שמות משפחה

שמות משפחה

שנינו חיים באושר בפרק ב´,לא נשואים, יחד איתנו שני ילדים של כל אחד מפרק א שלו/ה וממתינים להולדת תינוק משותף. אני עדיין נושאת את שם משפחתו של ה X ואבי בני. שוחחנו על נושא שם המשפחה, ואנחנו רוצים לוותר על שמו של ה X בעיקר לקראת הולדת התינוק. כנראה שאחזור לשם נעורי, ואז יהיו לילדים שלנו 3 שמות משפחה, בני ישאר בשמו של ה X / בנו יהיה בשם אביו / והתינוק החדש יהיה שם נעורי+שם אביו ממש סלט, דיעות? רעיונות ?

סלט? אני דפקא אוהבת סלט ../images/Emo8.gif

ואולי תאמצו לכם כולכם שם משפחה חדש נוסף על הקודם כך שכל אחד ישא את הישן + החדש שיאפיין אתכם ואתם תבחרו?

ophra

New member
מודל המשפחה החדש

מביא איתו אני מניחה (
) אינסוף דילמות. זו שאת מציגה כאן היא רק אחת מהן.... אני לא יודעת להגיד לך איך לפעול בעיקר בגלל שלא התנסיתי עדיין במצב שאת מתארת אבל כשאני נדרשתי לחשוב (עם עצמי) על הסוגיה.... זה מה שהיה: עם הגירושין רציתי לחזור לשם נעורי אבל לא רציתי שלילדי ולי לא יהיה אותו שם.... לכן הוספתי בחזרה את שם הנעורים לשם הנישואין (מסביב היו אנשים שחשבו שהתחתנתי וקיבלתי ברכות מזל"ט....
) לי זה היה חשוב ברמה הרגשית (סמליות, סמליות אבל...) אבל קיבלתי גם הסבר למה זה חשוב ברמה הטכנית: אם לילד הגדול שלך יהיה שם אחד ולך שם (משפחה) אחר לגמרי יהיה קשה בכל מיני התרחשויות מול המוסדות (בי"ס, חוגים, וכו´) לקשר בינך לבינו. סיפרה לי חברה שהיא היתה מקבלת כל הזמן טלפונים מבי"ס ומהחוגים בטענה שלא שילמה חובות כי השיקים ששלחה היו על שמה, ולא על שם הילד.... זה אולי קטן וטיפשי, אבל אני חושבת שזה גם צריך להכנס למערכת השיקולים... בכל מקרה - (במידה ומדברי הצטייר אחרת) אני בעד מודלים חדשים של משפחות!!! נפלא לשמוע שיש מקרים שזה מצליח בהם....
מאחלת לכם טונות של אושר, אהבה ושמחה משותפים עפ

זה ממש מעניין מה שאת אומרת

אבל (תמיד יש אבל) אנחנו לא רוצים שבני ישנה את שמו, וכנ"ל לגבי בנו, (מליון סיבות "פולניות" ואחרות) ואם נשמר את כל השמות אהיה בסוף" דביבונית א+ב+ג (מקרא: א-נעורי, ב-הX ג-של בןזוגי) והתינוק החדש יהיה בייבי א+ג (לפי אותו מקרא) זה לא מוטרף מדי?

ophra

New member
זה אכן טיפה מסובך.....

לא שאין דוגמאות כאלה...
(ג´ודי הידועה ועוד...) אבל אני מסכימה איתך שזה טיפה מוטרף.... מה עם להוסיף לבנך הראשון גם את שם נעורייך...? יש סיכוי? ואז את "דביבונית X" הילד הגדול "גור X-Y" התינוק "גורון X-Z" אפשרי? עפ
(מהרהרת בקול רם)

נשמע מצויין, ועוד אפשרות...

שנה לאחר הגירושין לאחר התחבטויות חזרתי לשם נעורי מתוך ארגון הזהות שלי, וגם במחשבה לעתיד ניסיתי להוסיף לילדי את שם נעורי....אך בינתיים קשה לאביהם עם הרעיון אני מטפטפת לו את העניין אט אט ומקווה שיום אחד יוכל להכיל אפשרות כזו.. בינתיים הילדים מסתדרים היטב עם העובדה שיש לי שם אחר, ויודעים גם על האפשרות להוסיף את שמי לשלהם... כאשר יהיה פרק ב´ שם נעורי יהיה הציר.... אך יהיה גם שם האב.... מסובך? מתרגלים...

maof

New member
דביבונית יקרה

מהיכן היגעת אם השאלה הזאת
ראבקקקקקק איזה תיסבוכת....... אני יושב בתוך הרים של נירות ומנסה לישבור את הראש בסוגיה אני טובע בתוך הנירות הצילווווווווווווווו את יודעת מה???????????? מזל שאני לא צריך לחשוב על זה עכשיו
מעוף

העקשנית

New member
מעוף...

אתה צריך עזרה בלסדר את הנירות? אני מיד באה על המטאטא.... דפקא אוהבת לסדר ניירות של אחרים...

maof

New member
עקשנית היקרה

בבקשה רק בלי המטאטא............. ברגע שאני שומע על מישהיא שמגיע על המטאטא אני ניבהל ובורח כמה שיותר רחוק
ממש יש לי טרואמה ממכשפות
היה לי מספיק מכשפה אחת בחיי
מעוף

למעלה