|שמדיסה. בבקשה למי יש מתכוני דיסה.

ת נ ש מ ת

New member
דיסה? אני מכינה דיסת קואקר ודיסת

סולת. פשוט מרתיחים חלב עם קואקר או סולת. הכמויות הם על כוס חלב בערך 4 כפות קואקר או 2 כפות סולת. אפשר יותר או פחות תלוי אם אוהבים סמיך או דליל. ומערבבים היטב כל הזמן. לאחר הרתיחה וכשהדיסה מוכנה ניתן להוסיף כיד הדימיון הטובה: צימוקים, סוכר חום, דבש, מייפל, אגוזים טחונים. מאוד טעים עם ליקרים למינהם. כמו קלואה, אייריש קרים, ועוד.
 

מאקי

New member
תודה תנשמת... ומחפשת משהו מגוון

נוסף לכלכלה רכה ופושרת ושוב תודה מראש.
 

droli

New member
מה עם לאכול גרבר?? כלומר

מרק ירקות להעביר דרך בלנדר, פירה וכיו"ב? לא רך מספיק?
 

SophieT

New member
לא בדיוק "דיסה" לפי הספר אבל...

משהו שמאוד אהבתי בילדותי: גביע שמנת חמוצה (היום יש גם 9%, לא חייבים להשמין מזה) עם קצת קקאו וקצת סוכר. טעימיייייי! סופי.
 

droli

New member
את זה אכלנו המון בצבא

ואפשר גם גבינה לבנה עם שוקולד השחר, או עם ריבה.
 

r66

New member
שייקים למיניהם

דייסת אורז דייסת חיטה בירקוקש (מתה על זה - יש במנוע מתכון של יניבניב) תרסקי בבלנדר בתוך מרק עוף, ירקות - תפו"א, גזר, סלרי מאודים ותוסיפי לבלנדר עוף מכובס - כשהאכלתי את התינוקות שלי בזה, תמיד הכנתי מנה כפולה
שמנת עם סילאן תרגישי טוב, יפהפיה
 

r66

New member
דייסת חיטה/שי עשאהל

דייסת חיטה - קוליבה החומרים 500 גרם חיטה (לא גריסים !) מושרית במים מינימום 8 שעות. 10 כוסות מים לבישול 1/2 כפית מחוקה מלח 12 כפות סוכר 200 גרם צימוקים בהירים 4 שקיות סוכר וניל כף אחת תמצית רום 200 גרם אגוזי מלך קצוצים גס אופן ההכנה להשרות חיטה במים למשך 8 שעות לפחות. לסנן את החיטה ולשים בסיר גדול עם 10 כוסות מים , מלח וסוכר. אחרי שעת חימום על אש קטנה להוסיף את הצימוקים ולבחוש. לבשל עוד שעתיים ולערבב פעם בשעה. לכבות אש ולהוסיף סוכר וניל וכף תמצית רום. כשמתקרר מעט מוסיפים את האגוזים הקצוצים ובוחשים הכל פנימה. לא לגעת בזה עד שפושר . לאפסן במקרר. וכלים את זה ר בצלוחיות של לפתן. כותב המתכון: שי עשהאל
 

kohavb

New member
וגם גבינה עם חלבה טעים נורא!

ואפשר גם חלבה ביתית שעשויה מטחינה ודבש... ולגבי דייסת הקוואקר - אני מכינה במיקרו - הגרסה לעצלנים - רק צריך לשים לב שלא ייגלוש...
 

kohavb

New member
וגם...

כבד קצוץ פירה בטטות ותפוחי אדמה, או עם גזר
 

r66

New member
בירקוקש / ארז קומרובסקי

קוסקוס מתוק (בירקוקש) ארז קומרובסקי מ"לחם ארז" מקור הקינוח הזה הוא במרקש שבמרוקו, מספר איש הלחם ארז קומרובסקי. למתכון המסורתי נוספו מקלות וניל, הל, שקדים, ותמרים. את הבירקוקש אוכלים בעתות החג, ובזכות מתיקותו הוא יכול להתאים למימונה. חומרים (ל-6 מנות): 1 ק"ג סולת 1 כפית מלח ¼ כוס סוכר 3 כפות דבש 1/4 כוס שמן 100 גרם חמאה 1-2 כוסות חלב 1-2 כוס שקדים קלויים 1 כוס תמרים לחים, מגולענים וחצויים 2 מקלות וניל חצויים לאורכם וחתוכים ל-3 חתיכות 4 מקלות קינמון 1 כפית קינמון טחון 7-8 גרעיני הל הכנה: 1. מערבבים בהדרגה את הסולת עם כוס עד כוס וחצי של חלב, ורבע כוס שמן. תוך כדי ערבוב מקפידים לפורר את גושי הסולת באצבעות, עד שהיא סופגת את כל החלב. 2. מניחים על סיר כפול של קוסקוס ("קוסקוסייה") כאשר בכלי תחתון מים ולא מרק. מאדים כשעה. 3. שופכים לקערה, מוסיפים את החמאה, חצי כוס החלב הנותר, מלח, סוכר, דבש, קינמון טחון, מקלות קינמון, מקלות ונילה וגרעיני הל. מחזירים לאידוי נוסף למשך חצי שעה. 4. מסירים מהאש ומניחים בקערת הגשה. מפזרים מעל הקוסקוס תמרים לחים ושקדים קלויים. לעצום את העיניים ולהרגיש בשוק של מרקש.
 

r66

New member
ריזוטו שהכינה נייג'לה בייטס,

בתוכניתה - היום! טיגנה בצל וסלרי קצוצים דק בחמאה ושמ"ז הוסיפה ריזוטו. בסיר אחר הרתיחה מים עם אבקת מרק עוף. הוסיפה לריזוטו כף-מצקת כל פעם עד שהאורז בלע את המרק ככה כ- 20 דקות ענף קטנטן של רוזמרין קצוץ דק ומעט אגוז מוסקט מגורר על פומפיה בקערה עירבבה מעט שמנת מתוקה עם חלמון ביצה וקליפת לימון הוסיפה לאורז. ערבוב קל ו....זללה
האורז יצא די דייסתי. מתה על אורז דייסתי
 

mozal

New member
איך אפשר בלי ממליגה? הגיוון אינסופי

כמעט... קל להכין, אפשר לגוון עם גבינות, פטריות, ירקות, תבלינים, רטבי בשר או כל מה שבא. וזה אפילו טעים... הסמיכות היא לפי מה שאוהבים. אני מעדיף אותה בגוש שאפשר לפרוס ולעומתי סופי מעדיפה אותה דייסתית. כל האופציות מקובלות. הנה כמה קישורים מהפורום (רובם לא נוסו אבל נראים טוב...
) שיהיה לך טעיםםם...
 

mozal

New member
אמא של התפוז הזה... הנה פעם 2 עוד

שני קישורים. לא יודע לאן הם נעלמו קודם... הקטע עם ממליגה הוא שעם תופת מים או החסרתם אפשר לשחק עם הסמיכות לפי מה שרוצים. מדיסה רכה ועד יציקה שאפשר לפרוס (עדיף לקרר אותה קודם בתבנית לשם פריסה אסתטית). שיהיה לך בכיף
 
למעלה