שמועות חסרות שחר

bravid

New member
שמועות חסרות שחר

לאחרונה הגיעו אלי שמועות חסרות בסיס, בדבר משכורות והטבות כספיות אחרות הניתנות לי ואולי לא רק לי באמב"י. נראה שאחת הסיבות להתפשטות שמועות חסרות שחר אלה, היא שהרבה אנשים פשוט לא יודעים מה באמת קורה באמב"י. אז... באמב"י אין מקבלי שכר כלשהם לא בצורה ישירה ולא בצורה עקיפה. כל העבודה הנעשית באמב"י נעשית על טהרת ההתנדבות. יותר מכך המתנדבים תורמים לאמב"י גם מכספם. אף אחד לא מקבל באמב"י הוצאות דלק, הוצאות טלפון וכיוצא בזה. הוצאות אלה חלות על המתנדבים. גם הנסיעות שלי לחו"ל לכנסים בינלאומיים בנושאי גמגום הן על חשבוני הפרטי. אבל עם כל זה אמב"י צריכה כסף. זאת בכדי שתוכל לפעול ולכסות את ההוצאות הכספיות. המדובר בהוצאות כמו אתר האינטרנט, הוצאות משרד, הוצאות דואר, הוצאות כיבוד והוצאות רבות אחרות. למרות מאמצים רבים שאנחנו עושים, כמעט ולא מתקבלות לאחרונה תרומות ומענקים באמב"י. לפיכך נכון לעכשיו הכנסה העיקרית שלנו הם דמי הכניסה שאנחנו גובים באירועים. אז... מי שלא משלם דמי כניסה באירועים של אמב"י (ויש כאלה שעושים את זה ב"פרנציפ") מונע מאמב"י את יכולת הקיום. מעבר לכל זה, אמב"י היא עמותה שהכסף שלה מנוהל כחוק ובצורה הטובה ביותר ויעידו על כך האישורים שיש לנו מרשם העמותות, ממס ההכנסה וגם מועדות בכנסת. האישור החשוב ביותר שיש בידינו הוא "אישור מוסד ציבורי לעניין תרומות". אישור זה ניתן על ידי ועדה מיוחדת של הכנסת בהמלצת מס ההכנסה, לאחר בדיקה יסודית ביותר של תקינות הניהול הכספי של העמותה. רק עמותות מעטות זוכות לקבל אישור שכזה (גם לאחר שנים רבות של מאמצים). ולבסוף אתם מוזמנים להצטרף כחברים באמב"י ובכך לעזור. לחברי אמב"י יש (בין היתר) גם את הזכות לשאול שאלות בענייני כספים, לעיין בדוחות הכספיים של אמב"י ולעקב לאן הולך כל גרוש. בני רביד – יו"ר אמב"י

painlies

New member
../images/Emo45.gifאני תומך

כאחד שפעיל מאוד באגודה, לישראלי המצוי (מגמגם או לא מגמגם!) יש את החוצפה לחשוב שבכל מקום עובדים עליו, ותמיד עושים עליו קופה, גם בארועים למטרות טובות... אז, זה לא ככה, תפסיקו להיות חשדנים כל כך, כאילו כמה כסף עושה אמב"י.... בני, אני איתך!

painlies

New member
בני!

נכנסתי עכשיו לאתר. האמת, אני מודה, אני חי עם הגמגום בלי להתעסק איתו יותר מידי, ולכן גם לא רציתי להגיע לארועים של אמב"י... למרות זאת, הרשה לי לשאול אותך שאלה, אולי חצופה (כן, אחרי שהטפתי על כך, אבל בכל זאת) "מחיר מוזל לילדים, חיילים, סטודנטים ובחורי ישיבה: 20 ש"ח" אני בהחלט מבין את ההגיון שמאחורי מחירים מוזלים. מחירים מוזלים לילדים, חיילים וסטודנטים שאין להם גרוש על הנשמה... אך, כיצד בחורי ישיבות נכנסו לרשימה?

