שמאלנים זה לא גזע

Ido Alhassid

New member
שמאלנים זה לא גזע

היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, קבע כי הסיסמא "אין שמאלנים - אין פיגועים" אינה מהווה עבירה על החוק האוסר הסתה משום שאינה פגיעה על רקע צבע את השתייכות לגזע או למוצא לאומי-אתני. נכתב השבוע ב"כל הזמן" (12.4.02). אני לא חושב שהגדרת הסיסמה כמסיתה היתה עוזרת הרבה. הסיסמא "אין ערבים - אין פיגועים", אשר כן נכללה כהסתה על-ידי היועץ המשפטי לממשלה, עדיין ממשיכה לככב בהפגנות הימין הקיצוני - בייחוד לאחר פיגועים, אשר מוזכרת לרוב ותופסת את אהדת הציבור והתקשורת. חבל שהמדינה שלנו, ובייחוד המשטרה שלנו לא עושים דבר כדי להפסיק את ההסתה הזו. דבר נוסף הוא היחס שמקבלים אנשינו בצמתים (ואני לא מדבר רק על הקללות): האלימות המופיעה כל ימי שישי בצמתים, האי-כבוד והחוצפה שיש לאנשים לעבור ליד השלטים ולהוריד אותם בספונטניות מוחלטת כאילו כלום לא קרה וכמובן יחסה של המשטרה לגבי האלימות, אשר לא עושה דבר כדי למנוע דברים אלו. חבל שבמדינה שלנו הכל בא באלימות, והכוונה היא מבפנים. איך נוכל להגיע לפתרון אם איננו יכולים להגיע לגישור מבפנים ולהידברות. פשוט חבל... עידו.

peregin

New member
הצעת פתרון

לצערי הרב, בארץ שלנו המושג "שמאלני" נתפס ובמיוחד לאחרונה פשוט כדבר רע. אני מציע לשנות קצת את הכותרות... וכך גם את התמדית של השמאל, הכוונה: המסרים העקריים שנער מרץ מציג הם מסרים שלחלק גדול מהעם קשה להזדהות איתם מסרים כמו "די לכיבוש" או "יציאה מהשטחים" אם נשנה את הכותרות -לאו דווקא את העמדות - ונשים את ההסברים שפחות קל להזדהות איתם בתור הסברים/גוף הטקסט ולא בתור הכותרת ואילו במקום הכותרת נשים ססמאות שלחלק גדול מהעם יותר קל להזדהות איתם אז לדעתי נשיג גישור הרבה יותר משמעותי מהשמאל לימין ולא ניצור הפרדה מוחלטת. ע"י שינוי התדמית של מרץ ושל כל השמאל לטובה... נגדיל את כוחו של השמאל! אנשים נוטים להיתפס לתדמיות שונות ובד"כ ללכת איתם עד הסוף או כמעט עד הסוף מבחינת הדעות שהם מייצגות.. התדמיות כמובן הם שמאלני וימני. יש הרבה אנשים מהימין שלא מבינים למה ההתנחלויות טובות אבל תומכים בהם כשהם תומכים בימין. אם נשנה למשל כותרות למשהו דוגמת "ההתנחלויות הורגות אותנו" ודברים שיותר אנשים מהימין יבינו ויוכלו להזדהות - אנחנו נשיג הרבה יותר! מקווה שלא הסתבכתי יותר מידי בלנסות להסביר את הרעיון :) שלכם, נדב.

משהו כמו...

"לפנות את ההתנחלויות להחזיר את הבטחון"? (הקמפיין האחרון של מרצ)

peregin

New member
יותר משהו בסגנון

"ההתנחלויות זה הסרטן של המדינה" אני יודע שזה גם משמש כססמאות מה שהתכוונתי.. אני פשוט חושב שצריך למקד את זה יותר אל הנקודות הזדהות המשותפות מאשר מה שזה ממוקד עכשיו..

Ido Alhassid

New member
תגובה...

