שמות רוסיים

יהושע כן, איסוס לו.

ולזה שמתחתי, התכוונתי לנוצרים מרוסיה (ובספרד ודרום אמריקה קוראים להם "חסוס").

אני יודע... אבל זה לא אותו הדבר...

אבל לקרוא ליהודי יסוס זה לא נשמע טוב (בלשון המעטה). יהושע לעומת זאת, זה בסדר גמור..

Drunk Bullet

New member
כי איסוס זה לא בעברית!

תבין שזה בדיוק אותו השם, המבוטא בכל שפה בצורה שונה! ברוסית זה איסוס, באנגלית זה ג'יזס ובעברית זה ישוע (השם המקראי לישו)! ולא, אני מדגיש שזה לא "יהושע" כמו שכתבת, אלא ישוע (וכן, פגשתי עד היום 2 אנשים עם שם כזה).

טלינקה5

New member
אני יודעת שהמשמעות של כריסטינה

היא נוצרית, אבל השם לא חייב לשקף משהו בקשר לאדם. יכול להיות שההורים שלה פשוט חשבו שזה שם יפה.

זה לא שמתביישים... אלה פשוט רוצים

לקרוא לילדיהם בשמות יהודים. גם בברית המועצות רצו, אבל זה היה מאוד מסוכן בגלל האנטישמיות. ולמעשה יש הרבה הורים שנתנו לילדיהם 2 שמות, אחד יהודי, והשני רוסי. השם הרוסי שימש ליום יום, והשם היהודי היה בפספורט, או שסתם שם שני כזה.. ואפשר לחלוטין להבין הורים שנותנים לילדיהם שם יהודי/ישראלי (גם אם הם לא יהודים), כי הם לא רוצים שהילד יהיה שונה, ושהוא ישתלב בחברה. זה מובן לחלוטין.

anita20

New member
לא השם יגרום לבן אדם להשתלב בחברה

חבל שאתם טועים כל כך כשיש לבן אדם ביטחון עצמי, ובן אדם שמכבד את עצמו ומתגאה בשמו ובשורשיו אז הוא במילא ישתלב יפה בחברה ואם החברה לא תרצה לשלב אותו רק בגלל שמו אז החברה הזו לא שווה את המאמץ להשתלב בה. עובדה שאני השתלבתי נורא יפה בחברה עם שם רוסי, ואני בטוחה מאוד שבני עם שם רוסי ישתלב מצויין בחברה. ואגב מה שחלק קראו לו שמות יהודיים. אז תגידו בבקשה ממתי ספיר,קסם, אגם אלה שמות יהודיים? זה סתם מילים שהמציאו מהם שמות. מילא אם אלא היו שמות כמו רחל, חיה שמות מהתנ"ך ... ואגב דווקא דניאל ומיכאל אלה שמות מאוד יהודיים כי הם מהתנ"ך והרבה שמות רוסיים הם במקור יהודיים מריה זו מרים, אנה זו חנה וכו'.

T a u r u s

New member
שמות כמו "ספיר" או "קסם"

זה דבר מוזר לכשעצמו, גם אצל הצברים...

אנטוליו

New member
יכול להיות שאת אישית הסתדרת עם שמך.

גם אני לא שיניתי את שמי, אך קיימת בארץ סטיגמה כלפי יוצאי רוסיה, כך שאני מבין את אלה שנותנים לילדיהם שמות עבריים. לא שהם מתביישים: הם רוצים שילדיהם יסבלו כמה שפחות מהגזענות בשל מוצא שהיא חמורה לא פחות, אם לא יותר, מאשר ברוסיה.

B o o o o M

New member
לאחי קוראים תומר

אז? הוא צבר הוא נולד כאן, שיהיה לו שם ישראלי אתה לא חושב שזה לנכון? זה לא מבושה חס וחלילה, פשוט ככה נהוג ממי

Nike07

New member
זה לא רק בישראל

גם רוסים שהיגרו לארה"ב, למשל, קוראים לילדים שלהם בשמות אמריקאיים.

למעלה