bravid

New member
בעניין הגמגום... כולנו אותו הדבר

גם לבחורי ישיבה אין גרוש על הת... כמו לסטודנטים וחיילים. אבל בחורי ישיבה בהחלט רצויים באמב"י. למען האמת כל אדם באשר הוא אדם רצוי באמב"י. בעניין הגמגום... כולנו אותו הדבר. מעבר לכך יש לי תחושה (אני מקווה שמוטעית) שבאיזשהו מקום אנחנו מנודים על ידי המגזר החרדי וצר לי על כך.

3583

New member
כאחד שמכיר את הציבור החרדי

יש לציבור הזה 2 מחסןמים אחד שמגמגם חרדי נתון בלחץ אדיר לא להבליט יותר מדי את הגמגום כדי להתחתן אז אולי הם מרגישים שאם יצטרפו לאמבי יהיה להם שם של מגמגמים וזה מפחיד אותם שנית הציבור הזה לא רגיל למפגשים עם חילונים ועוד מעורבים בנים בנות ואם היו יותר מגמגמים חרדים אולי הם היו מקימים ארגון נפרד כמו בשאר התחומים שהחרדים נבדלים משאר האוכלוסיה

shuky63

New member
כחבר אמ"בי שמגיע כל שנה לאספה

לראות את הדו"ח הכספי אני יכול לאשר שאכן ההכנסות מועטות.מספיקות לכסות את ההוצאות שפרט בני אך בהחלט לא כדי לתת הטבה כספית לפעילים. לדעתי מי שמתלונן על גביית הכספים בארועי אמ"בי שיתכבד ויביא קודם מקור הכנסה חלופי. גם לי מפריע שבפגישות של אמ"בי עומד מישהו בכניסה וגובה כסף אבל אני יודע שכרגע אין תחליף להכנסה הזאת.

stkachov

New member
אני אתכבד ראשון

קודם כל, בקשר לאתר. האתר הוא לא כל כך פעיל, והוא מתעדכן רק כאשר ישנם אירועים חדשים לדווח עליהם. את זה כמובן אפשר לעשות דרך הדואר אלקטרוני ואין צורך באתר. אבל אם בכל זאת ראוי שיהיה אתר, לא חייבים לשלם עליו הרבה כסף כל חודש. אם אני זוכר נכון, בזמנו בני אמר שהעלות החודשית של האתר היא כ 100 שקלים... ובבשנה זה כבר יוצא סכום נכבד של 1200 שקל. עכשיו, מדוע לא להעביר את אמב"י לאתר שמארח אתרים אחרים. יש מספר אתרים שעושים זאת בסכום נמוך בהרבה - כ 10 שקל בחודש. מלבד זאת יש גם אתר שמספק שירות זה בחינם. לא התאצלתי ונרשמתי לאתר, ושימו לב... בניתי לאמב"י אתר ב 5 דקות בלבד ! האפשרויות שם הרבה יותר מגוונות לעיצוב וניהול האתר, וזה לא מצריך שום ידע בשום שפת תכנות. זה כמו וורד. לא נדרשתי לתת שום אמצעי תשלום וגם כתוב שהאתר הכי בסיסי הוא בחינם. בכל אופן, לדעתי צריך לבדוק אופציה זו. היא לא פחות טובה וחוסכת למעלה מ 1000 שקל לשנה לאמב"י)שוב, אם אני בנתי נכון את עלות אחזקת האתר ממה שבני אמר פעם). נלך הלאה, אני בטוח שיש כל הזמן ניסיונות למצוא תורמים לעמותה, אבל עדיין... יש הרבה מאוד עמותות שכן מצליחות לגייס תרומות והרבה. אולי כדאי להתייעץ איתם איך עושים זאת. כמו כן ניתן לפנות לחברות גדולות במשק, ולעניין אותן בלתרום לעמותה. עניין התשלום במפגשים. קודם כל זה באמת לא הוגן שאחד יביא בייגלה ב 3 שקל ואילו השני ישלם 20 שקל על המפגש. צריך אולי להוריד ב 5 שקל את המחירים, אבל שכולם ישלמו אותו הדבר. אני לא חושב גם שאנשים מגיעים למפגשים לנשנש או לשתות משקאות מיוחדים. יש הרי במקום שמארח אותנו קפה, תה, מים מינרליים... לא צריך יותר מזה. מפגש אמב"י זה לא אמור להיות איזושהי קבלת פנים לשגריר האמריקאי. כלומר גם בזה ניתן לחסוך. עכשיו, אני רוצה להדגיש שאני לא בא כאן לנגח מישהו, אלא אני רק מעלה רעיונות לשיפור ולייעול. מקווה שייקחו זאת בחשבון. התכוונתי לשלוח זאת לבני רביד בדואר אלקטרוני בימים הקרובים, אבל כיוון שנפתח כאן דיון על זה, פרסמתי זאת כאן.