הבעיה העיקרית שמוצגת פה היא לא רק סיסמאותיה של מרצ, אלא גם עמדותיה. זה לא סוד שבעקבות המצב מרצ ושאר גופי שמאל שונים נטו יותר ויותר שמאלה. ההסברה במצב הזה ממש חשובה, אבל אני לא חושב שאנחנו צריכים "לוותר" או ליתר דיוק, להשמיט בהפגנות את הסיסמאות הללו כי זה מה שאנחנו חושבים ורוצים, זה הפתרון שאנו מציעים, דוגלים ועומדים מאחוריו. הבעיה הנוספת שלא תשנה את היחס כלפי מרצ למרות הסברה, היא הדעה אשר מחזיקים האנשים ברחוב שמרצ זה רע. הדעה הקדומה הזו באה בעיקר למרצ ולא בהכרח לתנועות שמאל באשר הן. המצב הזה תמיד היה כך, תמיד מרצ לא היתה מקובלת בשוק ולא רק בגלל עמדותיה המדיניות והבטחוניות. לצערי הרב, זו הסיבה שקואליצית השלום לא תולה את שלטינו או ליתר דיוק, לא רוצה שנתלה, מן הפחד שיסתייגו אנשים מהפגנותיה. אבל אכן, אנשים מדביקים על עצמם סטיקרים שלנו בהפגנות בגלל הסיסמא ! לסיכום, לא נראה לי שהפתרון שהוצע ישנה את היחס כלפי מרצ והשמאל בכללו. זה לא מה שישנה את הימנים לשמאלנים, השכנוע האמיתי הוא מה שכן. לצערי הרב, עמדתנו נחשבת על-ידי הימנים כ"בגידה במולדת", עוד סיסמא, פחות סיסמא, זה לא מה שישנה הרבה... עידו.

לדעתי

הבעיה החמורה של מרצ, ושל כל תנועות השלום היא שאתם מוצגים יותר כפרו-פלסטינים מאשר פרו-ישראלים. אתם לא מצליחים לשכנע אותנו, הימנים - ואת הציבור הרחב (חסר האידיאולוגיה, שנסחף אחר האירועים) שאתם בעד ישראל יותר מאשר אתם בעד הפלסטינאים. ההצעה שלי היא פשוטה, תשימו יותר דגלי ישראל בהפגנות שלכם. שידעו שאתם *בעד ישראל* ולא נגד האויב הפלסטינאי. כי ככה, אתם לא מצליחים להראות את זה.

Deathatred

New member
יתרה מזאת

התמיכה הבילתי מסויגת שלכם בפלשטינים ובכל מעשה נבלה שהם עושים (חשבתם פעם להפסיק לקרוא לערפאת "פרטנר" ולסנגר עליו כשותף לשלום של אמיצים כל עוד הוא ממשיך בטרור?). בתקשורת אתם נותנים הכשר לכל מעשה נבלה שהם עושים: "הם עם כבוש" "שרון הוא פושע-מלחמה" "ישראל מבצעת טבח בשטחים" "הם חיים בתנאים נוראים, לכן אין פלא שהצעירים שם רוצים להתאבד..." "מה ציפית שהם יעשו?" אתם לא דורשים מהפלשטינים לגלות שום שמץ של מוסריות, אנושיות והומניות. כאילו הפלשטינים הם חיות רצחניות שלא יודעות להבדיל בין טוב ורע ולכן אין לדרוש מהם להתנהג באופן מוסרי והומני. השמאל מגנה פיגועים בפה רפה, לא מגנה את הפשיזם הפלשטיני, את ההסתה, את תמיכת הרש"פ בטרור, את הניצול הציני של ילדים לצורכי תעמולה, את ניצול האמבולנסים להברחות מבוקשים ופצצות, את הלינצ´ים שלהם בישראלים וערבים (שנחשדים כמשת"פים). לעומת זאת אתם מפיצים בעולם את השקרים שמאכילים אתכם הפלשטינים, משמיצים את ישראל ברחבי תבל ומגינים על הפלשטינים ומתעלמים מהטרור שלהם. מצד שני, אתם מפגינים התעלמות, ניכור וזלזול מכאבן של המשפחת השכולות של חללי צה"ל ושל נפגעי הטרור. אתם מגלים אדישות לסבלם כאילו לא איכפת לכם מהם, אלא רק מהרוצחים מרמאללה והמחבלים מג´נין. לכן, אתם נתפסים ודי בצדק, כתנועה אנטי-ישראלית ופרו-פלשטינית שפוגעת באינטרסים של המדינה ובבטחונה. אתם משתפים פעולה עם האויב שמטרתו המוצהרת היא להשמיד את מדינת ישראל: אתם עוזרים לו בתעמולה ובאינטריגות במישור המדיני והפוליטי. העם חושב שאתם חסרי מחשבה עצמאית ומותמרנים בקלות ע"י השועל מרמאללה ונוכליו הרצחניים. איזה אדם שפוי יתמוך בתנועה שקוראת למדינה להפסיק להגן על עצמה, עושה הכל כדי שבעולם ישנאו אותנו ומתעלמת מהעוולות והפשעים של הצד השני?

