שמה הודעה ובורחת...

• פותח הנושא ro99
  • פורסם בתאריך

ro99

New member
שמה הודעה ובורחת...

לא מפחד, חס ושלום, אלא בגלל שאין לי זמן כרגע וצריכה לזוז. אפילו לא הספקתי לקרוא את כל המאמר...

גנגי

New member
ממה שהבנתי,

גם בארצות הברית היה מין יו-יו כזה, ואםפ משווים לתהליכים שקורים בארה"ב אפשר לראות בארץ התקדמות לא רעה בכלל ופתיחות יחסית. אני זוכרת איך בשנה שעברה היו דיונים מעמיקים (הבוסטון גלוב היה עמוס כמעט רק בזה) בעניין ההכרזה הרשמית על בני זוג מאותו מין כנשואים - זכורה לי מורה מסוימת שלי מהארוורד, מעוז השמאלניות והליברליזם, שהתעלפה כמעט כשלא הבנתי מה הבעיה ולמה הגדרה של חיים משותפים היא בסדר, ושל נישואים לא (היא היתה בטוחה שהיא הכי ליברלית בעולם כשסיפרה לנו על בת משפחה לסבית, שאמנם הם מזמינים לכל אירוע והיא אפילו נחמדה מאוד, אבל בכל זאת כולם במבוכה בכל פעם שאותה בת משפחה מגיעה עם בת זוגה). אגב, לא היה אחד בכל אותה כיתה שהזדהה איתי - כולם הזדעזעו באותה מידה מהרעיון שנישואים יהיו מילה שמתארת קשר רשמי לא בין גבר לאישה, אלא בין אדם לאדם. סיפרתי את זה אח"כ לכמה חברים שלי, ישראלים וסטרייטים, וכולם לא הבינו מה הבעיה, בדיוק כמו שאני לא הבנתי. אולי באמת אנחנו לקוחים את השינויים החברתיים יותר בטבעיות, אני לא יודעת. כשקיימתי על זה דיונים שם עם חברים מארצות שונות בעולם, הסתבר לי שהיחידים שהגיבו כמוני היו האירופים. ילידי המזרח הרחוק הסתייגו מאוד, וגם הדרום אמריקנים היו מזועזעים מהרעיון שמישהו יפה את קדושת הנישואים כפםי שהיא צריכה להיות לדעתם (ולדעתם זה כמובן כמו שאלוהים התכוון, שלא יהיה ספק). מעניין שכששאלתי אנשים למה הם מתנגדים לנישואים חד-מיניים, הלא מדובר בבני אדם שמתאהבים ורוצים בסה"כ למסד את אהבתם כמו כל זוג אחר, אחת התשובות הנפוצות ביותר שקיבלתי היתה "אבל כל הרעיון שלהם זה ללכת נגד החברה, אז למה דווקא כאן הם רוצים לעשות את הצעד הכי ממסדי?". מסתבר שכשצריך תירוצים ל"אני ליברלי, זה רק..." אפשר לצפות לדברים משעשעים.

odedee

New member
ברור שמתנגדים לנישואין חד מיניים.

בדיוק כמו שפעם התנגדו לזה שכושים יוכלו ללמוד באותו בי"ס כמו לבנים, שלא לדבר על נישואי תערובת. אם נלך יותר רחוק, פעם התנגדו לתת זכות בחירה לנשים וגם חשבו שלהחזיק עבדים זה הגיוני. יותר מזה - הטענה היא בדרך כלל שזה גם המצב ה"טבעי"... לפעמים מי שגדל במציאות מסוימת מתקשה לראות כמה היא שגויה ורעה. אגב, קליפורניה עושה סימנים רציניים שהיא תלך בעקבות מסצ'וסטס ותכיר בנישואין חד מיניים. באחת הפסיקות האחרונות בנושא המדינה התגוננה ב-supreme court וטענה שאין סיבה לאפשר נישואין, כי יש במדינה registered partnership שנותן כמעט את כל הזכויות שמקנים נישואין. השופט דחה את הנימוק הזה, וציין שהמדינה העלתה בשנות השישים בדיוק את אותו נימוק לגבי החינוך המעורב, באמירה שהכושים מקבלים חינוך זהה, רק נפרד. בית המשפט לא מקבל גישה כזו - החוקה מקנה שוויון לכולם, ומדיניות של separate but equal לא מחזיקה מים.

eig

New member
פעם פעם פעם...אז ככה

פעם, להיות הומו לסבית דו מיני היה נחשב מאוד טבעי ומקובל. פעם, בחלק מהחברות להיות הומו היה נחמש אפילו לקדוש ולמאוד רוחני. פעם, סקס חד מיני היה עניין שבשיגרה וסקס של גברים עם נשים היה בעיקר לצורכי רבייה. פעם פעם פעם ןאז יום אחד, הגיע האדם הלבן מאירופה והחליט לכפות באלימות את הדת שלו המודרנית והמשוגעת, הקונסרבטיבית, הגזענית, השובניסטית וכו וכו שעל פיה בעצם חוץ מהגבר הלבן האירופאי הכל נחות כולל אישתו שלא נדבר על שחומי עור מעבר לים או להומואים וכו וכו... זה לא היה פעם זה קורה עכשיו.

