שמות

רגע ../images/Emo18.gif

יש לי הצעות נוספות. בעבר גרה ליד ההורים שלי משפחה שלשתי הבנות שלהם קראו: אינגה וחתונה. במלעיל. מה את לגיד על זה?

ועל פי הקבלה בתאל זה שם מדהים

זה הצדק והממלכה ולכןם אמרו לנו לכתוב מחובר והרב איפרגן אמר לדודה שלי להוסיף לשם שלה את המילה דניאל להחליף לדניאל. דן אותי האל לחיים טובים.

cottoneyejoe

New member
אין לי ילדים אבל...מה עם שימחה?

יש לי חבר מאוד מאוד טוב שעזר לי המון בחיים והייתי קורא לבן שלי על שמו, שימחה, או בקיצור שים או סים

inbaraviv

New member
באופן אישי ודווקא בגלל שגדלתי עם

שם קצת יוצא דופן שלא סבלתי לא אוהבת שמות מיוחדים. אני אוהבת שמות ארץ-ישראלים ואין לי בעיה מיוחדת עם שמות של בנים לבנות וההפך. בגלל זה בחרנו בשם איה לבת שלנו. אבא שלי שיש לו רגישות מיוחדת לשמות (כי יש לו שם "לא מקובל" כל כך) דאג שיכול להיות שיצחקו עליה בגלל השם, אבל בסופו של דבר הוא נרגע כשהוא הבין שזו התייחסות סובייקטיבית שלו. הייתה איתי בכיתה ביסודי ילדה שקראו לה מריטה (Maritta) וגם פגשתי בחור בשם דקר - על שם הצוללת. מכירה עוד מישהו בשם זמיר.

ayush

New member
נורא משעשע אותי שאיה כבר לא נחשב

לשם "מיוחד". כשהייתי קטנה הבטחתי לעצמי שלילדים שלי יהיו שמות רגילים ולא מיוחדים כמו שלי (אני איה
)

mevav1

New member
איוש...מה שבטוח זה שלא אקרא לילדיי

איה ואני אומר לך למה,למרות שזה שם מהמם. הייתה בקיבוץ אחות בשם איה וכל פעם שבאנו לאחות איה,זה היה בגלל פצע או משהו כזה וקישרתי א השם לכאב וגם למילה איה זה כואב למשל ולכן זה שם יפה אבל מזכיר לי דברים נשכחים
סתם רציתי לשתף אותך בזה ומקווה שלא פגעתי חלילה או משהו כזה בך.

inbaraviv

New member
כנ"ל. גם ענבר כבר לא שם מיוחד...

מה שיפה באיה שיש גם נשים מבוגרות שקוראים להן כך וגם צעירות, וזה לא שם שקפצה עליו הזיקנה. ודרך אגב, התגובה הראשונה שקיבלתי מאשתו של אבא שלי לשם איה היה: "איה?!, כאילו אאוצ'??!!" התשובה שלי לזה היא שזה ממש לא משנה איך קוראים לך, גם אם היו קוראים לה דנה או גלית - אם מישהו ירצה לצחוק עליה - הוא ימצא כבר דרך.

lila11

New member
אוהבת שמות עם משמעות אבל שלא יהיו

כבדים. לי יש שם עם משמעות אבל קצת כבד, כל הזמן אני צריכה לתקן לאיית וזה מציק. אוהבת שמות עם עוצמה שלא יהיו ארוכים מידי ויהיה צורך לקצר ואז זה כבר לא אותו שם,שיהיו קליטים. לבת שלי קראתי ליה (לי ה') גם מהסיבה שאנו גרים בחו"ל וקל לסבים והסבתות משני הצדדים לבטא אותו.

lila11

New member
לאחיין שלי קוראים סאן שיין...

ותחשבו שהאבא התימני שלי צריך לבטא את השם הזה. מצחיק לאללה. חייבת לספר לכם משהו: כשהסבתא שלי הגיעה לארץ מתימן, אמרו להם בסוכנות שהם צריכים לקרוא לילדים שלהם בשמות עיבריים ואמרו להם לדוגמא לבנות אפשר לקרוא ציונה.. לבנים אפשר לקרוא ציון... על של ירושלים עיר הקודש וכו'.. כמה שנים אחרי אמא שלי בבי"ס, בכיתה 30 תלמידים ככככללל הבנים ציון... ככככלללל הבנות ציונה...

mevav1

New member
ואני הכרתי ילד בשם זֵמֵר ולבת דודי

קוראים "בת סער",מתוך השיר המהמם: "כי סערת עליי.. לנצח אנגנך..." של חווה אלברשטיין הגדולה,ודודי כמו שנראה,אוהב שירים עבריים(זה בגנים) ומכאן שמה. וגם שם של בת דודתי שהיא כיום כמעט רופאה אונקולגית וקוראים לה קרן אור.

למעלה