שמחת תורה !!!

emmy5

New member
שמחת תורה !!!

בתור ילדה ,אהבתי את החג הזה ... הינו לבד עושים דגלים מי ניר צבעוני .עם תפוח ונר ,רקדנו ושמחנו ...שחקנו בלורות עם אגוזים ...יותר מאוחר היתי קונה דגלים לילדי ,נכדי ..ממש שמחה ...בעלי היה אולך לבית הכנסת ,מכינה דג מלוח וקרקרים לחת לבית הכנסת זה היה התפקיד שלי ...אחרים היו מביאים עוגות ,פירות וכל השכונה היתה באה ..היום הבית הכנסת השכונתי ,כמעט ריקה ...

emmy5

New member
מה קרה , שמחת תורה לא בקרוב?

לאף אחד לא היה מילה להוסיף??????????יש לכם גם שירים לחג .....

izuizu

New member
חג שמח אמי -חיפשתי שירים

לשמחת תורה ןלא מצאתי אבל מצאתי שירים באידיש .נוסטלגיה

חייםלוי

Member
מנהל
הנה אתר שאינו ביידיש ומוקדש

לשירים לשמחת תורה. האתר נבנה ע"י הספריה הלאומית. מדי פעם אוספים חומר מתוך אוספי הפונותיקה הלאומית שהיא ארכיון הצליל של העם היהודי ומעלים לרשת אוסף המסודר לפי נושא מכל עדות ישראל.

yaely2

New member
מנהל
מרוב שמחה הזכרתם לי בדיחה../images/Emo6.gif

שלום עליכם
במשפחה חרדית חרדית, אב ובנו הצעיר הולכים לבית הכנסת ביום כיפור. הבן בן ה 17 רואה בחורה יפה מציצה מעזרת נשים. מסתכל, מחייך, מסתובב ושוב מסתכל ושוב מחייך. האב רואה את בנו במעשיו ואומר: "בני מה קרה לך היום יום כיפור, תחשוב!!! אומר הבן, אבא בראש אצלי יום כיפור, במכנסיים שמחת תורה"

ora11

New member
אממי יקרה וחברי הפורום../images/Emo24.gif

תודה לך אממי שמביאה לנו את שמחת תורה לפורום החזרת אותי אחורה לבית בירושלים ולהקםות עם ספר תורה אנחנו כילדים קבלנו דגל עם תםוח כמו שכתבת ובערב הלכנו לבית הכנסת ושם רקדו עם ארון הקודש ושרו ואנחנו היתחרנו מי יגע בספר תורה. אח אח הימים ההם בירושלים מתגעגעת אליהם מאד. מועדים לשמחה חגים וזמנים לששון.

yaely2

New member
מנהל
שמחת תורה מיום ד' בערב וכל יום ה'

שלום כולם
יש לנו שבעה ימים לשבת בסוכה ואחר כך חג שמחת תורה.
אין לשמחת תורה שום קשר רעיוני לחג סוכות פרט לזה שהוא בא מיד אחריו.

offe

New member
ערב ערב ערב שמחת תורה ../images/Emo6.gif

תפוז שכח שיש עוד חגים אחרי ראש השנה ולא מביא לנו אייקונים - נו מילא חיוך תמיד טוב. חג שמחת תורה משמח. offe

ora11

New member
ואת ההודעה שלי עם התמונה

לא ראית אממי חביבה?

ora11

New member
../images/Emo51.gifאופי חביבה../images/Emo24.gif

וברוכה הנמצאת

למעלה