ronnl

New member
ובדיוק לפני כמה ימים הומואים הוכו

באמסטרדם רק בגלל שהם הומואים בשנת 2005 בעיר הבירה של הגייז ולא רק זה שעכשיו יש תכנית טלביזיה על העניין גם כן ויש סקר דעת קהל על השאלה הבאה: אם אתה רואה נשיקה דו מינית ברחוב מפריע לך או לא : למי שזה מפריע לא יאמן 54% למי שזה לא מפריע 47% נכון לפני דקה ספור על 3000 קולות שנספרו עד עתה מזעזע ממש

גנגי

New member
לך תדע,

אולי אותו דווקא מזעזעת נשיקה דו-מינית.

ro99

New member
אני משערת שאתה מתייחס לתכנית

הטלוויזיה של בארנד וואן דורפ (ראיתי את הקטע עם זה שהותקף מחוץ לאקסיט). אני לא מתיימרת לדעת מה האחוזים בקרב האוכלוסיה הכללית, אבל אתה יכול להיות בטוח שאנשים שמתקשרים להצביע ל-stellingen שלהם זה לא מדגם ייצוגי.

ronnl

New member
כן זו התכנית וכמובן

שזה לא מדגם ייצוגי אבל עדיין מפריע קצת

סלסרו

New member
סלח לי שאינני מבין מהי ההשוואה

בין separate but equal בנידון הכושים לנידון דנן. לגבי separate but equal הבג"צ טען, לא על סמך חוק אלא על סמך ממצאים (או, יותר נכון, "ממצאים" שהוכחו אח"כ כשגויים לחלוטין) שעצם ההפרדה בין לבנים לשחורים בבתי הספר פוגעת ביכולתם של התלמידים השחורים ללמוד ברמה מקבילה לתלמידים הלבנים. כלומר שהבג"צ לא דחה את ההגיון העומד מאחורי separate but equal באופן כללי, אלא טען שבמקרה ספציפי מסויים הוכח (או "הוכח") שההפרדה אינה שיוויונית. אין זה אומר שבמקרים אחרים הפרדה בהכרח אינה שיוויונית. לו השופטים היו טוענים כנגד המדינה שלפי שה-registered partnership אינו מקנה זכויות זהות לנישואין לחלוטין, גם אם מקנה כמעט את כל הזכויות, בכך הוא פוגע בעקרון השיוויון לפני החוק, ניחא. אבל מדבריך אני מבין שלא זה מה שנאמר.

odedee

New member
קרא פה

את הפסיקה, עמ' 9 מתייחס לנושא. בקריאה חוזרת טיפה התבלבלתי וההתיחסות היא לא לחינוך מעורב אלא לנישואי תערובת. אבל הנימוקים היו דומים

ro99

New member
והנה עוד קצת על ארץ הקודש וגייז...

חברה שלי מהארץ שלחה אותי לקישור הבא. אני בכוונה לא קוראת את התגובות לכתבה, כי אני לא רוצה לדשדש בכל כך הרבה חרא. לי נראה שיש כמה מאיתנו שמסתובבים במעגלים קצת יותר נאורים ולכן מקבלים את הרושם המוטעה שישראל נאורה.

odedee

New member
ראיתי את זה.

אבל לא ברור מה אפשר ללמוד מהסיפור הזה. אם וואלה הומופובים, למה שהם יפעילו את קהילות הגייז כל כך הרבה זמן ודווקא עכשיו יסגרו? מה עוד שאת פורום הלסביות הם השאירו פעיל. מצד שני, ממתי העובדה שיש מציפים וטרולים מביאה לזה שסוגרים פורום?! הרי זו כניעה לטרולים, שהם בערך הדבר הבזוי ביותר שיש ברשת. הכי הצחיק אותי שוואלה הודיעו שהם יפתחו את הפורום מחדש אחרי כמה חודשי רגיעה. מה הם חושבים, שהגולשים ישבו ויחכו להם? הם פשוט ממחזרים (בקטן) את משבר הקהילות שהם עצמם יצרו ב-2001 ושכל כך חיזק את תפוז. אז עכשיו תפוז יקבל עוד גולשים משם, זה הכל. לדעתי כל הסיפור הזה מראה חוסר מקצועיות משווע בוואלה, זה הכל.

ro99

New member
בהחלט יתכן כל מה שאתה אומר גם

אבל התגובות המגעילות שיש בתחתית הכתבה (שהפעם לא קראתי, כפי שכבר הסברתי) זה משהו כל כך ישראלי... בכל כתבה מיינסטרים שמוזכר אפילו שמץ של דבר קשור לגייז מקבלים תגובות כאלו. רק בישראל (ואולי גם בערב הסעודית) אני נתקלת בזה עד כדי כך. ארץ מפגרת. זה הדבר הכי מנומס שאני יכולה להגיד.

למעלה