שמואל מיפן

semuelf

New member
שמואל מיפן

הייתי במוצאי שבת ב-sumida hanabi (זיקוקים). הזיקוקים היו יפים, אבל היה יותר יפה לראות כל כך הרבה בנות ב-yukata, בנים ב-<החלוק הזה> וב-<גרסא שונה של החלוק עם מכנסיים קצרים>. מצטער - אין תמונות. (חוץ מאחת שאני מצרף כאן - הגרסא של שותפה לדירה שלי על yukata) כי היה מוצאי שבת ולא היה לי חשק לצלם. מה שהיה מצחיק בעניין, זה שישבתי ביחד עם עוד מליון יפנים ב-asakusa, וכשהזיקוקים התחילו התברר שזה בכלל לא שם. היו שתי מוקדים של זיקוקים, אחד על הנהר ואחד בתוך העיר. הלכתי (ביחד עם חצי מליון יפנים) וחיפשנו את המוקד שבתוך העיר. היה מגניב. אגב, לשם ובחזרה הלכתי ברגל. זה כולה חצי שעה הליכה מכאן. לא סיפור.

semuelf

New member
מנגה יד שניה

מסתבר יש חנויות מנגה\ספרים יד שניה. למשל, כל סדרת BLACK-CAT עבור 5 אלף יאן. (20 ספרים) או כל כרונו כרוסד (8 ספרים) עבור משהו כמו 3 אלף יאן. אני שוקל לקנות. כמו כן הם מוכרים ספרים בבודדת. אם מישהו רוצה שאני אקנה עבורו, הוא מוזמן לשלוח לי מסר, ואני אנסה לחפש בחנויות. (אין התחייבות
)

Tenguy

New member
איפה ראית ספרים ? בשימבושו-קאנדה ?

זה פנימה לתחנת הרכבת JR של קאנדה (אני כמעט בטוח שזה של הימנוטה) - י ש יש מליון חנויות ספרים (אני זוכר שכתבו איפה שהוא שמצאו שם ספר תורה תקין של גוויל קלף ב-10000 ין... כי המוכר לא ידע מה זה...) בשוק הדגים של טצוקיג'י היית ? זה אתר *חובה* ו הכי כיף זה ב-5:30 בבוקר שהספינות פורקות את הטונות מן הים, ומתחילה בורסת הטונות - חוויה! נסה גם הפלגה בסירה בנהר הסומידה (שים לב שלכל גשר יש צבע אחר)... ללכת לראות הצגה בקאבוקיזה שבגינזה (אפשר כרטיס לזמן קצר, ולא לראות הצגה של חצי יום....) ? ברופונגי (כולל רופונגיהיל'ס) היית ? זה יותר מתאים לשעות הערב והלילה... וזה רק על קצה המזלג... כי אני רוצה לעוף הביתה.... אז שתהנה בינתיים
ולהבא כשיש זיקוקים - הולכים לנהר
- זה הרבה יותר יפה לראות את ההשתקפויות של הזיקוקים על המים... ומה זה לא לקחת מצלמה לזיקוקים???

semuelf

New member
בכל מקום

ראיתי אחת בהרג'וקו, ושתיים בדרך מאסאקוסה לדירה. אבל אני אנסה גם בקנאדה. (ת'אמת, אף פעם לא ירדתי בתחנה הזאת. אני אנסה אותה בהזדמנות) נראה לך שאני אצא מהדירה לפני 6 בבוקר? ומרוב שאני ביפן, ריח של דגים עושה לי רע. אפילו לסושי בר קשה לי להכנס. הפלגה - הייתי. תאטרון קבוקי - ניסיתי. כשהגעתי מכרו כבר את כל הכרטיסים. אני צריך לחשוב אם אני רוצה להשקיע שעה בהמתנה בתור כדי לראות קבוקי, או שאחכה שנילי תגיע ליפן ונעשה את זה ביחד. נראה לי שאחכה.

fnili

New member
בוודאי לחכות!!!

סתאם, אתה יכול ללכת לבד, אני מרשה. מקסימום אז זה יפה תלך שוב איתי

Tenguy

New member
להגיע לגן העדן לתולעי-הספרים בטוקיו

לגן העדן קוראים : Jimbocho 神保町 איך להגיע ומה יש שם הינה קישור: http://www.geocities.com/Athens/4824/jp-kanda.htm#jimbocho למפה של המקום בטוקיו: http://www.jref.com/images/content/MapJimbocho.jpg אתר עלייה לרגל חובה לאנשי הרוח והספר שבינינו... (וסליחה על ההצבה הכפולה...)

tals56

New member
המוכר לא ידע מה זה ספר תורה?!

זה הספר הכי מפורסם(והכי עתיק) בעולם!!

Tenguy

New member
תתבגר. 80% מהאנושות לא יודעת מה זה.

5 מיליארד מאפריקה, דרום אמריקה, סינים, יפנים, הודים וכל שאר האסייתים אפילו לא יודעים מה זה יהדות... ולא שמעו או ראו טקסט יהודי כלשהו. אני בטוח שמתי מעט מן המוסלמים (מיליארד) ראו אחד מן הספרים של הברית (הישנה והחדשה). אז בטוח שספר תורה מקלף - זה יהיה זר להם לחלוטין. על התנ"ך שמעו בעיקר קהילות נוצריות משכילות, שמרוכזות בעיקר באירופה, צפון אמריקה ובכמה מקומות מערביים בעולם... וזהו... שזה המיעוט באנושות. הרוב המוחץ של אוכלוסיית העולם לא ראו ולא יראו יהודי בחייהם... הפרסום על היהודים זה רק בגלל החדשות (כמו עכשיו), כי מה זה 5-10 מליון יהודים ? .... כלום
אז כדאי שתצא מן "הבועה" האגואיסטית הישראלית/יהודית ... כי אנחנו ממש זניחים בעולמנו ...

tals56

New member
5 מיליארד מאפריקה?

