצאה ידועה מראש. מצד אחד באה מכסיקו החלשה, שהייתה טובה מול איראן (3-1) ולא עשתה כלום מאז, לא הצליחה לפרוץ את אנגולה הבלתי חדירה (מאזן שערים: 1-2, רק פורטוגל הצליחה מולה יותר מתיקו, נגמר 1-0) שהיא קבוצה קשה לנצח למרות שהיא נטולת כדורגל. ומצד השני... במשקל כבד ניצבת לה הקבוצה מדרום אמריקה... ארגנטינה !!! קבוצה מאיימת קבוצה תוססת, אחת כזאת שכיף לראות, לא מאכזבת, משחקת התקפי מאוד, מאשפרת משחק חופשי, רק חוף השנהב העקשנית כבשה מולה שער ולא בזכות ההגנה המדהימה שלה (שלא נגעה בכלל בכדור) אלא בזכות ההתקפה המעולה שלה, ושחקנים אדירים כמו ריקלמה, טבס, קמביאסו (אני יכול להוסיף עד מחר...) מפוצצת כל משחק, באה לנצח ולא מפשרת, תבוא חדה ומפוקסת במטרה להעפיל על מכסיקו ולעלות לרבע הגמר. ועכשיו למשחק עצמו... ארגנטינה: כמו שאמרתי קודם, קבוצה קבוצתית מאוד, סופר התקפית, דבקה במטרה, ותבוא לנצח, תפתח במהרכב המלא כמובן אחרי המנוחה שנתנה לכוכבים שלה, באים לנצח ויעשו הכל בשביל לעבור, בוא נגיד שהם לא יבואו לשרוף זמן, פשוט יפציצו מהפתיחה. אם המשחק מול הולנד היה לפרוטוקול בלבד אז יש למה לחכות, יהיו שערים לפני ההארכה בעזרת השם, ואני מקווה שהרבה, תתכוננו להצגת כדורגל דרום אמריקאית, ואם אתם אוהדי ברזיל או שונאי ארגנטינה פשוט תדמיינו שברזיל המקורית עברה לתכלת-לבן ותהנו. מכסיקו: טוב מה נגיד ומה נאמר, לטיניים כן, כדורגל אין... (לא הרבה בכל אופן). עלו מבית די קל, התקשו מול קבוצות חלשות מהם ולא מנוסות, הם כמובן האנדרדוג ואני לא רואה אותם עוברים את ארגנטינה (למרות שנאי מאמין שהכל אפשרי בכדורגל). אין הרבה מה לצפות ממכסיקו במשחק הזה, היא תנסה לתקוף אבל רק תנסה, כנראה יאלצו לשחק טקטי ומבוקר, לא ינסו ליזום יותר מידי ויקוו ליום רע של ארגנטינה. המכסיקנים לא באים בכושר מי יודע מה, והיא לא קבוצה מעניינת מספיק בשביל רבע גמר, והם לא יעברו. מצטער אוהדי מחיקו.

מריונט

New member
וואלה אני לא הער היחיד

הנ.ב.א הרס לי את החיים הרס לי.. מסכים עם הניתוח שלך לגבי פורטוגל - הולנד אבל חוששתני (עבורך) שההולנדים קצת פחות נאיבים מהפורטוגזים. נראה לי שה 0-1 יהיה לטובת הולנד. לגבי המקסיקנים המשעממים אין מה להרחיב את הדיבור. לא עשו עלי רושם גם במחצית השניה נגד פורטוגל שהייתה לדברי הפרשנים "הכי טובה שלהם עד כה". כדאי שיזמינו כבר עכשיו את כרטיסי הטיסה.

למעלה