שמחה גדולה....

שמחה גדולה....

ישבתי לי היום ושמעתי את השיר שמחה גדולה של סיני תור..ופעם ראשונה שממש שמתי לב למילים וניסיתי להבין אותן... אבל אני ממש לא מומחית ואני ממש לא יודעת אם הבנתי נכון ואני ממש אשמח אם מישהו פה יוכל לעזור לי ולהגיד לי אם מה שהבנתי נכון ואם לא אז אם זה לא קשה להסביר..כי חבל ככה סתם לשמוע שיר עם דברי רבינו בלי להבין.. אז הנה אני אעתיק בשבילכם את התורה מליקוטי מוהר"ן ואחר כך את מה שהבנתי מזה... פט "ותחסרהו מעט מאלוקים, וכבוד והדר תעטרהו" תהילים ח הנה ידוע כי כל מה שחסר לאדם, הן ברוחני הן בגשמי, החברון הוא בהשכינה, שהיא בחינת אלקים. וזהו: ותחסרהו-בודאי מעט מאלוקים: הינו החסרון בודאי מאלוקים, הינו בהשכינה. אך כשידע זאת, שהחיסרון הוא למעלה ולמטה, בודאי יהיה לו צער גדול ועצבות, ולא יוכל לעבוד השם יתברך בשמחה, לכך צריך להשיב בעצמו: מה אני ומה חיי, כי המלך בעצמו מספר לי החיסרון שלו, וכי יש כבוד גדול מזה מתוך כך בא לשמחה גדולה, ונתחדשו המוחין שלו. וזהו: וכבוד והדר תעטרהו- הינו ע"י כבוד והדר שיש לו,שהמלך בעצמו מספר לו החיסרון, תעטרהו במחין חדשים. אני חושבת שהבנתי אבל אני לא בטוחה ולכן אני שואלת.. מה שהבנתי זה שכל חיסרון שיש לאדם ברוחניות ובגשמיות זה בעצם מן אות מהקב"ה על זה שיש לנו משהו לתקן ועל משהו שיש לשפר או משהו כזה וזה עלול להביא את האדם לידי עצבות שיודע שמאותתים לו שהוא לא מספיק טוב. אבל אסור לו להרגיש כך כי הוא צריך לשמוח בזה שהקב"ה בכבודו ובעצמו עוזר לו ומגלה לו מה החיסרון- מה הוא צריך לתקן ולשפר וזה באמת כבוד גדול מאוד... ומתוך החיסרון דוקא ומתוך ההבנה הזאת שהחיסרון הוא מהקב"ה גם אפשר לבוא לשמחה גדולה... אז אני אשמח אם תעזרו לי בזה.. והלוואי שבאמת נבוא לידי שמחה גדולה בכל מעשה ובכל מצב... גמר חתימה טובה! סיון.

ELI105

New member
תקראי שוב את הטקסט

כשיש באדם חסרון יש גם בבחינת שכינה חסרון,כלומר בחלק האלוקי שעל פי הקבלה שוכן בעולם הגשמי. כשאדם רואה כי בחסרונו הוא כביכול גורם לחסרון במהות השכינה,אזי לכאורה הוא אמור להתעצב אל ליבו מאוד וכו´ על זה אומר רבי נחמן כי כבוד והדר לו לאדם שהמלך בעצמו מספר לו חסרונו,כלומר שעל ידי ידיעת האדם שיש לו חסרון פלוני,במילא ידוע לו כי גם בבחינת שכינה יש החסרון הזה.. ואין כבוד גדול מזה שהמלך(שכינה-אלוקים) לוחש לך חסרונו.. ומזה הכבוד בא האדם לשמחה גדולה ונתחדשו לו המוחין,שאז יכול לעבוד את ה´ בשמחה על אף חסרונותיו.

ELI105

New member
במבט מעמיק יותר

אין התיחסות בתורה המובאת לשאלה ,אם האדם הוא זה שגורם לחסרון בשכינה על ידי חסרונו. מובאת כאן עובדה כי: חיסרון באדם,גשמי או רוחני=אותו חיסרון בשכינה. וההמשך כדלעיל,שכשיודע שחסרונו מראה על חיסרון גם למעלה,כלומר בשכינה,הרי זו סיבה להתעצב לכאורה על חיסרון השכינה,כלומר על צער השכינה...ועל זה אמר כי אדרבה,היש כבוד גדול מזה שהמלך מספר לו חסרונו וכו´

באמת ...אלי ....