shoshyyy

New member
ויטלי

אם כל הדברים שאמרת נכונים, בהחלט אפשרלהוריד את העלויות של האינטרנט. בקשר לכיבוד , זה כייף כשיש לנשנש משהו. ולמה עושים עניין מ20 שח בחיי ? אני לא מבינה את זה !!!!!! 20 שח מסכנים? אנשים מתרעמים , כאילו שהסכום הוא 100. יאלה, תהיו רציניים ותתחילו לשלם!

stkachov

New member
שושי

כמו שכתבתי כבר, זה לא מסתכם ב 20 שקל. ההוצאות הנוספות למי שלא גר בתל אביב עלולות להגיע ליותר מ 100 שקל למפגש. וכיוון שאין כמעט מפגשים בצפון למשל... אין לאנשים ברירה אחרת. ואני לא בטוח ש"יאללה תתחילו לשלם" זאת הגישה שתגרום למישהו להגיע למפגשים.

shoshyyy

New member
ויטלי....

א. אנשי הפורום מדברים על תשלום הכניסה. רק אתה ציינת את ההוצאות הנלוות. הביקורת היא על התשלום בכניסה. ב. ויטלי, אני מאמינה שמי שירצה יבוא ומי שלא לא. אני באמת, לא באה לשכנע אף אחד ולא לגרום כלום לאף אחד. אנחנו אנשים בוגרים שעושים החלטות, כל אחד לראות עיניו.

אגב, אמב"י זה עמותה

בין לאומית או רק בארץ? ועוד אגב, אולי הבעיה שאין מספיק תרומות/כסף, כי אין מספיק פרסום ומודעות שקיימת עמותה כזאת. אנשים לא יודעים עליה כלל..

השאלה בשביל מה צריכים כסף?

האם המטרה זה רק להשיג את הכסף רק לקנות אוכל ושתייה?או לקנות דפים מעטפות?אני מאד שמח שיש אמבי אבל מה מטרות של הכסף הזה אם נצליח להשיג? האם זה קנייה של מכשירים לתירגול?האם זה מימון נסיעות לאנ שים שגרים בצפון להגיע למרכז?מה מטרות שרוצים להגיע? אני מסכים אם התשלום כניסה ולא יהיה יותר עני אם אני אשלם את זה,אבל נראה לי יותר הוגן שהתשלום יהיה אחיד לכולם וזהו אם מחליטים 20 שח שיהיה 20 לכולם. עשכיו אם אין לנו מטרות בטוח שאנשים לא יתרמו אגורה,מה אתם חושבים?

