שמות לבן

chihua

New member
שמות לבן ../images/Emo195.gif ../images/Emo197.gif

שלום לכולם,,, האם ניתן לקבל פה המלצות לשמות של בנים (לתינוק שאמור להיוולד באוגוסט)? העדפה שלנו זה שמות מהתנ"ך, לא שמות "נשיים" ולא ממש "חדשניים". אם זה אכן הפורום הנכון, אשמח לקבל המלצות. תודה רבה

קספר07

New member
שלום לכם- ראשית שיהיה בשעה טובה :))

כתבתי פה כמה שמות שכולם מהתנ"ך וכולם מתחילים באות א' נראה אם תאהבו משהו- אם לא אמשיך הלאה: אבידן, אהוד, אופיר, אורי, אוריאל, אריאל, אילון, איתמר, איתי, איתן, אלדד, אליאב, אליאל, אלמוג, אלעד, אמיתי, אופל, אסף.

קספר07

New member
למרות שיש פה בעיה עם חלק מהשמות

למשל אוריאל- יש אומרים שזה לא טוב לקרוא כך לתינוק אבל נראה קודם מה תאהבו- אם בכלל ואח"כ נברר אם זה טוב או לא

איתי זה שם מדהים בעייני

מתה על שמות עם האות ת' וגם על השם אמיתי ואיתי..שמות יפים בעייני. מקווה שיום אחד יהיה לי ילד ואוכל לקרוא לו איתי או בכלל כל שם שהוא העיקר ילד

chihua

New member
תודה על השמות היפים ../images/Emo140.gif רוצה עוד שמות ../images/Emo70.gif

שלום, הייתי קצת חולה
אז רק עכשיו עונה. מה שאהבתי: איתמר איתי אליאב - כבר תפוס ע" קרובים שלנו
עוד שם שאהבתי - תומר, לא יודעת אבל עם זה מתנ"ך או לא... אם יש עוד שמות - אשמח לשמוע! אני אוהבת אותיות א, ת, ל, מ, ב, י, כמובן שאפשר גם עם אותיות אחרות.

קספר07

New member
אוי שתהיי בריאה!!

באמת תהיתי לאן נעלמת.. לא בטוחה שהבנתי נכון, גם איתמר גם איתי וגם אליאב אהבת ויש לכם כבר במשפחה או רק את אליאב יש? איתמר- בן אהרון הכהן. אליאב- היו כמה במקורות ואיתי היה בין גיבורי דוד אביא לכם שמות מהתנ"ך באתיות שבקשת לפי הסדר: בעז, ברק, יאיר, יהונדב, יהונתן, יואב, יואל, יועד, יותם, יצהר, ישי, לוטן, מישאל ומתן. באות ת' לא מצאתי שמות שמרבים להתשתמש בהם ולכן לא כתבתי. שאלה שרציתי לשאול- האם חשוב לכם שהשם יהיה על דמות מהתנ"ך או גם פסוק מהתנ"ך שבו מופיעה המילה זה בסדר

chihua

New member
תודה על התשובה המהירה ../images/Emo26.gif

הכוונה שלי הייתה שבתוך השם יהיו האותיות האלה, לאו דווקא שיתחילו באות זו. זה חשוב מאוד לבעלי שהיה מתנ"ך - אז אני צריכה כמה שיותר אפשרויות שאני אוהבת, כי הוא בעייתי עם שמות. בקשר ל"פסוק מהתנ"ך שבו מופיעה המילה" - לא כל כך הבנתי מה זאת אומרת מופיעה המילה? זה צריך להיות שם, לא? חשוב שלאותו שם תהיה משמעות חיובית גם כמובן. נראה שעדיף שתהיה דמות כזו. מה בקשר ל"תומר,? יש כזה שם בתנ"ך?

chihua

New member
איזה ספר יש עם שמות מהתנ"ך

והסבר משמעותם? (לא אתרים באינטרנט, משהו קצת יותר מעמיק). יש ספר כזה? אם כן, איפה קונים?

קספר07

New member
שלום

אני לא מכירה ספר כזה- לא נראה לי שיש אם אדע על ספר כזה, בלי נדר אכתוב לך האר"י ז"ל כתב בספר "שער הגלגולים" כמה דברים בנוגע לשם התינוק- אני ממליצה לקרוא שתהיה לכולנו שבת שלום :)

קספר07

New member
בכיף

האמת שאני צריכה לצאת עכשיו אז אשתל בלי נדר לכתוב יותר מאוחר או מחר תלוי איך יהיה בעבודה :) לגבי תומר- לא ידועה לי על דמות תנ"כית בשם זה. לגבי המילים- התכוונתי למילים שמצויינות בתנ"ך והפכו לשמות, למשל השם הדס- לא ידוע לי על דמות משם בשם הזה אבל כתוב בישע' מ"א "ותחת הסרפד יעלה הדס" או למשל השם אופל שרשמתי בפעם שעברה- אופל הוא שמה הלועזי של אבן מהחושן של הכוהן הגדול יש כל מיני שמות של מקומות, נחלים, צמחים ועוד המוזכרים בתנ"ך ומשם תוכלו לבחור שם כל טוב עד לפעם הבאה

למעלה