שמות

אם היתה לי בת ../images/Emo68.gif../images/Emo68.gif

היו לי 2 שמות שנורא רציתי דרור או עוז לבנותתתתתתתתת לבנים זה ניראה לי נדוש

אבל לבנים...

בעלי רוצה לבא בתור לקרוא מדבר אבל אני טוענת זה נשמע שם יבש לפי התחזיות של כל הזקנות במשפחה הבא יהיה שוב בן בעלי רוצה שם חדש ... אההההההההה יש זמן עד אז

אני מכירה יפיפיה אחת שגרה בנגב

ונושאת שם זה. בזמן ההריון חשבתי בכלל לקרוא לגפן בשם סיני (חצי האי, לא המדינה), ועדיין בעיני זה שם מקסים.

shlulit59

New member
מדבר זה לא מה שאת חושבת

מדבר זה לא מקום ישב. היבש נקרא ציה, שממה, תוהו, ערבה, ישימון, וכו'. מדבר הוא המקום בו מדבירים את הצאן, היינו - נותנים לצאן מרעה. מדבר הוא באמת האזור שבאר שבע ודרומה, עם מעט גשם יחסית, אבל זו עדיין ארץ פוריה (ראית כמה שדות חיטה?) עם המון מעיינות חבויים ועם מרעה שגדל בר או תנובה חקלאית אם מטפלים באדמה. תפתחי בתנ"ך את המקומות שמדברים על אבותינו שהסתובבו במדבר - ותראי שבאמת הם הסתובבו באזורים שיכלו לשאת כמות כזאת של אנשים וצאן ומקנה - היינו - מקום עם מים וצמחיה. נכון, מדבר זה לא הגולן או הגליל, אבל זה גם לא ישימון...

א R נ ב ת

New member
ויש כמובן את "ארץ ישראל"

בחורה שנתנו לה את השם "ארץ" ויום אחד הכירה בחור ששם המשפחה שלו היה... "ישראל"!! היה על זה בחדשות במוצאי חג העצמאות. היא עובדת בבי"ח ותמיד כשקוראים לה בכריזה: "ארץ ישראל לחדר 107" כולם מתפלאים. הרינגטון שלה בסלולרי הוא השיר "ארץ ישראל יפה"... היא סיפרה שכששאלה את הבחור מה שם משפחתו והוא ענה, חשבה שהוא מסתלבט עליה!! מסתבר שלא. אגב איתו היא התחתנה, למי שלא הבין. ולא בגלל השם...

עבדתי עם ארץ לפני כמה שנים

ותמיד היא מספרת שלפני שהכירה את בעלה, היא יצאה עם מישהו ששם המשפחה שלו "פרץ". היא עזבה אותו מכיוון שלא הסכימה שיקראו לה "ארץ פרץ". לבת הקטנה שלה היא קראה שיר- "שיר ישראלי".

מצוקית

New member
אני מאוד אוהבת שמות מיוחדים אבל

לא יוניסקס מהסיבה שרשמה גרזנית למעלה. לילדי נתתי שמות מקוריים ומיוחדים שעד לפני שקראתי להם כך בקושי שמעתי אותם, ומאז שקראתי להם בשמות האלה אני נתקלת בהם יותר אבל עדיין לא בתדירות גבוהה וזה כיף. לבני היקר קוראים ניתאי ולביתי היקרה תהל

חלקיקון

New member
מכירה בחורה בשם שיבולת, ואחת בשם

תדהר. שתי השמות יפים בעיני... לגבי שמות של בנות - זה יכול להיות בעייתי אם בחורה מתחתנת עם בחור ששם משפחתו זהה לשמה הפרטי - לדוג' רותם שמתחתנת עם בחור בשם משה רותם - היא תהיה רותם רותם...
טוב שאנו בעידן בו נשים לא חייבות לשנות את שם המשפחה!! (למרות שלדעתי זה רצוי באופן כללי)

שם הנעורים שלי זה שון

אז לבן של אחי הצעתי שיקראו לי ככה שהוא היה לי שון אבל לתדהמתי דחו את הראיון ה"נפלא" שלי

lilach2004

New member
יש מלא....

נזר=כתר ליה טוהר=טהור אופל-אבן יקרה ועוד מלא... אבל אלה הכי יפים.

איזה קטילות יש פה על שמות מיוחדים

אני דווקא אוהבת שמות מיוחדים, אצלנו במשפחה כולנו עם שמות יפים ועם משמעויות והסברים מאחוריהם, אין יותר יפה מכך לדעת שחשבו הרבה-הרבה-הרבה עליך לפני שנתנו לך שם. גם לפצפצון שלי יש שם מאד מיוחד שאין הרבה כאלו, אבל אני אוהבת את השם הזה בכל נימי נפשי. כי הוא כ"כ מיוחד ומסמל הרבה משמעויות ומתאים כמו כפפה לבן שלי. כל שם שיינתן אצלי בבית יהיה שם עם משמעות וסיבה.

פלגיה

New member
ריזוטו זה באמת שם מיוחד ../images/Emo6.gif

אני לא חושבת שיש כאן "קטילות". יש כאלה שאוהבים, יש כאלה שלא. באופן טבעי אלה שלא אוהבים להיות שונים הם הרוב, ולכן דעתם נשמעת יותר.

ריזוטו זה השם האינטרנטי שלו../images/Emo6.gif

נדמה לי שהוא התינוק הכי מעוטר שמות וכינויים ברשת
, נקרא פצפצון אורז, כדור אורז, ריזוטו
.

tiger mom

New member
אני חושבת שלא הבנת משהו אחד

גם מי שנותן לילד שלו שם "פשוט" או "רגיל" השקיע בזה מחשבה. זה שמישהו חשב קודם על השם של הבת שלי לא אומר שאני לא השקעתי הרבה זמן בלחשוב מה מתאים לה. אני לא אוהבת שמות מיוחדים ולא אוהבת שמות לועזיים ולא אוהבת שמות של בים לבנות. למרות שיש גם בנים עם השם של הבת שלי, הוא לרוב (לפחות בעולמי הקטן והמצומצם) שם של בת ולכן בחרנו בו. הוא ישראלי, הוא רגיל והוא הכי מתאים לה בעולם. והשקענו בו מחשבה. השם הוא מור, דרך אגב.

למעלה