b e ll

New member
אני חושבת שאתה צודק ב- 100%

אבל המטרות שלי שונות משלך, כי אנחנו שנינו אנשים שונים למרות ששנינו מגמגמים. אם אמב"י שם עצמו להיות הארגון שלי, ושם עצמו לייצג אותי כמגמגמת עליו לתת דעתו (כארגון) גם על מה שאני מגדירה כמטרה. שילמתי השנה דמי חבר בסך 75 ש"ח. כל כך שמחתי שמצאתי ארגון כזה שהוא רק עבורי ויכול להבין אותי. כשהגעתי לפגישות, כל כך הופתעתי לראות שמדובר במועדון חברים (שזה מצויין לכשעצמו) שהחברים בו מגמגמים בכיף ודוחים על הסף כל התמודדות עם הגימגום. שמעדיפים את הגימגום על פני תירגול ולקיחת השליטה על הדיבור, למרות הסבל העצום שהם סובלים. בכאב לב גדול ובאכזבה אמיתית ראיתי ששוב עליי להתמודד לבד. והפעם גם דיבורה של בתי מוטל על הכף, ושלא מצאתי את קבוצת התמיכה שחשבתי שאמצא. אני מדגישה, לא שמה שיש לא טוב! לא שפגישות אמב"י מיותרות וזה לא שאמב"י מיותר. אמב"י פשוט לא מייצג את השקפותיי. אני מגמגמת מדופלמת ולא מוצאת את מקומי תחת הגג של אמב"י. אז אולי לא רק אני לא מוצאת את מקומי שם? צרם לי לשמוע שבני רביד הופיע בטלויזיה עם האוזנייה שגורמת לדיליי - האוזנייה הזו כל כך לא יעילה לאורך זמן. בני רביד הופיע כיו"ר אמב"י, כאוטוריטה סמכותית בענייני גימגום. הוא מקדם מכירות של אוזנייה שבעצם מהווה טיפול של "זבנג וגמרנו". אם כך, גם בני רביד מעדיף לגמגם בכיף עד שימצא הטיפול שירפא את הגימגום ללא שום מאמץ מצד המגמגם. לגיטימי לגמרי - רק פשוט לא מתאים לי. אז אולי לא רק לי הקו המנחה הזה לא מתאים? המגמגמים אינם מיקשה אחת, יש בנו הרבה גוונים ותתי-גוונים וכדאי לתת את הדעת על כולנו. כך קורה שהמגמגמים מצביעים ברגליים ועם עובדות קשה להתווכח. לדעתי הפתרון לא נעוץ רק בצימצום כל ההוצאות. הפתרון נעוץ בהגמשת אמב"י כך שגם לעמדות אחרות יהיה מקום. לדוגמא - הקבוצה שהקימו שני האריים ורונית לתרגול בשיטת הדסה - לדעתי יש מקום שאמב"י תתן גג להתכנסות הזו ובתמורה תחייב את החברים שמתכנסים לשלם דמי חבר. כך יחשפו הרבה מגמגמים לאמב"י ויתקרבו לארגון. הרי כמה זמן ארי יוכל לנדב את ביתו? בסופו של דבר אם אמב"י לא ייקח חסות על ההתארגנות הספונטנית הזו - סופה לגווע וזה ממש ממש חבל. דוגמא נוספת - סולם של תשלומים - לערבים חוויתיים תשלום גבוה אבל להתכנסות לתירגול מספיק תשלום סימלי של 10 ש"ח (אני בטוחה שהחברים שמתכנסים יכולים לשלם 10 ש"ח בשבוע לתירגול מובנה). בני רביד עושה מלאכת קודש ואני מעריכה את פועלו מאוד. אני לא מסוגלת לנסוע לאורכה ולרוחבה של הארץ הזו, כמוהו, במטרה להקל על סיבלם של המגמגמים. חבל שארגון כל כך חשוב לכל ציבור המגמגמים מפספס. מכעיס הנסיון להכפיש את בני רביד ואת כל מלאכת הקודש הזו שהוא מנדב מזמנו החופשי. אבל אם שואלים למה... אז כתבתי את דעתי.

