שם עסק ופרח ה-Peony

yaloner

New member
שם עסק ופרח ה-Peony

שלום לכולם, אני פותח עסק שעיקרו מסחר עם המזרח הרחוק בכלל וסין בפרט. כרגע אנחנו נמצאים בשלב של מציאת שם. מתוך רצון להראות כבוד לשפה ולתרבות של אלו שאיתם נעבוד החלטתי שהשם צריך להיות בעל משמעות מוכרת וחיובית לאותם אנשים. חשבתי אולי על פרח אהוב וגיליתי שאין לסין פרח לאומי, אבל הפרח ה"אהוד" ביותר הוא ה-Peony. אני משער שהשם הזה הוא באנגלית ולא בסינית ורציתי לדעת אם יש מישהו שיודע איך קוראים לפרח בסינית. כמו כן, אם יש לכם הצעות לשם אשמח לשמוע... תודה רבה

OferChina

New member
מקובל עלי ../images/Emo13.gif

אבל בעברית תהיה לו בעיה עם מודן ספרים.

milindapanna

New member
בגלל הדימיון בשם?

אבל מודן הוצאת ספרים זה MODAN והפרח זה MUDAN, אז זה לא אותו דבר... שיקרא לעצמו אדמונית בעברית, ומודן בסינית... הבעייה שיש גם מספיק חברות ששמן מכיל מודן (הפרח) בסינית (קיטש?), ואין לי מושג אם זו בעייה או לא. שאלה אחרת, שאין לי תשובה עליה, היא אם סינים מעריכים יותר חברה עם שם שמנסה להתחנף אליהם, חברה עם שם מערבי מובהק, או שלא מזיז להם כך או אחרת...

guanyin

New member
מי לא אוהב שמתחנפים אליו?

GnomeBubble

New member
אני לא זוכר ששמעתי על מקרה כזה בישראל

אבל בארצות הברית ואירופה זה הרי לא עניין נדיר, לפחות בהנחה שהחברות עוסקות בתחומים מספיק דומים, וגם שינוי קטן באיות של השם (ובמקרה שלנו רק בהגיה) לא באמת עוזר בבתי-המשפט. אבל בהנחה שהם לא ימכרו ספרים, אולי זאת בעצם לא בעיה. לא יודע - אני ממש לא עורך-דין. (כל מה שאני אומר פה זה לא עצה משפטית, בלה בלה, זה סתם שטויות, תתעלם וכל זה
)

yaloner

New member
לא יודע... כולם אוהבים פרחים לא?

אז איך אומרים דרקון בסינית? זה באמת נחמד. כמובן שאם יש למישהו המלצות נוספות אני אשמח לשמוע. תרגישו חופשיים להיות יצירתיים...

GnomeBubble

New member
龍 Long

אבל נראה לי שלקרוא לחברה שלך סתם ככה "דרקון" זה כבר קצת מוגזם...

OferChina

New member
הדור הצעיר בסין מעדיף שמות חדשים

ולא שמות שמזכירים את הדור הישן, גם ההתיחסות לסיפרה 8 מתעמעמת ופחות פופולרית , אם הצלחת להשיג מספר טלפון עם הרבה שמיניות בתוכו..אנשי עסקים בגילאי ה-30 יתיחסו לזה כמו אל מוזיקה של יהורם גאון למשל (מבלי להעליב והנ"ל יודע לשיר ויש לו שירים יפים). אז הכל תלוי מול מי הולכים לעשות את העסק..האם מדובר בחברת סחר שתעסוק מול בעלי מפעלים מעל גיל 40, או אנשים צעירים יותר. מה התחום של חברת הסחר שלכם ?

yaloner

New member
החברה עוסקת ביבוא ותיווך יבוא

יבוא של מוצרים (בעיקר אלקטרוניקה וטכנולוגיה - אבל לא רק) לארץ ולמדינות אירופאיות אחרות. ותיווך בין יבואנים אירופאים לאנשי עסקים סיניים. אני מעריך הסינים שאני איתם בקשר הם בגילאי 30 עד 50, סביר להניח שהרוב מתחת לגיל 40.

אני חושבת ששווה לבדוק שמות אופנתיים

חקר שוק בנושא מה מעניין את הגילאים שאליהם מופנה המוצר שלך, תסתכלי על חנויות האופנה שלהם- מה השמות של החברות? הם מאוד גאים באולימפידה שהייתה להם , אני יודעת שאחד התחביבים של הסינים הוא טיפוס הרים למשל. וזה לא משהו שידעתי עד שנכנסתי למשחק שקוראים לו "סקנד לייפ" ושם הכרתי כמה סינים נחמדים ואצל הסינים האלה חזר על עצמו התחביב הזה של הטיפוס הרים.... אולי גם לך שווה לדבר עם הסינים עצמם דרך ערוצים פחות "מקובלים" אבל זה פלח אוכלוסיה שפתוח למערב ולכן גם מדברים אנגלית ויכולים להסביר לך משמעויות כמו כן אני הייתי ממליצה לך לפנות ליועץ בתחום יחסים בינלאומיים שמתמחה בסין (מרצים באוניברסיטה לדוגמא) או לסטודנטים ישראלים שלומדים בסין

guanyin

New member
מוזר

אני מכירה לא מעט סינים, ואף אחד מהם לא מטפס על הרים. ואם יש צדיקה בסדום, רב הסיכויים שהיא תנעל סנדלי עקב, ותייבב כל הדרך לפסגה.

למעלה