שמות של פס"ד

שמות של פס"ד

אני צריך עזרה ממכם לדעת כיצד מבטאים שמות של פסקי דין מסוימים אודה אם תוכלו להשיב לי אפילו על חלק מהם: זה חשוב לי לצורך הקלטת קבצי פסיקה בחוזים לסטודנטים עוורים וכבדי ראיה שאני מקליט בהתנדבות: 1. קאדרי נ' מסדר האחיות כיצד מבטאים קאדרי KADARI ? KADERI ? 2. ברון נ' מנדיס טורס כיצד מבטאים מנדיס MENDIS ? MANDIS ? 3. זוננשטיין נ' גבסו כיצד מבטאים זוננשטיין ZONENSHTEIN ? ZOONENSHTEIN ? 4. מדינת ישראל נ' אפרופים כיצד מבטאים אפרופים AFROPIM ? APROPIM ? 5. חסקין נ' חסקין כיצד מבאים חסקין HESKIN ? או HASKIN ? 6. שטרן ואח' נ' זיונץ כיצד מבטאים זיונץ ? ZIONETZ ? ZIOONETZ ? ZIONTZ ? ZIOONTZ ? 7. ד"ר סקלי נ' דורען כיצד מבטאים סקלי וכיצד מבטאים דורען ? SKALI ? או SKELI ? DORAN ? או DOORAN ? 8. אתא חברה לטכסטיל נ' עזבון המנוח זולוטולוב כיצד מבטאים זולוטולוב ? ZOLOTOLOB ? ZOOLOOTOOLOV ? כיצד ? 9. בורכרד ליינס נ' הידרובטון כיצד מבטאים "בורכרד" ? BORCHRED ? BOORCHRAD ? 10. מפעלי ברו שמיר נ' הוך כיצד מבטאים "הוך"? HOOCH ? או HOCH ? 11. אלתר נ' אלעני כיצד מבטאים "אלעני" ALANI ? ALENI ? 12. שוחט נ' לוביאניקר כיצד מבטאים לוביאנקר ? LOBIENIKER ? LOOBYENIKAR ? כיצד ? 13. ארבוס נ' רובינשטיין כיצד מבטאים "ארבוס" ERBOS ? ARBOS ? ARBOOS ?

אני לא יודעת

ואני בספק אם יש הרבה שיודעים. בדר"כ מזכירים את שמות פסקי הדין בכתיבה ולכן לא ממש חשוב איך בדיוק מבטאים את השמות.

../images/Emo51.gif

אני מצטער על השאלה אבל אין לי ברירה ולמרות שאכן אין כמעט עורכי דין שיודעים את הגיית השמות, אני נאלץ לשאול כדי שחלילה לא אשמע מטומטם. כבר יש לי קובץ שאני נשמע כזה באפללו בימקום להגיד AFLALO (כמו שצריך) ביטאתי APLALO כמובן שבכל פעם שאני נזכר בטעות הזאת או שומע את עצמי אז בא לי לקבור את עצמי מרוב בושה. ולמחוק קבצים שכבר הקלטתי, לא בא בחשבון כי כשאני מקליט קובץ אני משקיע מאמצים בהצלבה און ליין של מידע אודות הפס"ד שאני מקריא וקשה לחזור על זה שוב. לכן, אני נאלץ לשאול בטרם מתחיל להקליט, כיצד מבטאים פחות או יותר את השמות.
על הרצון החשוב לעזור.

תשובה

APROFIM. HASKIN. ZIONTZ. SKALY. DOR'AN ZOLOTOLOV. BOORCHARD. HOCH. ELANI. KOOBYANIKER. ARBOOS. .KADRY . MENDIS . ZONENSHTEIN .

אני לא בטוחה

שאיך שאנחנו (או חלק מאתנו) נוהגים להגות את השמות אכן תואם את איך שבעלי השמות הוגים את שמם. מדובר,לפחות בחלק מהמקרים, בעניין שהשתרש בפינו ואילו בחלק מהמקרים כל אחד הוגה את השם בדרך אחרת.

למעלה