שמות

כוונתי הייתה לאלו שקיבלו שמות

אזקוטיים ולא אוהבים אותם
וסליחה שהפחתתי בערך גם נתינת השמות האחרים על כל גווניהם לילדים האחרים, לא בסדר מצידי, שולחת את עצמי לפינה. אני התכוונתי לכל השמות המיוחדים האלו שנותנים ואני מאד אוהבת אותם למשל תדהר, ניתאי, אחלמה וכו'. עם הבן נתנו לו שם לא רגיל שלא שומעים כל יום ולא, זה לא ריזוטו
. יש כאלו שחוקרים אותי מי, מו, מה ולמה השם הזה ולא אכפת לי לענות, במילא גם גדלתי עם שם לא נפוץ, אבל יפה
.

פלגיה

New member
אני גדלתי עם שם לא נפוץ

ולא יפה (למרות שהורי חשבו שהוא כן יפה) ושנאתי אותו בכל חיי. (והבנתי שריזוטו זה לא השם האמיתי.)

גם לי יש שם מיוחד שמבלבלים אותו הרב

ואומרים לי הא קיצרת מרבקה וכו' וכו', לבת שלי נתתי שם שמתאים לשם משפחה שלנו אבל לא רק, בהתחלה השם בתאל קרץ לי, אחר כך שחשבתי לעומק, שם המשפחה יחזקאל, אז יחזק אל את בתו, בתאל, וגם בתאל זה בתנו תמיד איתנו לנצח. בקיצור...............אבל השם בתאל הוא מיוחד לדעתי ויש לו הרבה משמעות, ונתנאל הכהן אמר שלא כותבים בתאל בנפרד כמו בת אל אלא בתאל מחובר כי לא מפרידים בין הצדק לממלכה, בין האל לבין הממלכה שלו, אבל זה כבר למי שמאמינות כמוני בנתנאל הכהן ובקבלה....... בילבלתי את המוח? אני חושבת שיש המון שמות יפים וכל אחד בוחר מה שנראה לו וזה נחמד .

אופי, אהבתי כ"כ את ההסבר שלך

באמת תהיתי אם את כותבת בטעות בתאל
. בחרת לה שם מדהים ויפה שלדעתי מתחבר כ"כ יפה עם שם משפחתך. השם של משפחתך נשמע לי רגיל לכל דבר עד שהסברת אותו ונתת לו משמעות ותוכן יפהפה. אבל מה יהיה כשבתאל תתחתן?
נתנאל הכהן? מוכר לי הוא כתב ספר שמות עפ"י קבלה, לא? נ"ב תודה על המתכון
אנסה אותו, אבל בלי גריל עוף ובלי אבקת מרק, אני לא שמה תבלינים כאלו בכלל באוכל. דווקא אני מאד אוהבת להתפרע עם פירורי הלחם. זה יוצא יאמי.

היי פצפונת בלי הגריל אז שימי פפריקה

מתוקה, מלח , פלפל שחור, מעט כורכום ומעט כמון לא צריך אבקת מרק. לא כותבת בטעות בתאל...........זה חייב להיות מחובר. כן השם משפחה נשמע רגיל אבל יש לו פירוש. שבתאל תתחתן לא נורא היא עדיין תהיה בתנו תמיד איתנו לנצח. בכל אופן נתנאל הכהן יש לו תוכנית ברדיו וכן יש לו גם אתר וגם ספר

mimor2

New member
השמות שלנו:

כשהייתי בהריון הראשון הייתי בטוחה שיצא בן ונורא רציתי את השם גיא. 3 חודשים עד לסקירה קראתי לעובר "גיא" ובסקירה נאמר לי שזו בת... הרופא שאל איך אני אקרא לה והתחלתי לגמגם לו "ג..ג..ג..גל!" בהריון השני - יצא לי בן וכמובן שקראתי לו גיא. אח שלי טען שאנחנו "ג.ג.הפקות"... בהריון השלישי כולם חיכו לשמוע איזה שם באות ג' יש לנו הפעם, אבל אני התקבעתי באופן נחרץ על השם ליאור לבת ויובל לבן. יצא בת ואכן שמה בישראל ליאור. (בעלי התקשה לקבל את זה שחרגתי מתחום ההברה האחת אבל הגדולה שלי נורא רצתה גם כן שנקרא ליאור כך שהיה לי גיבוי...) שמעתי על הורים שקראו לבת שלהם גע-לי ומאז אני מתעקשת שהגדולה שלי זה "גל" ולא "גלי". אני מכירה מישהי שיש לה 2 בנים - ים ודבש ו-2 בנות - שקד ואגוז. הראה לי נורא לתת שמות מוזרים כאלה. יש שמות מיוחדים ויפים, ויש שמות שלדעתי פשוט מביכים את מי שנושא אותם. אבל בסופו של דבר - הכל עניין של טעם אישי.

גליT

New member
אני שעתי על

השם - אוטיליה- זו בחורה שלמדה איתי בחטיבה ומאז אני זוכרת את השם הזה ומאוד אוהבת. רציתי כך לקרוא לביתי ובעלי לא הסכים בשום פנים. קראנו לה - תהל- שזה גם יפה לא פחות.

הכרתי:

אילאיל לבת לוטן לבן ובת נדר לבן נצח לבן רום לבן שובל (וזה היה עוד לפני שהשם היה אופנתי
) שני לבן - ע"ש הצבע השני ברית לבת פרי לבת והכרתי אחת בשם: אשכר נקטר אליענה. באמת, זה השם שלה
. לוריטה לבת מי-טל לבת אם יש עוד, אני כבר לא זוכרת... ברח לי

על פי הקבלה אסור

-שמות שיש בהם אל (בתאל דניאל וכו...) -שמות שיש להם משמעות שלילית -שמות לועזיים -אסור לקצר שמות (דויד=דוד)

פלגיה

New member
סליחה? לכתוב "דוד" זה לקצר שם?

דוד - זה השם המלא וכך הוא כתוב בתנ"ך דניאל - הוא שם תנ"כי, ועוד של אדם צדיק.

lulyK

New member
דניאל "מותר".

לא מומלץ להוסיף "אל" לשמות שלא מופיעים כך בתנ"ך.

למעלה