שמחת תורה

SARAH B

New member
שמחת תורה

מועד אלגרה א טודוס איו מואסטרה קהילה אמנינה דמנינה דהספויס קה קיטאן לוס ליברוס דה תורה ארקוז'הנ א לו קריאוס לןס סובין אין לה תיבה לוס טאפאן קון טאלהס טליתות אי בינדיזרן ברכת כוהנים דספויס לה אבאשאן לוס קריאוס דיזימוס תיקון הגשם לק מוס דה אל דיון לוביאס פארה ברכה חג שמח

may55

New member
מואה אלגרה אמיגוס ../images/Emo220.gif מפי אל

ושמחתה בחגיך. והייתה אך שמח מפי אל המילים וקישור להשמעה באתר הפונוטקה Mi piEl (orasion de simhat tora dela boka del dio) No ay puevlo komo el jidio Las persekusiones ke el sufrio I por tanto el no se fundio I del universo no se pedrio De boka de el Dio, de boka de el Dio. Kon sus pokas fuersas el se defendio No ay pena ke no somporto Pogroms, maskaros, exterminasion I de amarguras el se afarto Ma de todos eyos kito la lision De boka del dio, de boka del dio Firme en su fe el no se ped rio. מִפִּי אֵל מִפִּי אֵל. יִתְבָּרַךְ יִשְׂרָאֵל: אֵין אַדִּיר כַּיָי. וְאֵין בָּרוּךְ כְּבֶן עַמְרָם. אֵין גְּדוֹלָה כַּתּוֹרָה. וְאֵין דּוֹרְשָׁהּ כְּיִשְׂרָאֵל: אֵין הָדוּר כַּיָי. וְאֵין וָתִיק כְּבֶן עַמְרָם. אֵין זַכָּאָה כַּתּוֹרָה. וְאֵין חוֹמְדָה כְּיִשְׂרָאֵל: אֵין טָהוֹר כַּיָי. וְאֵין יָשָׁר כְּבֶן עַמְרָם. אֵין כְּבוּדָה כַּתּוֹרָה. וְאֵין לוֹמְדָהּ כְּיִשְׂרָאֵל: אֵין מֶלֶךְ כַּיָי. וְאֵין נָבִיא כְּבֶן עַמְרָם. אֵין סְמוּכָה כַּתּוֹרָה. וְאֵין עוֹזְרָהּ כְּיִשְׂרָאֵל: אֵין פּוֹדֶה כַּיָי. וְאֵין צַדִּיק כְּבֶן עַמְרָם. אֵין קְדוֹשָׁה כַּתוֹרָה. וְאֵין רוֹחֲשָׁה כְּיִשְׂרָאֵל: אֵין שׁוֹמֵר כַּיָי. וְאֵין שָׁלֵם כְּבֶן עַמְרָם. אֵין תְּמִימָה כַּתּוֹרָה. וְאֵין תּוֹמְכָהּ כְּיִשְׂרָאֵל:

אסטרלו

New member
../images/Emo48.gifמואה אלגרה

מאי פור לה אוראסיון. מפארסיו אמפרימרו קה אז טראדוקסיון דל קאנטה אן איבראו.

Sarika

New member
שישו ושמחו בשמחת תורה....../images/Emo79.gif

אונה שאקה... און אומברי מוי מוי פרוב'י אסטאב'ה אסנטאדו דבאשו די און ארב'ולי לו קי אסטאב'ה מורמוריאנדו די סו מזל באשו, נה קי ב'ינו און פאשאריקו אי לי איזו לו קי לי איזו אנריב'ה די לה קאב'סה, אצ'ו אל פרוב'י סוס אוז'וס אריב'ה אי לי דישו אל פאשאריקו: " יה סי יו.... אה לוס ריקוס לס קאנטאס....." מועד די אלגרייה אה טודוס

SuzieRS

New member
../images/Emo118.gif../images/Emo79.gif אליגרייאס סיימפרי אמיגוס

לו קי נו סופו איל פרוב'י איס קי לו קי לי איזו איל
אין סימה לה קאב'יסה טראייה מזל בואנו.
אגורה פארה קומפליר לה אליגרייה מיסטו אינדו אה טומאר לוס אינייטוס.

אסטרלו

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif אי אל פשארו טיינה

אינטרס? סה דיזי קה לה מדרה דל פאשארו טראייה מזל.
קואנדו לה דיגו אה מי מארידו קה לאב'ה אל אוטו, קה אסטה יינו דה מדרה - מה דיזי קה אז בואנו פור עינארח.....
מואה אלגרה

רותי ב.

New member
שרה, אגורה אסטה אבאש'אנדו אקי

לה פרימרה לוב'יה, לאס לורס פור לוב'יאס די אייר קי סייגה ביאן ריסיב'ידה ..

למעלה