שמות

מתיילדה

New member
אני רציתי בהתחלה לקרוא לבת שלי

גאיה הבעיה היא שזה קרוב מידי לשם של גיסתי ולא רציתי שיהיה בילבול כשקוראים בשמות.

רותרות1

New member
דוקא בעד שמות מיוחדים

שם הוא יחוד וכיף להיות יחידי עם השם ולא להסתובב כל פעם שקוראים בשם שלך למישהו אחר לבן שלי קוראים איתיאל

אוהבת שמות פשוטים..

אני מעדיפה שמות פשוטים, לא מקוריים ולא מיוחדים. הם הכי יפים בעיניי. לבני קוראים נועם ואני חושבת שזה שם מקסים (חבל שכל כך הרבה אנשים חושבים כמוני...יש כל כך הרבה נועם...ואת זה גיליתי רק אחרי שקראתי לו כך) שמות נוספים: יעל, עידו.

תרקדי

New member
אני מכירה מישהי בשם כותל.

היא נולדה ביום שיחרור ירושלים. שמעתי גם על תאומות בשם שלולית וגשם.

הכרתי פעם מישהי בשם שילגיה

היא נולדה בשנות ה-50 בחיפה בבוקר שבו ירד שלג בחיפה פעם ראשונה אחרי עשרות שנים...המצחיק הוא שהיא נראתה כמו אחד הגמדים(נמוכה עם צמה אפורה ארוכה ועיניים כחולות) הרבה יותר מאשר כמו הנסיכה...

ומה עם גפן שלי? מיוחד?

אני מאוד אוהבת את השם. שמות מעניינים ששמעתי עליהם: זיכריני (כאילו "זכרי אותי"), כותל, ער (שם של בן, הכוונה למישהו ער, לא ישן), שם (כמו הבן של נוח - שם, חם ויפת).

mevav1

New member
הכרתי איזה נותן שירות שקוראים לו

"נש"....שזה אדם וכשהוא אמר לי את שמו התפלאתי ושאלתי אם זה הפירוש אז הוא מאוד התפלא איך אני היחידה כמעט שידעתי את זה..לכן התברר שאנשים לא שמעו מילה כזו לעולם והיו המומים...אז זה באמת שם שלרוב לא קוראים בשמות כאלה אבל הוא ייחודי עד מאוד.

leegil

New member
פירושים--בעל הבית שלנו הוא אירי

ושמע שקראנו לבן שלנו אור- ישר הוא אמר שבשפה שלהם זה --זהבבבבבב.

חמפון

New member
../images/Emo41.gifהשפה של האירים זה אנגלית -

ואור זה זהב בספרדית - "אורו"

leegil

New member
../images/Emo41.gifהשפה של האירים היא גאלית או

כמו שהבעל הבית שלי אמר--אייריש, בבית הספר הם לומדים אנגלית ורובם מדברים רק אנגלית---ואור זה זהב-- בספרדית אם אני לא טועה זה אור--אורה--זה מה שהסבירה לי אחת הספרדיות כאן...

שקדייה

New member
גאלית זה ניב של צרפתית

ואכן בצרפתית אור OR זה זהב. אגב, צרפת עד המאה ה-18 (אם אני לא טועה..) נקראה גאליה.

leegil

New member
יודעת מה?? בהזמנות אני אשאל אותו

איך בדיוק קוראים לשפה הזו שהם מדברים,, אוקיי??

למעלה