שמות לבת...

שמות לבת...

בעלי ואני לא מסכימים לגבי השם...יש כמה אופציות אבל מה שאני אוהבת הוא לא אוהב והייפך... בנתיים יש את השם מטר - היא צריכה להוולד בחורף אז יש כאן משמעות ולדעתי השם יפה... והוא אוהב יותר את השם אופל.... מה נראה לכם יפה??

ענתש

New member
לא הסגנון שלי השמות האלו

(אני אוהבת שמות ישנים... נעמי, נגה, זוהר, תמר, רותם....) אבל יכולה להציע לכם לעשות רשימה באקסל של המון המון שמות (תעתיקי מאיזה ספר שמות) ושכל אחד יתן לשמות ניקוד לבד - 1 לשם שלא אוהבים, 3 לשם שאוהבים בערך ו-5 לשם שאוהבים מאד. אחר כך תסמו ניקוד לכל שם ותראו מי ניצח
ככה בחרנו שם לבן שלנו (ליאור).

אהבתי את השיטה של הניקוד. חמוד מאוד...

אתם גם יכולים לחכות שהתינוק ייוולד ואז להחליט ביחד איזה שם מתאים לו יותר

בכל מקרה אני בעד מטר

אני לא כ"כ אוהבת שמות שהם לא בעברית וזה באמת נשמע כמו אופל = DARKNESS.

1mobydick

New member
Opal מ12 אבני החושן - שייכת לשבט דן

יש לה כמה היבטים ודיי תלוי באישיות של האדם איך היא מתבטאת ישנם כמה "זנים" של האבן וכל אחד הוא עולם בפני עצמו ככה ששה לא כל כך פשוט... האבן עצמה מדהימה לדעתי

solantro006

New member
היי שירי,איזה דמיון

גם לי יש בן ובת.לגדול קוראים עומר ולקטנה הילה

וגם הם מקסימים ומוכשרים כמו שלי? ../images/Emo47.gif

עמרי שלי נולד בול ביום הראשון לספירת העומר לא חשבתי על השם עומר בכלל... הוא היה העומר שלי...
על הילה חשבתי בכלל בזמן שהייתי בהריון עם עמרי, מה זה רציתי בת... רק לפני כמה שנים הבנתי את המשמעות של השם שלה בכלל - ולמרבה המזל הוא מתאר בדיוק אותה... מדהים לא?

ענתש

New member
ובכל מקרה הייתי מעדיפה מטר על אופל.

אופל זה מפריע לי בכתיבה, כי זה כתוב כמו ofel בעברית וזו מילה עם קונוטציה לא טובה (אולי כי אני שקועה בהארי פוטר החדש ?
וולדמורט, אדון האופל...).

שישקה17

New member
מטר אכן שם יפה ומקורי

שאני חושבת על זה גם אני ב"ה אלד בחורף..
אתמול שאלתי דווקא את בעלי עם "איזבל" למרות שזה ממש לא הסגנון שלנו אבל פתאום השם הזה נראה לי נסיכתי משהו... (סתם כי יש בסדרה האנטומיה של גריי את איזי (איזבל) ואני ראיתי אתמול וזה נראה לי פתאום יפה
)

wonder 2

New member
אוהבת את השם תמר ומשהו שגיליתי...

הייתה לי רתיעה ממשמעות הסיומת מר עד שהגעתי לאתר קבליסטי שם הוסבר שמשמעות השם היא דווקא הפוכה .תמר=תם מר. כל המר נגמר. אחרי הגילוי השם שוב הפך לרלוונטי עבורנו. גם נעמי שם מקסים בעיני אבל דורש המון אומץ בימינו בשל היותו ארכאי למדי. ולענתש-ברוכה השבה!

אילית14

New member
תמר..

ת.מ.ר הוא שורש של תמורה (שינוי) גם ת. מ.ר - גובה. זאת אומרת שאת מאחלת לה הרבה שינויים לגובה במהלך חייה. תמר הוא פרי מתוק שיודע לשרוד ולהיות חיוני גם במצבים קיצוניים (חום וכפור). בנוסף כמו שכתבת תם מר. כמובן שאני לא מגלה מה השם שבחרנו לנסיכה שלנו, אבל אתן כבר יכולות לנחש

queenieo

New member
נעמי שם מדהים בעיני, אבל

לנעמי בתנ"ך קרו דברים נוראיים. אז למרות שזה באמת השם שהכי מוצא חן בעיני מכל השמות לבנות, הוא לא נמצא ברשימה שלנו. אנחנו שוקלים עכשיו את יעל, כי זה גם שם מאוד יפה בעיני שנינו, וכתוב עליה "תבורך מנשים יעל". אבל זה השם של בת דודה שלי (אם כי היא גרה בחו"ל, ואני בקשר איתה רק פעם בשנה שנתיים) ולכן אני לא ממש בטוחה עדיין.

למעלה