שם נרדף לתמונה וצילום?

• פותח הנושא assos
  • פורסם בתאריך

assos

New member
שם נרדף לתמונה וצילום?

רציתי לדעת אם קיים שם נרדף לתמונה ולצילום ולאומנות?

Lalinka

New member
מילים נרדפות

יש לציין, בהמשך לשרשור קנה/רכש, שהמילים הן נרדפות ולא זהות - כלומר, לא בהכרח חופפות במאת האחוזים. הנה מה שתזאורוס אומר על זה. מתוך מילה במילה - אוצר מלים נרדפות ושדות סמנטיים של איתן אבניאון, איתאב 2000 לא העתקתי את כל מלאי המלים, כיוון שחלקן קשורות לשדה הסמנטי ומפרטות (כגון: איקונין, דיוקן, פורטרט וגו'), וכמובן מפני זכויות יוצרים, הבאתי את הדוגמאות הרלוונטיות. תמונה: איור, אילוסטרציה, ציור, רישום, תצלום (אופציונלי) צילום (בהנחה שלא התכוונת לתצלום, שהוא תמונה): הסרטה, העתקה, הצטלמות, פוטוגרפיה. בנוגע לאומנות - אינני יודעת למה התכוונת, האם לאוּמנות שהיא עיסוקו של בעל המלאכה (חרט, נגר, סנדלר) או לאָמָנות, שהיא מלאכתו של האמן (צייר, משורר, וגומר) בכל אופן: אוּמנות: חרשות, מומחיות, מלאכה, מעשה, מקצוע, עיסוק, עמל (כמו - תורתו-אומנותו, שמשמעותה - לימודיו הם מלאכתו) אָמָנות: ארטיסטיות, דרך-ארץ, וירטואוזיות, מקוריות. <כל ההגדרות, למעט הערותיי בסוגריים, מתוך התזאורוס של אבניאון, שכל הזכויות שמורות לו וגו'>

גנגי

New member
אמנות

מנוקדת כך: אֳמָנוּת, והוגים בתנועה שנשמעת כמו חולם, ולא כמו פתח. אנא.

mucool2

New member
האומנם?

שיר השירים, פרק ז, פסוק ב: מַה-יָּפוּ פְעָמַיִךְ בַּנְּעָלִים, בַּת-נָדִיב; חַמּוּקֵי יְרֵכַיִךְ--כְּמוֹ חֲלָאִים, מַעֲשֵׂה יְדֵי אָמָּן. ומכאן: אָמָּנוּת מי היה מאמין - אני מתקן לך טעויות ניקוד!

גנגי

New member
../images/Emo79.gifתפתח מילון, אהוב ליבי, ../images/Emo79.gif

"אמנות" ניתן לנקד בשתי צורות - האחת בקמץ קטן ודגש, והשנייה בחטף-קמץ וללא דגש. מכאן ועד לתקן לי טעויות ניקוד הדרך עוד ארוכה (משהו בסדר הגודל שבין קליפורניה לתל-אביב, ואידך זיל גמור).
אם תעשה את הדרך הזאת שהוזכרה שם, שם, ותבוא לפחגנג איתנו, אני מבטיחה שאַראה לך שזה כתוב שחור על גבי מילון.

RonenYi

New member
לפי המילון שלי

לפי מילון 'אבן-שושן' החדש, יש רק "אָמָּנוּת".

RonenYi

New member
היייי

ניקדתי בתחילה עם קמץ קטן, מדוע התחלף לפתח לאחר אישור ההודעה? מוזר.

גנגי

New member
אולי כי יש עוד אופציות?

חפש גם במילונים אחרים ותראה. מילונים טובים, כמובן.

למעלה