על אמבי

כאשר שאלתי "אם היו מקבלים כסף מתרומות"חשבתי על המטרות של אמבי אני חושב שאם יהיה רק אירגון בו ניפגש ונספר סיפרים על מגמגמים ובדיחות כדי לבזבז את הזמן שנשאר לנו עד סגירת הדלתות אז לא נראה לי שיש מטרות ברורות לאירגון הזה,אני מאד מעריך את בני רביד ואת האנשים שמגיעים לשם אבל הם צריכים לשאול את השאלה הזאת>האם כל המטרות הושגו או שאפשר לגוון בדרך ולנסות דברים אחרים.יש הרבה אנשים שלא ממש הולכים ויש אלה כמוני שהולך לעיתים רחוקות וזה מאד חבל.האם רוצים לראות מגמגמים או שקלינאי תקשורת?ועוד שאלות

light blue

New member
לגבי "מדיניות אמבי" ועל התמודדות

משום מה אנשים חושבים שהמדיניות של אמב"י זה שכולם יגמגו בכיף. קודם כל אני לא יודע אם יש דבר כזה "מדיניות של אמבי" ולפגישות של אמבי מגיעים כל מיני אנשים ולכל אחד דעה אחרת לגבי הגמגום. אני אף פעם לא קיבלתי את הרושם שאמבי בתור מדיניות מציעים לגמגם בכיף ועל הזין העולם. והייתי בהרבה פגישות של אמב"י. אף אחד באמבי גם לא עצר מישהו מללכת לטיפול בדיבור. מה שכן, כל אחד סיפר את ההתנסויות שלו, שבד"כ בשורה התחתונה לא הביאו לתוצאות המצופות. רק בפגישה הקודמת של אמבי היתה ברברה דם ובמפגש קודם שהייתי היתה רותי עזרתי ועוד 2 קלינאיות, שלא לדבר הסדנאות שמעבירים בחסות אמבי שמטרתן לשפר את דרכי ההתמודדות, ומכאן גם את שטף הדיבור. מה שכן קיבלתי באמבי זה אוזן קשבת, אמפתיה והבנה. כל עוד אני מגמגם אז באמת יש מקום שאליו אני יכול לבוא ולגמגם בו ולא להרגיש שונה. דבר נוסף, משום מה החלטת שלגמגם "בכיף" זו לא התמודדות. ובכן יש לי חדשות בשבילך. זאת התמודדות לא פחות קשה מאשר כל התמודדות אחרת. ואם מישהו מצליח לעשות עם הגמגום את אותם הדברים שהיה עושה גם אם הוא לא היה מגמגם, והוא מצליח לעשות את זה בזכות התמודדות יומיומית קשה, אז חבל שאת פוסלת את זה וטוענת שרק התמודדות עם הצד הטכני היא התמודדות (נדמה לי שככה כתבת, שאנשים באמבי דוחים כל התמודדות עם הגמגום). ושורה אחרונה, אני באמת מקווה שיבואו לאמבי יותר אנשים, כי אני יודע שהתמיכה שמקבלים במפגשים אלה משפרת את איכות החיים.

stkachov

New member
מסכים עם רוב הדברים

ועוד לפני ההרצאה של ברברה אמב"י ארגן שלוש הרצאות של דר פלואנסי ברחבי הארץ, וגם בכנסים הבנתי שמשתתפים קלינאים. כך שאין מדיניות ברורה. ואני גם חושב שמי שהחליט שהוא לא רוצה יותר ללכת לטיפולים ולקורסים - זאת זכותו, וגם לו צריך להיות מקום באמב"י.

b e ll

New member
ויטלי זה בדיוק העניין

הבעיה היא שבאמב"י יש מקום רק למי שהחליט שהוא לא רוצה יותר טיפולים. למגמגמים האחרים, שרוצים לטפל בעצמם, אין שם מקום.

למעלה