באפריקה חיים כ800 מיליון אנשים... סכ"ה אוכלוסית העולם מסתכמת ב6.3מיליארד אז זה לא הגיוני שאפריקה מהווה 79% מכלל העולם. צפון אפריקאים יודעים טוב מאוד מה זה ספר תורה - אל תשכח היו שם יהודים. מוסלמים במיוחד יודעים מה זה ספר תורה יותר טוב מכל אחד ואתה יודע גם למה. אירופאים גם יודעים מצויין גם שם הייתה קהילה יהודית מספקת. על האמריקאים אתה יודע כבר,הקהילה היהודית הגדולה בעולם. הדרום אמריקאים גם יודעים מה זה ספר תורה טוב מאוד - גם שם יש והייתה קהילה יהודית - ואפילו אני מדבר עם אנשים מדרום אמריקה (ארגנטינה) והם יודעים מצויין מה זה ספר תורה. האוסטרלים...אממ לא בטוח אבל הם לא מבודדים מכל העולם (רק פיזית) אז יש אנשים שיודעים...וגם שם יש יהודים. אסיה - יש קהילה יהודית בכל אסיה חוץ מביפן אפילו סבתא שלי היא הודית שנולדה בהודו וגדלה שם עד גיל 12 ואז עלתה לארץ. אני בטוח שיפנים יודעים מה זה ספר תורה ואפילו יש צירוף קאנג'י לתנ"ך (!!!)שהוא 聖書 והמספרים שלך מאוד לא מדוייקים ומאוד לא מתקרבים למציאות - יש יותר מ30 מיליון יהודים בעולם - 5 מיליון מהם בארץ ו12 בארצות הברית. אז מי צריך להתעורר מהבועה אני או אתה?

Tenguy

New member
הלו... יש פסיק אחרי המילה אפריקה...

וכן, עדיין 80% לפחות מן האנושות אין להם מושג ממשי על יהדות, ומעט הידע שלהם הוא משמועות קלושות, דעות קדומות ובעיקר מן התקשורת... ניראה אותך מוצא מוסלמים בימינו בצפון אפריקה או שכחו מהיהודים ששיודעים מה זה תנ"ך (חוץ ממה שמוזכר/מועתק בקוראן...) לך לדרום אמריקה, מחוץ למובלעות המערביות - ושוב תיווכח שהבורות עלינו מוחלטת (למעט הידע שלהם על ומן התרמילאים הישראלים...) תגדל, תטייל בעולם כמוני ותראה בעצמך...

tals56

New member
אוי נו באמת...

כולם יודעים מי אלה היהודים, ובמיוחד המוסלמים מצפון אפריקה,במרכז ובדרום אפריקה (חוץ מהמדינה דרום אפריקה)אז יש מצב שהם לא יודעים...לא נראה לי גם שהם יודעים על הבודהיזם אבל על הנצרות הם יודעים עדיין היה שם שלטון בריטי...שלא ישכחו מהJESUS היה.ואל תגיד לי "בן הה'" וגם איפה שהמערב לא הגיע אליו בדרום אמריקה יודעים עלינו טוב מאוד שלא יהיו תמימים. ולדעתי המספר 80% מאוד מוגזם,אבל מאוד מוגזם. תוריד ממנו 55 ותקבל מספר אולי קצת יותר מציאותי (שלא תגיד לי פתאום ש80-55 = 30 כי זה 25)

shocron

New member
יש 3,435,254 אנשים בעולם שיודעים

מה זה ספר תורה אהה ! בעצם יש עוד אחד בודהיסתי שהגיע במקרה לבית חבד בתאילנד ואני הכי צודק ! ואם תריבו איתי אני ארביץ לכם ! ואתם התחלתם ! ואני אגיד אתכם לגננת !!

Tenguy

New member
להגיע לגן העדן לתולעי-הספרים בטוקיו

לגן העדן קוראים : Jimbocho 神保町 איך להגיע ומה יש שם הינה קישור: http://www.geocities.com/Athens/4824/jp-kanda.htm#jimbocho למפה של המקום בטוקיו: http://www.jref.com/images/content/MapJimbocho.jpg אתר עלייה לרגל חובה לאנשי הרוח והספר שבינינו...

Ryo

New member
אותו איזור הוא גם גן עדן לחובבי הספ

הספורט והמוזיקה (כלי נגינה!) רק לידיעה! וגם 10 דקות מהבית שלי

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifאני רוצה ../images/Emo7.gif

איזה כיף לך o_o" יש שם קנשין?
אני רוצה קנשין >: אני אחזיר לך עם ריבית ומה שתרצה, במפגש הפורום הבא, אם תביא לי קנשין או בליץ' <: גיא אפילו לא טורח להביא קנשין ביפנית לארץ ;_;

tals56

New member
זה מנגה נכון?

יש לי את 1 2 ו3 באנגלית - והתרגום מצויין אז למה צריך ביפנית? ואני מדבר על בליץ'.

Nisenhouse

New member
כי זה מעניין יותר

וזה גם הרבה יותר נחמד לקרוא בשפת המקור, ולא בתירגום שמקלקל מעט מן המשמעויות.

tals56

New member
למה מעניין יותר?

השפה היפנית תהפוך את זה למעניין יותר? והתרגום בכלל לא מקלקל משמעויות.

למעלה