שמיניות

omni96

New member
שמיניות

איך מתקנים? איזה כלים צריך? האם יש הבדל בין שמיניות בצמיג לג'אנט? תודה :)

שמיניות

בסדר הפוך... אפשר לתקן רק שמיניות בג'אנט. עיוותים קלים בצמיג קיימים גם בצמיגים חדשים ויקרים ואין מה לעשות איתם. עיוותים גדולים בצמיג מחייבים החלפת צמיג. כדי לסדר שמיניות בגלגל צריך מפתח שפיצים. אפשר לקנות בכל חנות אופניים. לפעמים בא יחד עם אולר כלים של אופניים. מומלץ גם מתקן יישור גלגל, למרות אפשר להסתדר גם בלי. איך מתקנים: יש להביא את הג'אנט לצורת מעגל כמה שיותר קרובה למושלמת ובנוסף שלא יהיו סטיות ימינה או שמאלה. בנקודה שבה הג'אנט בורח ימינה - תרפה את השפיצים שהולכים ימינה ו/או מתח את אלה שהולכים שמאלה. תעשה את זה לאט לאט, תוך כדי בחינה ממתמדת של הגלגל. זכור: כל שפיץ משפיע על כל השאר. לכן, אל תתמקד שנקודה מסוימת, אלא תבחן את כל הגלגל כמכלול. בהצלחה.

omni96

New member
תודה ועוד שאלות קטנות

איך מבדילים בקלות שהבעיה היא הצמיג ולא הג'אנט? הצמיג שלי דבוק לצד אחד של הג'אנט או שממש מהודק לשמה אני לא מכיר את זה מאופני מדבקה ורציתי לדעת למה זה קורה

לא הצלחתי להבין למה אתה מתכוון

יש מצב שאתה מעלה תמונה? בכל אופן, בדיקת שמיניות: ראה ציור מצורף. סובב את הגלגל כשהוא מחובר כמו שצריך לאופניים. שים עט או עפרון כך שהוא יגע במזלג ושהשפיץ כמעט יגע בג'אנט. אם הג'אנט זז יחזית לחפץ שלא זז - יש שמינית.

omni96

New member
ככה

התכוונתי שאם הצמיג עושה שמיניות איך אני מבחין שזה באמת הוא ולא הג'אנט אבל עכשיו הבנתי :) והשאלה השניה... זה תקין שהצמיג דבוק לג'אנט בצידו האחד?

ai68

New member
צמיג "דבוק" - תקין לחלוטין

אם אני מבין אותך נכון. הג'אנט והצמיג בנויים בצורה כזאת שתחת מספיק לחץ, שפת הצמיג (Bead) מתיישבת בתוך שפת הג'אנט. את העובדה הזאת אנחנו מנצלים כשעושים הסבה לטיובלס ביתי. למעשה, הג'אנטים והצמיגים היקרים יותר (תואמי תקן UST), מחוייבים לתכונה הזאת (אחרי ניפוח ל 60PSI), אבל גם הזולים יכולים להגיע להתאמה כזאת.

omni96

New member
זו לא התאמה

הצמיג ממש מודבק לשמה ובצד השני הוא משוחרר

למעלה