אם לא האדם הוא זה שגורם לחסרון אז מי הוא זה ?!?! הקדוש ברוך הוא , חס ושלום ?!?!

זה דברים קצת גבוהים..

שאני לפחות לא ממש מסוגלת להבין עד הסוף.. אף פעם לא ידעתי שהבחירה האישית שלי משפיעה גם על השכינה או על עולמות אלוקיים אחרים איך שתקראו לזה.. זה ממש שונה מכל מה שידעתי עד עכשיו שהרי בכל התורה כתוב רק שהאדם הוא זה שצריך לשמור מצוות כדי שלו יהיה טוב כדי לקבל שכר או פשוט לשם שמיים "ובחרת בחיים" אף פעם לא הזכירו שהבחירה המוטעית שלנו פוגעת לא רק בעצמינו אלא גם בשכינה.. ואיך זה יכל להיות שזה פוגע בשכינה? איך יכל להיות שיש בה חיסרון כלשהו? ואני גם לא מבינה איך אפשר להגיע מזה לשממחה גדולה...אז זה כבוד שה´ מגלה לנו החיסרון אבל ממתי אנחנו צריכים לחזק ככה ולעודד כבוד עצמי הרי תמיד אומרים להתרחק מכבוד וגאוה אז מה מותר להתגאות בדבר כזה ובדברים אחרים לא? אני יודעת שזה נשמע כאילו אני מתפלספת או משהו אבל אני רק רוצה להבין מה הכוונה כאן..אולי זה באמת מעבר להבנה הקטנה והעלובה שלי אבל אני רק רוצה לנסות להבין.. ותודה רבה לך אלי שהסברת יפה כל כך... ברוך הבא לפורום תמיד זה משמח לראות כאלה דברים יפים שאנשים כותבים.. נשמח לשמוע ממך תמיד.. גמר חתימה טובה!

אמנם גבוהים , אבל בשבילנו !

אדרבא , בהודעתך את מסבירה יפה מאד את דברי רבנו , לא צריך יותר מזה . ומה שמגיע לנו כבוד מזה , זה אך ורק בשביל שלא נפול לעצבות ממה שגרמנו . הרי אחרי שראינו לאיזה חסרון גרמנו , איך נוכל להתגאות ?

הסבר קצר על תורה פ"ט

אחד מיסודות חכמת האמת הוא שבגלל התהליכים העליונים שהתחוללו לאחר בריאת העולם יש חסרון בשכינה, שהיא גילוי מלכות השם בעולמות. עבודתנו את הקב"ה בתורה ומצוות באה לתקן את החסרון בשכינה ולהביאה לידי תיקון והשלמה עד לגאולה השלמה בבי"א. רבינו רבי נחמן מגלה לנו כאן שכל הצרות והבעיות והחסרונות העוברים על כל אחד מאיתנו אינם דברים פשוטים. כל המציאות של צער וחסרון בעולם משתלשלת מכך שיש חסרון בשכינה. לכן כאשר האדם חש חסרון וצער עליו להתחזק באמונה ולדעת שהקב"ה רומז לו כביכול על תפקידו בעולם: לעבוד את הקב"ה ביתר שאת ויתר עוז כדי להביא לתיקון העולם. התבוננות כזאת מביאה ליציאה מן האנוכיות הצרה בה האדם מתעניין רק בצרותיו ובעיותיו האישיות. מצד אחד הוא מבין שהתיקון וישועה השלמה תבוא רק בתיקון העולם, ומצד שני הוא יכול להתחזק (בכבוד והדר) עד כמה הוא חשוב ואהוב לפני הקב"ה עד כדי כך שהקב"ה רומז לו על החסרון בשכינה וכך הוא יכול להוסיף דעת ומוחין עליונים ולהתחזק בעבודתו.

נסתתמו טענותי...

ווואי ממש ממש תודה רבה לאלי ליהודי ולעופר זכיתם במצווה וממש עזרתם לי להבין את זה.. באמת איזה הסברים יפים ..ואני פשוט לא ידעתי את זה אף פעם זה באמת חידש לי וזה מביא מן דרך חדשה להסתכל על העולם כמו שאמרתם וזה באמת מעודד ונותן יותר כוח להתמודד.. אני יודעת שאתם אולי לא מבינים למה אני כל כך שמחה שקיבלתי על זה תשובה..אבל אני אסביר לכם- אני כבר הרבה זמן אומרת לעצמי שאני צריכה להתחיל ללמוד אפילו קצת בכל יום את ליקוטי מוהר"ן כי לשמוע חלקים פה ועוד תורה שם זה לא עסק וכדי להתקרב באמת צריך ללמוד ולהבין באמת... וכל פעם שניסיתי ופתחתי ליקוטי מוהר"ן התייאשתי אחרי כמה משפטים..כי פשוט לא הבנתי את הכוונה והייתי מרפרפת ועוברת הלאה ומדלגת..וככה אף פעם לא יצא לי ממש להבין וללמוד מסודר.. ואני רוצה רק קשה לי ככה עם עצמי להבין.. אז תדעו שעשיתם חסד כי הייתי ממש צריכה איזה חיזוק קטן עכשיו.. בקיצור מה שאני מנסה להגיד זה תודה על ההסברים...תמשיכו לעשות מצוות וחסדים כל החיים! וגמר חתימה טובה בע"ה!

