שם של שיר...

spitzmobil

New member
שם של שיר...

היי , יש לי שאלה ליודעי דבר. לפני יומיים-שלושה שודרה ברדיו (בגל"צ, נדמה לי) מחרוזת שירים של עמיר בניון. בין השירים ששודרו הייתה יצירה אחת שגרמה לאסימון אצלי ליפול... מדובר ביצירה המחברת ג'אז, רוק ומוזיקה מזרחית אתנית בצורה מדהימה. במשך חמש דקות ישבתי מוקסם מהדב רהמדהים הזה שהתנגן לו בתחנה הכי שחוקה וחבוטה על הסקאלה... זה היה קצבי ומהיר שמזכיר מאוד את סגנון ה"RAI" שפותח ע"י מהגרים אלג'יריים בצרפת תוך חיבור בין מוזיקה ערבית עם פופ מערבי. השדרן, אגב, אמר שהשיר הופק בשיתוף פעולה עם פסנתרן כלשהו המתגורר כיום בצרפת... אבל יכול להיות שאני אני מתבלבל. בכל אופן, הייתי רוצה לדעת איך השיר הזה נקרא ולאיזה אלבום הוא שייך. אני באמת מקווה שתדעו לאיזו יצירה בדיוק התכוונתי...

ו ר ד ב

New member
"נשמתי"../images/Emo9.gif

רצועה 9 - אלבום: "הכל עד לכאן" הנגן הוא: מוריס אל מדיוני

spitzmobil

New member
עוד שאלה...

אותו מוריס אל מדיוני, האם ידוע לך משהו על האיש? האם הוא ישראלי במקור או שהוא מצפון אפריקה? איך הוא הגיע לשתף פעולה עם עמיר בניון והאם ידוע לך משהו על הקריירה העצמאית שלו כמוזיקאי? חיפשתי מידע ברשת ולא מצאתי כלום... בכל אופן, הייתי רוצה לשמוע קצת יותר מהפסנתרן המחונן הזה ומהפרוייקטים המוזיקליים בהם הוא מעורב. אני מאוד מתעניין במוזיקה ערבית ככלל בחיבור שלה עם ג'אז ורוק בפרט. השיר "נשמתי" גילה לי שלא רק מוזיקאים מארצות ערב מעורבים בזרם הזה, אלא גם יוצרים ישראלים. בכל אופן, עמיר בניון יוצר אצלי רושם של "קורט קוביין המזרחי" שיוצא נגד זרם הפופ. אני רק מקווה שבעתיד הוא יתפוס כיוון יותר ויותר אלטרנטיבי ויתרחק מגלגל"צ ותואמיהם...

גרציה פ

New member
שלום לך, זה השיר השני של מדיוני

שעמיר מבצע, הראשון היה "יא מועלם" ששמענו אותו בסיבוב ההופעות של "שלכת". מצרפת קישור למומה ששם יש יותר מידע על מוריס אל מדיוני. שבת שלום לך http://mooma.keshet-tv.com/artist.asp?ArtistId=16197

גרציה פ

New member
אני יגיד לך מה ההבדל אם לא הבנת...

בפעם הראשונה ששמתי קישור, זה היה קישור [כלומר לינק], אבל צריך להעתיק לשורת כתובת ,כדי להפוך את לקישור של ממש! אתה הפכת את זה לכתובת אינטרנט נלווה, ואני הפכתי ללינק, שזה במילים אחרות בדיוק אותו דבר, אתה התעקשת מאמי

גרציה פ

New member
אה ועוד דבר, אתה פירסמת?

זה כתובת שאני פירסמתי, לא אתה, כמו שכתבת
אתה פשוט התעקשת להפוך את זה ללינק, אבל במקור אני פירסמתי, הבנו?

karin5031

New member
../images/Emo13.gifמוריס אלמדיוני

שלום לכולם ושבוע טוב! אז ככה.. אתמול טיילתי קצת בתל-אביב.. נכנסתי לחנות "דיסק סנטר" (דיזינגוף), קניתי את הדיסק של אבי בניון (כבר מזמן רציתי..) וגם את של.. מוריס אלמדיוני. הציעו לי שני דיסקים - אחד שהוא רק שלו ששם הוא גם שר וגם מנגן והשני זה יותר תזמורת שהוא לוקח בה חלק. הלכתי על הראשון ומה אני אגיד לכם לא הצטערתי, חברים מי שהשיר "נשמתי" עשה לו טוב (ולא מעט בגלל הפסנתר..)- מומלץ! דרך אגב היו שם כמה חבר'ה צעירים ששאלו את המוכר על "אותו מקום אותה הרוח" - חבל שאין במלאי. בנוגע לאבי, הכרתי כמה מהשירים שלו דרך ההופעות של עמיר ואתמול יצא לי לקנות. חוץ מזה שמאוד נהנתי מהלחנים (גם של אבי וגם של עמיר) יצא לי לשים לב למילים (כשהחוברת לפניי..) שאבי כותב - מאוד אמיתי, מאוד מוכשר. השיר סימנים מקסים ובכלל דיסק יפההה. אבל מה, לא יצא לי להיתקל בו ברדיו אף פעם, למה לא משמיעים?

מיטל52

New member
הדיסק של אבי הוא פשוט מעולה.קניתי

אותו בהמלצת אתושית וורד{מה המצב בנות יפות שכמותכן}ומאז אני נהנת ממנו בקביעות.אהבתי שבסוף הדיסק הקליטו אותו אומר:"זהו"...כל השירים שם יפים ממש אין אחד שאני לא אוהבת,באמת הוא שיחק אותה ...בימים אלו אחרי היציאה של הדיסק של האח הגדול שלו,רק לאבי אני מרשה להתנגן לי במערכת{עלק מערכת כולה טייפדיסק}אבל עם הקולות של האחים בניון באמת שלא צריך יותר מזה...פשוט תענוג לאוזנים ולנשמה...אשרייכם!!לילה טוב שיהיה

למעלה