שמחת בית השואבה

משאלה2

New member
את/ה ממש בצרה...

אם זה מה שמעניין אותך בשעה 3:27 לפנות בוקר... הכל בסדר?

באמת למה?

מה אכפת לכם? ולך מר בדרכים רבות, פעם הבאה תכתוב ``שלום, אני כוסית מהממת מבורו פארק. יצאתי בשאלה לפני חודש. געגועים עזים מביאים אותי לחלקת אלוהים המומקמת בחצר ביכנסת הגדול של גור בירושלים. מי מצטרף`` סתם טיפ.

אהבתי!

רק שאני עדיין לא יודע אם אני מוגדר יוצא או באמצע... וגעגועי לא לוקחים אותי לחלקת אלוהים כי זה שאני לא נחשב דוס זה לא אומר שאין לי אלוהים. הוא לא שלהם

boten d

New member
אמרתי שאכפת לי?

לא אכפת לי שיפתח את הניק לכבוד השאלה שלו או לכבוד כל דבר אחר, רק ציינתי בקטנוניות יתר שלא יכול להיות ש"הניק הזה קיים קצת הרבה לפני השאלה". סתם.

פנדיאני

New member
אני ממש לא חושב שאתה בצרה

גם לי מתאים ללכת לאיזו שמחת בית השואבה. אני עדיין אוהב את המוזיקה והריקודים. לא יודע אם טכנית ייצא לי, אבל ברעיון ממש לא אכפת לי.

אני לא אוהב

את הריקודים ואת השירים שמהללים ומשבחים את הדרך החשוכה שלהם. אבל עדיין יש לי בפאלפון מוזיקה חרדית שאני אוהב, יש להם קצב אורינטלי די דומה למשינה. וחוצמזה אני לא חושב שאם אני ילך או לא ילך לשמחת בית השואבה אני יהיה יותר חופשי או פחות חופשי. אני בעד להפריד את הדתיים מהדת. לדתיים אין מונופול על הדת.

איני מתפעל מהמקצב החרדי

תמיד אהבתי לשמוע את המקורי ולהזהר מחיקויים אף אם מדובר באותה גברת בשינוי האדרת. ואם מרבית ניגוני החסידים לקוחים ממארשים צבאיים, ולפעמים יוצא לי לשמוע ברדיו ניגון ברוסית או צרפתי התואם להפליא לניגון החסידי, ודאי שהגויים גנבו ניגונים הללו מפריד אלאטרש החסידי

נכון

אבל במוזיקה חסידית יש גם את המימד של המיסטיקה והדיבורים על אלוהים בהברה ליטאית זה מוסיף נופך פסיכודלי משהו.

אין חולק!

אגב לפני כמה שנים פורסמו מקורותיו של פריד אלאטרש החסידי, באיזה מועדונים אפלוליים של מוזיקה שחורה. ומיותר לציין את מקורם של שירי הבקשות עם חותמת של המקאם שהלא בטח האיסלם גנב משאול עבוד את המיקצב

estersh

New member
"הדרך החשוכה"

בחיי שעושה לי חררה לשמוע ביטויים דתיים מאנשים שמתיימרים לא להיות כאלו. המפ. ניסיתי לתרגל בירור עצמי מוחצן של ביקורות על אחרים וגיליתי שזה גדול עלי. על הודעה כזותי הייתי יכולה לכתוב שני דפים של למה לא. אז לא אכתוב וגם לא אדע.

למעלה