שמות ערים באנגלית

free S bee

New member
שמות ערים באנגלית

סבא שלי נפטר ביום ראשון, ועכשיו אנחנו מתחילים לחקור באופן יותר אינטנסיבי את כל העבר של המשפחה. חבל שדווקא כשמישהו מת, מתחילים יותר להעריך את החיים, ואת המידע והכוח שיש לאנשים מבוגרים. ולעניינינו: כדי להתחיל לחפש באינטרנט, אני צריך לדעת את השמות של כל מיני ערים באנגלית, אז אולי מישהו יוכל לעזור לי: בוריסלב בחבל גליציה שטשין על גבול פולין גרמניה חלם/חלמנו - פולין קרילוב - פולין ויש לי עוד שאלה, קצת כללית כזו: אפשר לדעת את ארץ המוצא לפי שם המשפחה באופן ודאי?

gacotra

New member
חיפוש מקורב של שמות של עיירות

שלום לך: אפשר להעזר באתר ה - Jewishgen , יש להם חיפוש מקורב לשמות של עיירות http://www.jewishgen.org/ShtetlSeeker/loctown.htm בהצלחה גבריאל קורונל

masorti

New member
תשובה חל'קית...

שטשין... אני מניח שאתה מתכוון לעיר שצ'צ'ין במערב פולין הקרובה לגבול הגרמני. השם נכתב בפולנית בצורה: Szczcin עד שנת 1945 היתה העיר בשטח גרמניה ונקראה שטטין. השם נכתב אז בצורה: Stetin בוריסלב... אני לא מכיר את המקום. מכיון שהאות "ב" רפה היא בפולנית w, אני מניח שהכתיב הוא: Borislaw חלם/חלמנו... נראה לי שאתה מתכוון לעיר חלם שבמזרח פולין (של היום). חלמנו הוא מחנה ריכוז. הכתיב של שם העיר חלם הוא: Chelm תוכל למצוא את שצ'צ'ין וחלם במפת פולין.

masorti

New member
היום לא היום שלי..

בדקתי ומצאתי שבוריסלב נכתב בצורה Boryslaw סליחה על ריבוי הטעויות.

בוריסלב היא עיר נפט בפולין נידמה לי

שבח וייס הוא בן העיר ועבר בה את השואה עם הורי ואחיו שניצלו ואף כתב ספר שמתעד את השמדת קהילת בוריסלב,יש לי אותו בבית אני אסתכל. שלך חנה גונן

שצייצין-שטטין בגרמנית

עיר באיזור פרוסיה המיזרחית שבעבר היה שייך לגרמניה והיום לפולין. שלך חנה גונן

ראם ערן

New member
גם אני

משפחת סבתי רוק הינה מבוריסלוב. אולי יההי להם רישום שם? אב סבתי היה פקיד בחברת הנפט. תודה ערן

free S bee

New member
גם סבא-רבא שלי עבד בחב' נפט

סבא-רבא שלי עבד בחב' הנפט של בוריסלב. בינתיים חפשתי במפות, ואני יותר מבולבל ממה שהייתי: לכל מקום מצאתי המון הפניות, במקומות לגמרי שונים, ואני כבר לא בטוח איזה עיר היא המתאימה. הפרט שכן גיליתי היום, הוא שאבא של סבתי היה הרב הראשי של קרילוב, ואולי בגלל שהוא היה רק ראשי, יש תיעוד שלא בארכיון העיר, או בארכיון של הקהילה היהודית בעיר (אם יש). ותודה רבה רבה לכל מי שענה!

למעלה