שמות וזהות

SupermanZW

Well-known member
בדיוק, כי הסיבה להיותי ישראלי היא העובדה שנולדתי בישראל

beatman

Member
ממש לא

אם הוריך היו עוברים לגרמניה לפי שנולדת והיית נולד שם, היה רשום לך ארץ לידה - גרמניה.
משהו בזהותך היה משתנה ? סביר להניח שהיית נשאר אותו ישראלי כמו כעת.

SupermanZW

Well-known member
אם הייתי נולד בגרמניה הייתי גרמני

מה שכתוב בדרכון כארץ לידה זו חותמת לכל החיים. כך מזוהה אדם באופן פורמלי כל חייו.

beatman

Member
אולי מקסימום היתה לך אזרחות גרמנית (לא יודע אם במקרה

כזה נותנים.
אבל היית בכל מקרה ישראלי כפי שאתה כיום.

SupermanZW

Well-known member
אם הייתי נולד בגרמניה לעולם לא הייתי מצליח לשכנע איש אם

הייתי טוען שאני ישראלי. מי ששפת אמו גרמנית, תרבותו גרמנית וזיקתו (המקורית, כי זיקה יכולה להשתנות) גרמנית הוא גרמני. אז הייתי מכיר בעובדה שהייתי גרמני, אבל אני לא, אז זה לא משנה.

beatman

Member
אבל שפת אמך, תרבותך וזיקתך ישראלית ולא גרמנית

זה גם מה שאתה משדר.
לא כך ?

SupermanZW

Well-known member
אם הייתי נולד בגרמניה זה לא מה שהייתי משדר

כי אז הייתי יודע שהגרמנים היו מקבלים אותי כפי שאני ולא רואים בי זר אך הישראלים לא. אם הייתי נולד בגרמניה הייתי כנראה בוחר לשדר גרמניות ושיתפוצצו אבל מכיוון שלא נולדתי בגרמניה אם אשדר גרמניות סתם אעשה מעצמי צחוק.

beatman

Member
איך בדיוק הגרמנים או הישראלים היו בכלל יודעים איפה נולדת ?

היית הולך עם ת.ז פתוחה ומציג אותה לכל אדם ?
"לשדר גרמניות"...
בשביל זה צריך לספוג שפה, תרבות, מנטליות, אווירה גרמנית ובשביל זה צריך לחיות שם ולהיספג במדיהב או להיוולד למשפחה של הורים בעלי אותה מנטליות.
לא מספיק רק לצאת לאוויר העולם במדינה X כאשר שאר התנאים לא קיימים.
&nbsp
בשורה התחתונה נולדת בארץ וחיית כאן עד גיל חצי שנה ואז גרת בגרמניה כ-3 שנים, אם היית נולד בגרמניה ומגיע ארצה בגיל 3+ שום דבר לא היה משתנה.

SupermanZW

Well-known member
בגיל הרך הספיגה כמעט בלתי נשלטת

ספגתי מן השפה התרבות האווירה והמנטאליות הגרמניות אולם ספגתי גם אחרות. ברור שלא הלכתי עם תעודת זהות פתוחה אבל יש דברים שמשפיעים על אופן דיבורו, המנטאליות וההעדפות התרבותיות של אדם שהוא שם לב אליהם רק כאשר מעירים לו על כך כי אם לא אינו מבחין בכך כי זה "בא לו טבעי" אולם די להכיר שפה תרבות מנטאליות ואווירה על מנת לשדר אותם בכוונה וזה לא דבר טבעי, לכן כשאדם מנסה לשדר שהוא משהו שהוא לא זה נראה מוזר ומגוחך.

beatman

Member
זה תלוי איפה אתה גר ומה אתה סופג מהסביבה

כולל ההורים והמשפחה.
אין כמובן קשר למקום הלידה.

SupermanZW

Well-known member
ברור שתלוי אבל ספיגה מהסביבה בגיל הרך בלתי נמנעת

המודעות נמוכה בגיל הרך מכדי להימנע מהשפעת הסביבה אפילו במקרים שההורים מנסים לגרום לכך (לא רומז לכך שכדאי או לא כדאי לעשות זאת, רק אומר שבגיל הרך זה לא משנה דבר). יש קשר למקום הלידה מפני שהשפעות מהגיל הרך נכנסות לתת-תודעה.

beatman

Member
תלוי באיזו סביבה אתה

אם אתה גר בקהילה של בני עמך במדינה אחרת, אז אתה סופג בעיקר את ההשפעה של בני עמך.
אותו הדבר במצב של משפחה שגרה במדינה זרה, רק במינון חלש יותר.
&nbsp
הקשר שאתה מדבר עליו הוא קשר לסביבת המגורים ולא כי נולדת במקום X.
אפשר להיוולד במקום כלשהו ואז לעזוב אותו מיד, ואתה עדיין שופט את האדם בגלל מה שרשום לו בסעיף "ארץ לידה".

אולי אתה באמת משדר משהו גרמני?

כי אם היית נולד בגרמניה רק כי אביך הישראלי מצא שם עבודה, והיו מביאים אותך לארץ בגיל צעיר מאוד, אז גם אם מבחינה רשמית (בערבון מאוד מוגבל ובמרכאות כפולות ומכופלות) היית נחשב גרמני, היית יכול פשוט להסתיר את זה שנולדת בגרמניה, אף אחד לא היה מזהה את זה עליך. גיסי עלה ממוסקווה בגיל 6, לא ממש תינוק, ולא רק שהוא מרגיש את עצמו ישראלי לכל דבר ועניין, אף אחד גם לא רואה אותו כרוסי ואף לא מזהה את מוצאו אלא אם הוא אומר משהו ברוסית, ולעתים הוא בוחר פשוט לא לספר.פעם כבר שאלו את אשתי "מה, אחיך מרוקאי?!"

SupermanZW

Well-known member
לא היה אפשר להסתיר, היה לי מבטא גרמני

הוא כבר נעלם אבל זה לקח זמן.

רוב רובו של דור הישראלים שבנה את המדינה

(דוד בן-גוריון, גולדה מאיר, לוי אשכול ובני דורם שמעמדם לא היה כה רם) לא היו ילידי הארץ, ואף על פי כן, הם זוהו כישראלים, כמובן מאליו.

SupermanZW

Well-known member
את זה צריך לשאול אנשים בני 70+ שחיו בישראל החל משנות ה50 או

קודם. אם אתה מכיר כאלה יסבירו לך.

beatman

Member
באותה תקופה אנשים הזדהו חזק עם הזהות היהודית

וגרעין המנהיגים ומקימי המדינה הזדהו כיהודים והקפידו על עברית וצביון יהודי ולארץ המוצא היה משקל זניח.
כמובן שאותם בני העליות הראשונות בעצם המציאו את הצבר הישראלי.

SupermanZW

Well-known member
אתה מניח, אתה לא יודע.

אני צעיר מכדי להוכיח אותך על כך, אתה צריך לשאול אדם בן 70+ שחי בישראל משנות ה50 או מלפני כן.

למעלה