שם פרק...

CommandeRiker

New member
שם פרק...

בהמשך לשירשור שהיה פע פעם, גם פרק מעונה שנייה של סמולוויל ופרק מעונה 4 של סטארגייט חולקים את השם : Exodus

deathcaster

New member
ישנה גם אוניית מעפילים שנקראה

אקסודוס ועליה מבוסס סרט הוליבודי שעסק בנושא כמו כן סרט על יציאת מצרים גם כן הוליבודי נקרא כך

Bajoran Preist

New member
קראתי את הספר "אקסודוס".

מומלץ למי שמוצא זמן בין ספרי מד"ב ופנטזיה(כי אני לא- קראתי את הספר הזה לפני שהתחלתי לקרוא מד"ב). בכל מקרה- הידעתם שלספר דברים קוראים בלטינית דויטרונומי? (אם עשיתם בגרות בתנ"ך אתם אמורים...)

Bajoran Preist

New member
המממ....

אם הקשבתי השנה בשיעורי תנ"ך אז דברים זה דויטרונומי... למה אני יודע את זה? כי ספר דברים נמצא ע"י חבורת אנשים בתקופת המלכים ושופץ רצינית לגרסא שאנחנו מכירים היום, הכוללת הרבה שינויים סוציאליים. האנשים שהכניסו את כל השינויים הנ"ל נקראים האסכולה הדויטרונומיסטית, או דויטרונומיסטים, על שם הספר בלטינית...

Tolan

New member
לא נראה לי

אני די בטוח שזה בראשית - ג'נסיס שמות - אקסודוס ויקרא - לויתיקוס במדבר- נמברס, נמרס משהו בסגנון.. דברים - דויטרונומי

Esmena

New member
ויש גם אחד בסליידרס, זה שעולמה של

מגי מתפוצץ מהפולסרים,דומני. ואם אני לא טועה,לפרק שפתח את העונה הבאה קראו"בראשית".:)

wolf359

New member
לסיכום כל השירשור דלעיל

ספרי התנ"ך קרואים באנגלית כך: בראשית - GENESIS (בריאה או יצירה ביוונית/לטינית) שמות - EXODUS (יוונית ליציאה) ויקרא - LEVITICUS (ע"ש בני שבט לוי) במדבר - NUMBERS (כי הספר פותח במספר בני ישראל במדבר) דברים - DEUTERONOMY EXODUS (ממנה התפתחה המילה EXIT יציאה) הינה מילה המתארת באנגלית מודרנית יציאה אדירה של עם במטרה שלט לחזור, עם קונוטציות דתיות לארץ מובטחת וכיוצ"ב.מדובר במונח תרבותי שסביר שיחזור בסדרות שונות ובפרקים שונים סביב אותו הרעיון. ספנית המעפילים אקסודוס נקראה בעברית "יציאת אירופה 1942" בדיוק מהסיבה שמניתי לעיל. הספינה אמיתית והסרט מספר את סיפורה.

למעלה