N.D.R

New member
יש בעיה עם ההצעה שלך

יש חלקים בשמאל שקשה להם להזדהות עם דגל ישראל כמו שהוא היום בגלל היותו סממן יהודי ברור לא לדבר בכלל על הערבים שלא יכולים להזדהות עם הדגל!

Deathatred

New member
שילכו לפלשטין

לא מוכנים להזדהות עם ישראל? לא מוכנים להיות אזרחיה? בפלשטין יקבלו אותם בשמחה.

Deathatred

New member
שילכו לפלשטין

לא מוכנים להזדהות עם ישראל? לא מוכנים להיות אזרחיה? בפלשטין יקבלו אותם בשמחה. וזה שמישהו לא יכול להזדהות עם דגל ישראל - זה לא מעיד שיש לו משהו נגדה והוא אנטי-ישראלי?

אם מותר לי להשתתף בדיון

אני מסכימה איתך לחלוטין. לפי דעתי, כל האנשים שבין הליכוד למרצ [אפשר לומר] די איבדו את עצמם בשנה וחצי האחרונות [ובמיוחד בחודשים האחרונים], וכאשר רואים בטלוויזיה ובמציאות היומיומית שאזרחי ישראל נהרגים [אין מה להתווכח על כך שהתקשורת הישראלית מאוד לא אוביקטיבית, האם זה בסדר או לא זה כבר דיון אחר] הם נוטים להיסחף אחרי הפתרון הפשוט ש´מחזיר לנו את כבודנו´ וממלא את יצר הנקמה שקיים בכל אחד מאיתנו. ישנם רבים בציבור הזה שאולי מרגישים פגועים מזה שמצד אחד הם נמצאים במלחמה והרי ´חייבים להיות לאומיים ובעד המדינה בזמן מלחמה´ ומצד שני הם רואים אנשים שאומרים שזה לא בדיוק ככה, ושהפתרון הוא יותר עמוק, הם רואים בכך סוג של בגידה [עד כמה שזה אולי מטומטם ולא נכון זאת המציאות] לכן, בכדי לגרום לאנשים להתייחס למה שיש לכם לומר עליכם, לפי דעתי, להגביר את התודעה לכך שאתם, כפי שנאמר, בעד המדינה... זה יכול לבוא על ידי דגלי ישראל או שימוש בססמאות שישקפו את זה שהפתרון שאתם מציעים הוא בעד המדינה ולא בעד ה´אויב´...

ר ו י

New member
או בקיצור......

בואו נשקר לאנשים ונסבן אותם. כך הם בטח ירצו להיצטרף אליכם לשמאל, מי לא היה רוצה?

לא רוי...

