שמח להצטרף אליכם

gadiwolach

New member
שמח להצטרף אליכם

היי לכולם, ביום שבת אימצתי גורה שמישהי מצאה בזבל... היא נורא נורא חמודה - תיראו תמונה. הווטרינרית אמרה שהיא בין 3 שבועות לחודש וחצי. הגורה אוכלת אוכל מוצק. היא עדיין לא רואה כל כך טוב, אבל זה בסדר. האמת היא שאמרו לי לא להוציא אותה בכלל מהבית עד שהיא מקבלת חיסון,אלא אם כן היא על הידיים, אבל אני קצת מפחד שהיא לא תיצור קשר טוב עם כלבים אחרים אח"כ. מה דעתכם? בכל אופן, אני בהחלט מתרגש וגם הגורה, שקוראים לה בינתיים לשם קופי (כמו קפה). יש עדיין חילוקי דעות על השם, והם ייפתרו בקרוב....
גדגד

מזל טוב !!

מזל טוב על אימוץ הגורה המקסימה! אני חושבת שגם לנו יש טלפון כזה בבית. :) אני במקומך, לא הייתי מוציאה אותה החוצה עד לקבלת החיסון. אל תדאג, אחרי החיסון לא יהיה מאוחר מדי לדאוג לכך, שהיא תהיה חברותית לכלבים אחרים. מתי היא אמורה לקבל חיסון? כיף לשמוע שאתה מתרגש, גם אנחנו (מעט פחות). לגבי השם, הוא חמוד, אבל לא מתגלגל על הלשון. נסה למצוא אחד כזה תהנו!! ותעלה עוד תמונות, אנא!

../images/Emo31.gifכן צריך להוציא אותה!!

היא צריכה כבר עכשיו להתחיל להחשף לרעשים שונים-אנשים,מכוניות,אופנועים, אוטובוסים וכו' אחרת תהיה לכם כלבה פחדנית..עושים זאת על ידי כך שמוציאים אותה לטיולים קצרים על הידיים... וגם אם אתם מכירים כלבים בוגרים מחוסנים וידידותיים-כדאי לקחת אותה לשחק(בבית של הכלב) או לבקש מחברים עם כלב לבוא אליכם לשחק איתה כמה פעמים..השלב הזה קריטי מאוד(במיוחד אם הוטרינרית שלכם צודקת והיא קטנה מגיל חודשיים) והיא חייבת להחשף להתנהגות כלבית בגיל הזה אחרת היא תגדל לחשוב שהיא בן אדם!!!

אה, ו...

היא מקסימה!! ופיצית! חשבתי שהיא די גדולה דווקא עד שקלטתי שזה טלפון שם! והבנתי את הפרופורציות...

WTR

New member
אני חושבת אחרת

1. זה שהיא תשחק עם כלבים מחוסנים לא אומר שהם לא נושאים מחלה (כמו שיש נשאי אידס, לדוגמא, שהם לא חולים אבל זה יכול לפרוץ.. לא מצאתי דרך יותר טובה להסביר את עצמי) שאומנם הם מחוסנים, אבל יכולים להדביק אותה בגלל שהיא לא מחוסנת. 2. כן, כדאי לחשוף אותה לרעשים. אבל רק על הידיים!!! לא להוריד אותה בשום פנים ואופן לרצפה, אלא אם כן מדובר בגינה פרטית שידוע במיליון אחוזים שאף חיה לא דרכה שם. רק לאחר סיום כל החיסונים יהיה אפשר לתת לה להסתובב ללא חשש.

B0NB0N

New member
טעות ../images/Emo31.gif

מאד לא רצוי לגורים לא מחוסנים לשחק עם כלבים אחרים, גם אם הם מחוסנים, מחשש שהם שמסתובבים בחוץ יכולים להיות נשאים של מחלות כמו פרוו. אני בדיוק באותו סיפור ומתאזרת בסבלנות, עדיף לחכות - מאשר לבכות.

אוקיי...לא חשבתי על זה(תשובה גם לאיילת) כי

כתבתם אותו דבר.. אבל מה הפתרון אם ככה לסוציאליזציה עם גורים? חודש מנותק מכלבים זה יכול להיות הרבה מידיי....

כמו שנאמר

זה לא נכון. יש מאמר במאמרי הפורום "התקופות הקריטיות" מאד חשוב לקרוא.

gadiwolach

New member
תודה ../images/Emo13.gif

כן, גם חברה שלי אומרת שהשם לא מתגלגל. אבל אני אוהב את השם הזה
קופי תקבל חיסון עוד חודשיים-שלושה בערך. והנה עוד תמונה

אז אולי קיפי?../images/Emo3.gif זה שם ממש חמוד

יוווו איזה תמונה מתוקה!! עוווווד!

B0NB0N

New member
למה עוד חודשיים שלושה?

אני מתכוונת לחיסון משושה. חכה 10 ימים מאז שאימצת אותה ואם היא בריאה, רצוי מאד לחסן אותה בחיסון ראשון של משושה ואחרי חודש חיסון דחף של משושה. לגבי חיסון כלבת, זה סיפור אחר לפי הוראות הוטרינר.

מזל טובה

כל עוד היא לא מחוסן - היא מאד רגישה ואין להפגיש אותה עם כלבים אחרים לא מחוסנים או הפרשות של כאלה. לכן אוסרים לא להוציא, אבל זה תקופה מאד חשובה וחשוב לחשוף את הכלב לכמה שיותר דברים לכן מומלץ לקחת אותה על הידים כמו שהיא ולטייל איתה. יש במאמרי הפורום מאמר על התקופות הקריטיות, חשוב לקרוא. בהצלחה איתה!

gadiwolach

New member
דעות חלוקות

אז מסתבר שהדיעות לגבי האם להפגיש אותה עם כלבים אחרים חלוקות, כי יש כאלה שממליצים על מפגש עם כלב בריא. אולי אפשר דווקא עם גורים?

WTR

New member
יהיה לך מספיק זמן להפגיש אותה עם כל כלב

תקופת החיסונים נגמרת לאחר חודש וחצי בערך, בהנחה שאתה עושה כל חיסון בזמן ומחכה גם טווח של כמה ימים ליתר בטחון.. כלב לא מחוסן - ברור מה הסיכונים כלב מחוסן - בדיוק אותם סיכונים, והסברתי למה בשרשור הזה.. תפגיש על הידיים, ולאחר סיום החיסון השני/שלישי (דעות חלוקות) אפשר להפגיש ללא חשש.

למעלה