שמיכת המסתורין 2015 - משרשרת לכאן את שני השרשורים

ג ל ע ד א

New member
הצטרפתי לאתגר

שבו סורגים שמיכה בשלבים כאשר כל שבוע מקבלים רמז נוסף ולא יודעים מה יצא בסוף.
השמיכה עשויה מריבועי גראני ולמדתי שזה דגם סלחני ביותר מבחינת טעויות.
יש כאן עוד מישהי שסורגת את השמיכה הזו?
הנה ההתקדמות של השבוע הראשון: 20 ריבועים בעלי 4 שורות.

צהלונה

New member
שמיכת המסתורין 2015 - קרושה

תודה ל IRFA שחשפה את הפרויקט כאן...
אז השנה הצטרפתי לפרויקט - ואני אף מתרגמת את ההוראות לעברית בבלוג שלי - וכולכן מוזמנות. בכל מקרה מומלץ גם לראות את הסרטון (יש גם קישור לסרטון).

irfa

New member
גם אני ולא רק....

אצלנו פה ב"כפר" התארגנה קבוצה של סורגות בכל מיני גילאים וכו'.. שסורגות ביחד את השמיכה כל אחת בצבעים שבחרה .. כל יום שלישי אנחנו גם נפגשות ל"התחיל" את הרמז בצוותא. מובילה את הקבוצה שרית גרינברג "הסורגת" שלנו שגם מתרגמת את הרמזים לעברית ומעלה בבלוג שלה. מצורפת תמונה איך זה אצלי...- אחרי השלב השני...

אם אתה אוהב אתגרים כאלו אתה יכול להצטרף גם לאתגר של "סופי".. שם התחילו בינואר לסרוג שמיכה/מנדלה מטורפת ביופייה כבר עכשיו (פרק 7 התפרסם היום) וזה במסגרת פורום בינלאומי מדליק.. אני מכורה ולומדת המון המון .. סורגת בחוט כותנה בעובי בינוני ואצלי היא כמעט מטר רבוע... (תגיע לזה השבוע לדעתי). היופי מעבר לכל שזה על פני כל כדור הארץ אותה דוגמה עשרות סוגי חוט וצבעים וגדלים.. והמון תמונות משגעות מכל העולם.

irfa

New member
הקרדיט לא לי
. אבל כיף שאת כאן

אני רק הגבתי לשאלה של גלעד..
אבל כיף שאת כאן ואני אוהבת את הבלוג שלך.
מחכה לרמז הבא היום אחה"צ.

nogala1

New member
תודה לשניכם - נראה לי שאצטרף גם

השנה החלטתי לסיים את כל הצמר שיש לי בבית ויש לי המון מהסימפלי סופט של השמיכה הראשונה- נראה לי שאשתמש בו גם לשמיכה השנייה...

ג ל ע ד א

New member
איזה יופי - בחרנו את אותם צבעים

אני החלטתי לעשות 35 ריבועים כדי לקבל שמיכה יותר גדולה מ-1.4X1.1, ומאחר והתחלתי באיחור של שבוע, אני סורג וסורג.

irfa

New member
אם כבר אז תעשה 40
וגם לנוגה

איזה כיף נוכל להשוות התקדמות גם פה

הבנתי משרית "הגורו" שלי שכבר עשתה שמיכה בפרוייקט בעבר. שיש פה תוכנית מדויקת
.בגלל זה למשל גם בסרטון של ההסברים לרמז הוא ממליץ לא לערבב צבעים של ה"צלבים" על הגרני
. אז אם כבר תעשה הכל כפול
. (יש פה עוד משהי שעושה במקביל שתיים..) אני אחכה איך זה יוצא ואז אחליט אם אני מגדילה ואיך.

ונוגה בקבוצת הפייסבוק של הגן של סופי ראיתי שלא מעט ברחבי העולם מנצלים את ההזדמנות לסיים שאריות צמר מכל מיני סוגים יוצאות להן תוצאות מרהיבות ביופיין.

irfa

New member
מגניב ומקסים.. פרסם בעמוד שלהם ותזכה לתפוצה עולמית

ג ל ע ד א

New member
שמתי לב שברמז מספר 2

כאשר אני מכניס את המסרגה מעל העמוד השני (כשמתחילים את הרמז), נוצר לי רווח של שני עמודים בין המקום הזה והרווח ולפעמים אחד.
מסתבר שיש הבדל בכיוון שסורגים. בכיוון אחד זה ככה ובכיוון השני זה מסתדר.
אני חושב שזה קשור לכיוון הסריגה והמתיחה של התפרים.
אני לא בטוח שאני מובן.
בכל מקרה, אני חושב שבוידאו הוא סורג בכיוון "הלא נכון", וגם לו יש רווח של שני עמודים בדוגמה.
כמובן שלא רואים את זה או כמעט לא רואים את זה.
האם עוד מישהי הבחינה בזה?

irfa

New member
לא כ"כ הבנתי אבל

לא כ"כ הבנתי את הבעיה אבל אם כן הבנתי אין שם טעות.
יש את ה"עמוד" עצמו (POST) ואת הלולאה שלמעלה (LOOP) ששיכת לו. כאשר סורגים "שורה" הלולאה ששיכת לעמוד מופיע כביכול לפניו. ולכן כאשר אנחנו נכנסים בלולאה (כמו בהתחלה ופינות זה נדמה שזה "לפני" אבל זה לא. זו הלולאה השייכת לעמוד.
כאשר סורגים תך "חובק" תופסים את עמוד עצמו ומתעלמים מהלולאה..
בקיצור לא נראית בעיה בחיבורים במודל

ג ל ע ד א

New member
לא אמרתי שיש טעות

אמרתי שיש הבדל בין הצדדים של הריבוע שלכאורה נראה זהה משני הצדדים.
אני מצרף צילום של שני ריבועים שאחד יצא לי בצורה אחת והשני בצורה השנייה.
כמעט ולא רואים את זה (גם בגלל צבע הצמר).
אני חושב שגם בתמונה שצרפה צהלונה מעלי רואים את התופעה (שני עמודים בצד אחד ואחד בצד השני).
בכל מקרה - לא כל כך חשוב - רק מעניין שיש בכלל הבדל.

ועוד דבר - ברמז של השבוע, בשורה הראשונה, אני מתחיל ממקום אחר ולא כפי שמוסבר, על מנת להקל בתפירה לאחר מכן (היכן שיש את ארבעת התפרים הגדלים).

irfa

New member
זה לא חובק

אההה
החיבור שם הוא ללואה ולא חובק עמוד (כמו שעושים באלכסונים
)

וזה בדיוק מה שנוצר בגלל העיקרון של הלולאות וכיוון של הסריגה ולא ממש מפריע לדוגמא (כל פעם סורגים לעיין של העמוד האמצעי וכל פעם זה מגיע מכיוון אחר
.

שמיכת המסתורין 2015 - משרשרת לכאן את שני השרשורים

בנושא.
אשמח אם תעלו הקישורים הרלוונטיים בכל שבוע,
לטובת מי שתרצה להצטרף.
אני סורגת את זו של 2014 (פחות אוהבת הפתעות
).
תהנו מהדרך ומהתוצרים!

irfa

New member
לאיזו מהן

אלונה, זה שרשור למנדלת "הגן של סופי" .. או לשמיכת המסתורין של crochet crowd?

למעלה