א. אני בטוח בכל ליבי שהשמאל (טוב, טוב, אני מתקן את עצמי: רוב* השמאל) הוא בעד המדינה שלנו. לכן, אין כאן שום שקר - אלא אמת. אני מכיר כמות נכבדת של שמלאנים - שאיכפת להם מהמדינה ורק רוצים לסיים את המצב הדפוק שאנחנו נמצאים בו. הוויכוח הוא רק על הדרך. ב. שים לב, השמלאנים כאן אומרים את האמת - קשה להם להניף דגלי ישראל בהפגנות כיון שיש חלק (לצערי הרב, דווקא החלק הרעשני שנותן את הטון...) מהשמאל שהוא: (א) אנטי-לאומי באופן כללי (ב) ערבי, או רוצה קולות ערבים בבחירות, או שכח שזו מדינה יהודית ולמען היהודים וחושב שהמדינה הזו צריכה להיות מדינת כל אזרחיה אצטרה אצטרה אצטרה... (ג) פשוט תומך של הפלסטינאים ואנטי ישראלי/שונא ישראל למרות שהוא נולד בישראל (גדעון לוי מ"הארץ") (ד) כל התשובות נכונות... - ולכן, סיכוי סביר שההצעה שלי פשוט תשכב על המדף, וחבל, כי זה בהחלט לא רוב השמאלנים...

Deathatred

New member
המפלגות הערביות לא שמאל

כיצד הם יכולים להיות שמאל כאשר הם תומכים בפשיזם (ערבי, כמובן) ובמשטרי הדיכוי של הרש"פ, סוריה, עיראק ועוד? אתם אומרים הם שמאל כי הם שוללים את הלאומיות. טעות. הם שוללים רק את הלאומיות היהודית. לעומת זאת, יש לכבד ולהתחשב ולהיכנע ללאומיות (יותר נכון, ללאומנות) הערבית. הערבים תומכים באלימות וטרור כדי להשיג את מאוויהם. ח"כים כמו בשארה ומח´ול אף הביעו תמיכה בטרור. הם לא תומכים בשלום ובפיוס בין העמים אלא עושים הכל כדי לגרום למריבות, מהומות, מחלוקות ואלימות. הם אפילו הסיתו למרד אזרחי. לא איכפת להם מנושאים חברתיים בכלל והדבר היחידי שמעניין אותם במישור הכלכלי זה להשיג כסף לעצמם ולחמולות שלהם (ומק"י - איך נפלה המפלגה הזו מאז שהיא הפקירה את עצמה לערבים. קומוניסטית היא כבר לא). הם רוצים את מדינת כל אזרחיה רק בשביל למסור את השליטה לאומות ערב שונאות ישראל שהן מצידן יארגנו טבח המוני באזרחי ישראל היהודים. הם תומכים בהשמדת ישראל (לא בגלוי אבל ברור שהם תומכים באויב ובמטרתו). בקיצור, הם לא שמאל. הם ימין קיצוני ופשיסטי, אפילו יותר מכ"ך - רק שהם ימין של הצד הערבי. לכן הם משום מה משויכים בטעות למחנה השמאל. והפשיטסטים הערבים האלה לא צריכים למנוע מכם להניף דגלי ישראל בהפגנות.

yyzz

New member
נוער מרצ ומרצ לא חושבים יחצ"נות

וחבל... זאת הסיבה למה מרצ תקטין את כוחה בבחירות הקרובות. היא חושבת על מטרות ולא על יחצ"נות- וגורמת לשמאלני מרצ להצביע לעבודה - וכולנו יודעים איזה אסון זה ימית על השמאל הישראלי. זה הזמן לשכור משרד יחצ"נות ופירסום שייעץ לנוער מרצ - כי ההנהלה הקודמת, ועושה רושם שגם הנוכחית, דופקת את הראש של סיעת מרצ בכנסת בקיר! זה הזמן להניף דגל ישראל + דגל מרצ בכל פעילות שטח (וחבל שאין לנו דגלי מרצ, חן חיפשה חיפשה ולא מצאה...) באבל על יום הזיכרון לחללי צה"ל ובברכת יום עצמאות שמח
יובל נ.ב. אני תוהה אם כל אנשי מרצ והשמאל בכלל, אלה שהם אנטי-ציונים ובעד מדינת כל-אזרחיה, שמחים או חוגגים את יום העצמאות... נ.ב.ב. להזכירכם
מפ"ם היא מפלגה ציונית
וגם השמו"צ
מכאן נובע:
גם מרצ

למעלה