שמועה!

Euromix - Avi

New member
אם ככה...

אז למה אנחנו בכלל מדברים בעברית??? למה רוסים מדברים ברוסית??? למה שוודים מדברים בשוודית??? למה צרפתים מדברים בצרפתית??? אנחנו הריי בשנות ה- 2000, לא??? זהר, אתה אומר דבר והיפוכו.... בגלל שזה תחרות בינלאומית אז כל מדינה צריכה לשלוח את מה שמייצג את הלאומיות שלה... ואני חושב ששפה היא אחד מהסממנים הבולטים ביותר לכל לאום.... לא???
 

Yaniv-DC

New member
למה?

מגדל בבל. לא צריך לחזור על הסיפור, נכון?
 

איליה.

New member
דווקא בסיפור של מגדל בבל

תראה איך הסיפור מוצג בתורה: כשכולם דיברו באותה שפה, זה הביא לכך שהם חשבו את עצמם יותר חשובים מאלהים, ואלהים העניש אותם. אולי זה משל למה שקורה היום, כשכל העולם מתאחד ואנגלית הופכת לשפה אוניברסלית, ובאמת תפקידה של האמונה באלהים הולך ומתמעט? סתם נקודה פילוסופית למחשבה. דווקא הלקח שה´ לימד את האנשים, בזה שהוא נתן לכל אחד שפה משלו, מוצג באור חיובי. אז כן צריך לשיר בהרבה שפות.
הכותב חילוני.
 

איליה.

New member
?Then y did u write this in Hebrew

מספיק עם האטמות הזו. !Who needs Hebrew in our country? The whole world speaks English
 

Yaniv-DC

New member
לא מדוייק.

העולם (זה שמנפק להיטים, לא ערבי שירה בציבור) שר באנגלית.
 

איליה.

New member
לא מדויק.

כמעט בכל המדינות שבהן השפה הרשמית היא לא אנגלית, פרט לכמה פריקיות בודדות כמו נורווגיה, רובה של תעשיית המוסיקה היא בשפה המקומית ולא באנגלית.
 

טליה ג

New member
נקודה שאני העליתי כבר בעבר היא...

שתופעת האמריקניזציה במוסיקה המקומית אופיינית בעיקר לארצות צפון אירופה או בעצם לאלו שמדברות בשפות גרמניות (גרמנית, שוודית, נורווגית, דנית, הולנדית). בשאר המדינות הדוברות שפות לטיניות כמו גם במדינות מזרח אירופה, הרוב המוחלט של המוסיקה הוא בשפה המקומית. מדוע דווקא מדינות צפון אירופה שרות באנגלית? האם בגלל השפות שלהן, שלטענתן נשמעות נורא במוסיקה, או אולי מכיוון שארצות אלו הן המובילות בתחום הדמוקרטיה והנאורות (זה מה שהן חושבות, לפחות) שרואות את העולם ככפר גלובלי אחד גדול, שבו הסממנים הלאומיים מטשטשים? ייתכן שיש קשר בין שליטה בשפה האנגלית ובין שירה בשפה זו. סביר להניח שבארצות כמו צרפת, ספרד או קרואטיה, שבהן רמת האנגלית של רוב התושבים היא לא משהו, תהייה העדפה לשירים בשפה המקומית, שאותה כולם מבינים. מצד שני, גם בגרמניה ובאוסטריה, שבהן חלק גדול מהזמרים המקומיים שרים באנגלית, רמת האנגלית של רוב התושבים היא בינונית ומטה. בכל אופן, חבל. אני לא מבינה בשביל מה הנורווגים או ההולנדים מרגישים צורך ליצור בעצמם מוסיקה באנגלית, כשיש היצע כזה משובח מארה"ב ומבריטניה. כשמקשיבים לטקסטים הרדודים של השירים באנגלית שנכתבים בצפון אירופה, זה פשוט ביזיון!
 

טליה ג

New member
תקועים בבועה? מי שחושב ש...

שרק התרבות האמריקאית היא זו שנחשבת ואין לו פתיחות כלפי תרבויות אחרות, הוא בעצם תקוע בבועה. אני מעריכה את מי שיודע להעריך את התרבות של העם שלו ופתוח גם כלפי תרבויות אחרות. אני חושבת שהנורווגים ששרים באופן מוחלט באנגלית (חברות התקליטים שם לא מוכנות לחתום חוזה עם זמרים ששרים בנורווגית!) הם פשוט פתטיים!!! ואני בד"כ משתדלת מתוך עיקרון להצביע דווקא למדינה ששרה בשפה שהיא לא אנגלית- בתנאי שהשיר טוב, כמובן!
 
למעלה