ELI105

New member
יישר כוח ללמעלה ,וכל האחרים.

אכן,העיסוק בתורה זו וביאורה,פתחו לי דלתות לאפשרויות רבות. אפשרויות שמדי זמן,אני מוצא עצמי הוגה בהן, באופן זה או אחר,אך עם כל ביאור,וחידוד,הן מתבהרות יותר. תורה חשובה בחרה "למעלה מן הזמן" לדוש בה,באשר תורה זו עוסקת בענין בסיסי ובלתי נמנע בהשקפת העולם הבסיסית של איש חושב הרוצה להבין,את תפקידו בעולם בסינכרוניזציה עם בורא העולם. מקווה שתמצאי דרכים יצירתיות להמשיך ולגלוש כאן ובכלל. באתי ללמד ויצאתי למד. ייאוש?! אין מצב אחי

שלום וברכה...

קודם תודה.. אני גם חושבת שזה דבר מאוד חשוב שנדע..בעצם כל ליקוטי מוהר"ן זה חשוב והכרחי לחיים שלנו... אני באמת יכולה להגיד לך שאני מאוד מאוד רוצה ללמוד את זה אבל מה לעשות שאם אני מנסה ופותחת אני פשוט לא מבינה וגם ככה היכולת ריכוז שלי לא משהו ככה שאחרי כמה דקות שאני מנסה להבין משהו אני מדלגת הלאה וקוראת ככה מה שנפתח ומה שאני מבינה וזה במקרה הטוב..בדר"כ אני פשוט סוגרת את הספר... זה קשה לי כי אני יודעת שזה הדברים של רבינו ואיך אני ככה מתייאשת מהר..אבל מצד שני אני יודעת שרבינו עצמו כתב בנושא של "שיחת חברים" וחשיבותה להבנה ולהתקדמות הרוחנית שלנו.. אז הנה העדפתי הפעם להפנות כאן אליכם את ההבנה של התורה הזאת.. ובאמת עזרתם לי להבין משהו שלבד לא הייתי מסוגלת.. תמשיכו ככה תמיד..ושוב תודה.. ואלי באותה הזדמנות- ברוך הבא לפורום !

ELI105

New member
ולהוסיף על דברי המנהל:(להבנתי)

כשם שבאתערותא דלתתא,מוסיף האדם נדבכים לתיקון השכינה,כן אתערותא דלעילא אף היא כשבאה מתקנת מצידה הן את האדם בגשמי ורוחני והן את השכינה. וכל זה חלק מהתהליך המתמשך עד לתיקון השלם. "אני לדודי ודודי לי".

אמיתי 21

New member
מתי שאומרים שאחנו פוגמים בשיכנה

עמ"י עש"ו הכל בלשון משל ושלא ח"ו נעלה על דעתנו שממש יש פגם כי המושלם טבעו להיות שלם , כמו לשידוע סיבת ביראת העולמות . כי אם רק גורם צער שהיא לא יוכלה לשפיע שפע לאדם , כמו שהפרה רוצה לניק כך השכינה רוצה להשפיע ומתי שאחנו אומרים שהכינה נפגמת ואין דברים בפשוטם וכל מי שחושב כך הרי הוא מקצץ בנטיעות .

אויש אני לא מראה כרגע את חכמתי..

אבל מזה "באתערותא דלתתא" אתערותא דלעילא"? אפשר לקבל הסבר בבקשה... שבת שלום!

כרפולי

New member
שבוע טוב,ברוך הבא וחזק וברוך../images/Emo124.gif

על כל השירשור המחזק הזה. ואין לי מושג מה נעשה בלי הרבנית סיוון שליט"א לאחר שהיא תעזוב...:(( טוב אז שיהיה לכולם שבוע טוב ושנזכה לראות משיח
עעעעעעעככככככשיו...

למעלה