כשהתחלנו את תהליך הפונדקאות, אחד
הדברים שהייתי מוטרדת מהם זה איך לספר לשי-לי, החלטנו בעלי ואני שנספר לה כשהפונדקאית תהיה לקראת סוף ההריון, (להזכירכם היא בת 6). כשקיבלנו את התשובה החיובית המחשבות על זה הפכו לרלוונטיות, התייעצתי עם פסיכולוג שאמר שכדאי לחכות עד החודש החמישי לפחות. סלי סיפרה לבת שלה מייד בהתחלה,(הבת שלה בת 5 וחצי). במשך כל יום עד לפני שבועיים הזרקתי לסלי זריקת גסטון, הבת שלה היתה שם כשבאתי ומאוד רצתה לדעת למה אני מזריקה לה, סלי סיפרה לה במלים ברורות ופשוטות שיש לה בבטן תינוק ששייך לנו וכשהוא יוולד היא תיתן לנו אותו. באחד הימים כששי-לי והבת של סלי שיחקו יחד, אמרה הבת שלה לשי-לי שעוד מעט אמא שלה תלד את התינוק ותביא לנו אותו, שי-לי באה בריצה לחדר כשהיא ממררת בבכי, שאלתי אותה למה היא בוכה והיא אמרה שהיא לא רוצה תינוק היא רוצה תינוקת, כמובן שצחקנו ואז כבר אי אפשר היה להסתיר את זה יותר. בעלי ואני ישבנו איתה והסברנו לה שהתינוק שלנו לא יכול לגדול בבטן שלי, לכן, כשהיה מאוד קטן לקחו אותו מהגוף שלי ושל אבא, הסברנו על ביצית וזרע ועל ההפריה ושמו אותו בבטן של סלי וכשיהיה מוכן לצאת היא תלד אותו ותחזיר לנו את התינוק. היא שאלה כמה שאלות אבל הבינה את הכל, מדי פעם היא מסבירה את זה לחברות שלה ואני נהנית לשמוע. אני בעד פתיחות מלאה בעניינים האלה, אני חושבת שהאנרגיות שהסתרה של הדבר גוזלות ממני גדולות הרבה יותר מהאנרגיות שיידרשו ממני כדי להתמודד עם הידיעה. מירבי*