שמות רבנים

ornan

New member
שמות רבנים../images/Emo35.gif

שלום לכם על הסבתא של סבתא של בעלי כתוב שהיא מצאצאי ר´ שניאור זלמן מלאדי בעל ה"תניא" מאחר וידיעותי על רבנים דלות ביותר, אשמח אם תוסיפו לי קצת פרטים.

ornan

New member
עכשיו אני ממש יודעת../images/Emo51.gif

ערב טוב זיסער אני בושה לומר שענייני רבנים הם לא מתחומי הבקיאות שלי, משפחתי הקרובה, הן מצד אבי והן מצד אמי (שניהם יהודים כשרים למהדרין) במשך הדורות האחרונים לא נשאו אופי דתי לחלוטין, ולא כאן המקום להרחיב איך ולמה. אני סקרנית ואוהבת ללמוד להוסיף לידיעותי מה שאינני יודעת - מה שמסביר גם את השתתפותי בפורום - הכתבה שצרפת, עשתה לי סדר וחדדה לי את מה שלא הייתי בטוחה בו ועל כך תודתי המרובה לך. עכשיו אני ממש יודעת תודה ארנה

ספרן

New member
בעל התניא

אחד מצאצאיו של בעל התניא כינס בספר את שמות (כמעט) כל צאצאיו והוציאם בספר שיצא בירושלים בערך ב - 1981. במועדון המיוחסים במצאים כל שבעת האדמורי"ם מליובאוויטש, גדולי תורה נוספים (כמו האדמו"ר הנוכחי מסאטמר, יריבים מרים של חב"ד בדר"כ ) , אברום בורג, יהודי מנוחין, המשוררת זלדה ועוד רבים. יש לי אפשרות לרכוש עותק מהספר, אך המחיר מופרז.

ornan

New member
מה שם הספר../images/Emo35.gif

ערב טוב ספרן מה שם הספר, האם הוא נמצא בספריה כלשהי? תודה על המידע ארנה

ספרן

New member
שם הספר

ספר הצאצאים של רבינו שניאור זלמו מלאדי נ"ע יוצר חסידות חב"ד ============== אני מצרף תמונה שלו שסרקתי פעם. יש אותו בספרית בית העם בירושלים ובוודאי בכל ספריה גדולה. גם שמעתי תלונות של כאלה שהושמטו מהספר.

למעלה