שמות

mevav1

New member
אגב,לאחי הקטן קוראים מור והוא בן 31

כמעט וכששמעו את השם בהתחלה,אנשים לא הבינו את השם וכמעט ולא היה נדוש. כשהוא היה קטן אמי למעשה שמעה אותו רק פעם אחת וזה היה לגבר בסביבות ה30..וגם זה היה נדיר. ולגיסי קוראים כרמל שזה לדעתי שם נדיר לתקופה של לפני 50 שנה +. וכרמיון...לא הבנתי...איך קראת לבנך לבסוף.......?

לבן של שרהלה שרון קוראים זמר

(zemer). גם לילדים של יוסי סיאס יש שמות מיוחדים - גומא ואוהב (ohav), לא זוכרת את האחרים (אבל יש עוד 6)

mevav1

New member
וואלה...גומא שזה צמח שגדל על שפת

הנחל אאל"ט או כמו הנופר,בתוך המים. בכל אופן,שם משגע. אוהב לא אהבתי משום הפועל שלו...כן אוהַב..לא אוהַב..האם הוא יאהב אותי...בקיצור,אוהב לדעתי יותר מתאים,אבל לא משנה. אגב..לנכדים וגם לילדים של מיריק שניר,יש גם שמות משגעים ומיוחדים שאני ממש לא זוכרת אותם.

מאיוש24

New member
בתור אמא ליובל....

תינוקת מקסימה בת 8 שבועות כמעט, אני דווקא אוהבת שמות יוניסקס לבנות, כמובן שבגבולות הסביר. מה שאני לא אוהבת זה שמות מיוחדים "מדי" שאח"כ הילד יצטרך לתת הסבר של שעה לילדים אחרים על משמעות ופירוש שמו.

אורא

New member
לבת שלי קוראים עופר ../images/Emo68.gif

ויש עוד שתי בנות במשפחה הרחוקה שלי עם השם הזה אחת חיילת והשניה בבית ספר יסודי לבת הבאה ב"ה ייקראו יובל ולבנים אסף/אייל אלו השמות האהובים עליי עובדת איתי מישהי בשם קיץ

pimpumim

New member
את לא טועה - זה אכן הפירוש

לקטנה הפרטית שלי גם קוראים גׂמֶא- בחולם חסר, אם רוצים לדייק יש לכתוב אותו כך גם לדעתי זה שם מיוחד ויפה

אז ככה אנחנו עם שמות.......

אוהבת שמות מיוחדים אבל שלא יעשו "צרות" לילדים שיהיהו גדולים לבן שלי קוראים ניתאי ואני "סוחבת" עימי את השם הרבה שנים בע"ה אם תהיה לי בת אקרא לי גאיה=אמא אדמה יש לי חברה לבת שלה קוראים קסם והיא פשוט קסם של ילדה הייתה לנו גננת קראו לה הרצליה מאוד אוהבת את השם אדיר לבן

mevav1

New member
יווו אמאלניתאי...הגננת גרה בהרצליה?

וקוראים לה כך משום שהיא נולדה כבת הראשונה בהרצליה? אם כן,אני מכירה אותה ואת בנה
אני רק חושבת שזו היא כי גם אני מכירה אחת כזו כפי ששמת לב
וגאיה שם מהמם.

אמיתמי

New member
שמות מוזרים במיוחד במשפחה שלי

בכל- לבת, מתוך הפסוק וה' ברך את אברהם בכל. עדות- העדות והמשפט, בהגדה של פסח מופת- אותות ומופתים בהגדה של פסח מלכות ועוד, אבידן, ידידיה, אלקנה, ניצן, חובב, בת עמי, רעיה, לביא, מלאכי.... כולם מן הסביבה המשפחתית הדי קרובה שלי

פלגיה

New member
הי, היתה לי תלמידה בכל

והיא כבר אמא עכשיו. אלקנה, ניצן, רעיה, לביא, מלאכי - שמות יפים ומוכרים.

אמיתמי

New member
פגשתי השבוע בכל ילדה בגן שעשועים

מברור עם אמא שלה, מסתבר שבכל שאני מכירה היא ההשראה לשם של בכל הקטנה. עולם קטן
ובכל שאני מכירה עוד לא נשואה (יש לך מישהו אולי
)

AUR1

New member
שמעתי שמות כמו

צליל, קסם, לינור, רימון, לי, לי - היא, ליהי, היא - לי, אמילי

Mika sheli

New member
רצו לקרוא לי שזבונה

שזוונה / שזבונה ... לפי ההסבר שלו, שזבונה הייתה האישה המצריה של יוסף בתנ"ך. למזלי הרב היתה לו אחת עבריה ושמה היה אסנת וכך אני נקראת. ניצלתי

עם אחותי בכיתה היו תאומות:

אוחזת ענף עץ השקד ואוחזת ענף עץ התאנה. נשבעת לכם, לא ראיתי אותם, אבל אחת מהם היו עם אחותי בכיתה, והשניה היתה בכיתה המקבילה.

למעלה