שמות משפחה הונרים

tuvpak

New member
שמות משפחה הונרים

מישהו יכול להגיד לי מה פירוש שמות המשפחה גוטליב שפיצר פלש וייס תודה רבה

עב

New member
זאת גרמנית ולא הונגרית

הקיסר האוסטרי יוזף השני (בעל הכובע) ציווה על היהודים לשאת שם משפחה קבוע בצו הידוע בשם "פקודת השמות" מיולי 1878. בצו נקבע שעליהם לשאת שם משפחה קבוע בגרמנית, בתנאי שהשם אינו משמש את האצולה. ברבות הימים היהודים "הינגרו" את שמותיהם כדי להתערות בחברה. וויס זה לבן בגרמנית ואת שאר השמות יפרשו לך מומחי הפורום.

ברק 188

New member
אני לא מומחה

אני שפיצר, מוצא הונגרי 24 קרט טהור (מצד האב) הבן דוד של אבי ז"ל וויס- כנ"ל פלש- שם משפחה של חבר טוב שלי אבל הוא פולני האחרון אין לי שום קשר אגב- פעם אמרו לי שפיצר =מחדד עפרנות ?...

היו הרבה שפיצרים בטרנסילבניה?

בזמן מילחמת העולם השניה היה הונגריה גוטליב -ניראה לי שזה לב טוב בגרמנית?

ישרון

New member
תרגום חלקי מלא מומחה

גוטליב=אוהב אלוהים שפיצר=מחדד או משחיז

kropacsek

New member
maybe fleash is meat

hi! sorry for the English. I'm in Philadelphia at the moment. Flash/ Flesh, maybe it came from the German word FLEISH which means Meat, BASAR/ Viszlat!

vera2

New member
לקופצ'ק שלום תהנה מהיותך בפילדלפיה

ותחזור אלינו בשלום
ולשלום.נוסף לגירסה המבוססת שכתבה עב.היו תקופות ששמות היהודים ניתנו לפי המיקצועות בהם עסקו.כמו פליישר עיסוק עם בשר,פישר-דגים,זילבר-צורף או סוחר בכסף,זילברמן,גולדמן- איש זהב,שניידר-חייט,שוסטר-סנדלר,קירז'נר-עבד עם עורות, קופרמן-רוקע בנחושת,זייגר-שען,בעלי ניזכר בבדיחה לפי השם:אחד הציג את עצמו שהוא "זייגרמעכר" בן שיחו ענה :אבל, אתה לא שען,ענה הראשון אבל, אני עושה ואישתי נותנת זייגן(להניק ביידיש). סטולר-נגר,וכו' ערב טוב.

vera2

New member
מקורות שמות משפחה באירופה../images/Emo132.gif

נוסף לגירסה המבוססת שכתבה עב.היו תקופות ששמות היהודים ניתנו לפי המיקצועות בהם עסקו.כמו פליישר עיסוק עם בשר,פישר-דגים,זילבר-צורף או סוחר בכסף,זילברמן,גולדמן- איש זהב,שניידר-חייט,שוסטר-סנדלר,קירז'נר-עבד עם עורות, קופרמן-רוקע בנחושת,זייגר-שען,בעלי ניזכר בבדיחה לפי השם:אחד הציג את עצמו שהוא "זייגרמעכר" בן שיחו ענה :אבל, אתה לא שען,ענה הראשון אבל, אני עושה ואישתי נותנת זייגן(להניק ביידיש). סטולר-נגר,וכו' ערב טוב.

יוליקה

Member
מנהל
יש עוד סיפור מוכר על שען

לשען היהודי היו מגיעים כל מיני גויים לתקן את השעון. למרות שהשעון היה תקין, חשב היהודי כי זו מצווה לרמות את הגוי. לכן כשפתח את השעון הניע בראשו השען מצד לצד ואמר כי הוא מצטער להודיע לו אבל TONKRE MENT A LEHA DOJDI KEREK כלומר למי שאינו קורא הונגרית: גלגל ה"לך דודי" התקלקל: שאל הגוי: ומה עם גלגל ה"לקראת כלה"???

למעלה