שמועה!

איתמר2002

New member
שמועה!

ואני חוזר,זו רק שמועה: הזמרת ממקדוניה מסרבת לשיר באירוויזיון בשפה המקדונית כדרישת מנהלי הטלוויזיה שם, אלא באנגלית. לכן היא לא תשיר בתחרות האירוויזיון.סופי. הטלוויזיה של מקדוניה רוצה עכשיו לשלוח את השיר שזכה במקום השני בתחרות המקומית, אבל כעת זה כבר ממש מאוחר מדי, לכן מקדוניה לא תשתתף השנה וכעונש על הבלגן שיצרה השנה, היא לא תשתתף גם בשנה הבאה. מישהו מקדוני מהצ´אט של יורונט עכשיו בישר על זה,לכן בינתיים אין אישור על זה. מבחינתי-לא איכפת לי שהשיר הזה נפסל.לא אוהב אותו. חבל שהולנד, הבאה בתור, לא יכולה כבר להשתחל לתחרות השנה.

תגובה

מר ברק, אל תפחיד אותנו עם השמועות שלך. מיסטר "יודע-כל". מיסטר די-ג´יי. תתחיל להתרכז במוסדות ב´ במקום במקדוניה-שמקדוניה, שמעת???

בראוני

New member
הלוואי שאתה צודק... (המשך בפנים)

לדעתי זה שיר מכוער ויהיה רק טוב אם הם לא ישתתפו אבל כל זה נשמע לא כל כך הגיוני ולדעתי מקדוניה כן תשתתף אבל אני מקווה מאוד שאתה צודק.

Euromix - Avi

New member
לא נראה לי שזה יקרה...

זה שיר טוב (אני דיי אוהב אותו) וטוב שהוא בסרבו-קרואטית... (היא עושה שטויות...) חוץ מזה, לא נראה לי שהיא תוותר על הכבוד לייצג את ארצה באירוויזיון.. אחרי הכל, היא השקיעה המון כסף בהשתתפות ב´קדם´ ונסיעה לאירוויזיון אז לא נראה לי שהיא תוותר בקלות. אני מעריך שהיא תוותר ותוסיף עוד בית אחד באנגלית וזהו... אני מאוד אצטער אם הוא יפסל - כל מדינה שנפסלת זה צער...

Asaf S

New member
הלוואי....

שכמה מדינות ייפסלו...ככה זה מגדיל את הסיכוים שלנו..!

Asaf S

New member
ככככככככככןןןןןןןןן

מי אמר זכייה ? סיכוי זה גם מקום חמישי יש עוד מקומות מכובדים חוץ מראשון

איליה.

New member
תיקון קטן

לזכותה של השפה המקדונית ייאמר שהיא לא זהה לסרבו-קרואטית. היא קרובה יותר לבולגרית מאשר לסרבו-קרואטית.

חבל חבל, אני מקווה שזה לא נכון

למקדוניה יש השנה שיר חזק מאוד, יש להם סיכוי מאוד גבוה לחמיישיה ראשונה !

טליה ג

New member
היא תשיר במקדונית וזה סופי

במסיבת עיתונאים שערכו אתמול אנשי הטלוויזיה המקדונית הוחלט בהסכמה עם קרולינה שהיא תבצע את השיר כולו במקדונית. בקשר לאפשרות לשלוח את הזמרת שהגיעה למקום השני- ההצעה הזו מעולם לא הועלתה ע"י הטלוויזיה המקדונית. את ההצעה הזו העלה עיתון מקומי ואין לה כל ביסוס במציאות. את המידע הזה קראתי בפורום גרמני. המקור, לצערי, רק במקדונית. דוברי המקדונית שבינינו מוזמנים לקרוא ולאשר את המידע

איליה.

New member
פחות או יותר.

תוכן הכתבה: ממקורות לא-רשמיים נודע שחברת השידור MRT ערכה פגישה עם קרולינה גוצ´בה (הזמרת ששרה את השיר המקדוני, ובכתבה הודגש שהשיר בוצע במקדונית) ועם המפיק שלה דניאל מילושבסקי, ובה נדון על איזשהו ויכוח שאת תוכנו רמת המקדונית של עבדכם הנאמן לא מאפשרת לפענח... ובסוף נאמר שההודעה הרשמית תפורסם במסיבת עיתונאים בימים הקרובים.

גלעד#

New member
זאת לא שמועה. זה נכון!!

ואני מפנה אתכם לחלק החדשות באתר הרשמי של האירוויזיון בו נכתב על כל הפרשה עם הסבר כי יש סיכוי שמקדוניה לא תשתתף השנה.

אם זה היה תלוי בי,,,,,

הייתי מכריח את כולם לשיר באנגלית ! אני מתוך עיקרון לא מוכן להצביע עבור מדינה או שיר שתקועים ב-"בועה" שלהם ולא מוכנים לשיר בשפה בינ"ל בתחרות בינ"ל. שנות ה-2000 רבותי, מספיק עם האטמות הזו.

זה לא בדיוק תחרות בינ"ל...יותר

יותר בכיוון של אירופה..
לדעתי אם כל מדינה תשיר באנגלית היא תאבד את הייחודיות שלה מול מדינות אחרות, ועובדה שהיו פה כמה שאמרו שמדינה X ששינתה את השיר שלה לאנגלית, יותר יפה השיר הקודם בשפה הרשמית של אותה מדינה. אבל לכל דבר יש יתרונות וחסרונות, ואם כל המדינות ישירו באנגלית, הסיכוי לאירלנד ולבריטניה לזכות קטן יותר..

Yaniv-DC

New member
מי אמר?

קבוצה של חובבי אירוויזיון אמרה. אבל מי שקובע בסוף, אלו הם המוני המצביעים. קבוצה של חובבי אירוויזיונים גם מהמרת מי יהייה הזוכה. ומה קרה בשנים האחרונות? המוני המצביעים חשבו אחרת. הויכוח חסר טעם... אלה הגורסים שהכל חייב להיות בשפת המדינה לא ישתכנעו, אבל כפי שאני רואה את זה, זה רק הוכיח את עצמו... יניב דעת מיעוט.

איליה.

New member
זה לא הוכיח את עצמו

בשנת 2001 התוצאות הסופיות לא התבררו שנותנות יתרון לשירים באנגלית. שפה היא תרבות, שפה היא נחלת העם שדובר אותה. ברור שאפשר להפוך את כל העולם לאמריקה, וזה מה שקורה לאט לאט, אבל זה לא יהיה מעניין ככה.

טליה ג

New member
מסכימה אתך 100%

ונראה לי שלאט לאט אנשים באירופה בשלים יותר לקלוט גם תרבויות אחרות. Tarkan מטורקיה מגיע למקומות גבוהים במצעדי הפזמונים באירופה עם שירים בטורקית. Antique היוונים שמתגוררים בשוודיה כבשו את מצעדי הפזמונים שם עם שירים שהם 100% ביוונית! לפני כ-3 שבועות הייתי בלונדון ולהפתעתי הרבה בכמה חנויות ניגנו מוסיקת פופ בצרפתית!!! הייתם מתארים לעצמכם שהאנגלים יקשיבו לשירים בצרפתית??? וכמובן ששירים בספרדית תמיד היו להיטי ענק. אז נראה לי שיש מקום למוסיקה בשפות אחרות ושבסה"כ הניסיון להפוך את העולם לאמריקה הוא עניין של אופנה, שלא יהיה בהכרח תמיד דומיננטי.

למעלה