שם נוסף של אדם?

sunshine72

New member
שם נוסף של אדם?

היי, אני מקווה שאני בפורום הנכון, רצית לשאול לגבי הוספת שם. בלידתי הורי נתנו לי 2 שמות פרטיים אך בת.ז. שמתי רק את השם הראשון. היכן/עם מי אני יכולה לברר האם הוספת השם השני והשימוש בו יכול להועיל או לא?. תודה ושבוע טוב.

כן זה הפורום המתאים לשאול

ברוכה הבאה ואני מקווה שיענו לך פשוט אני לא ממש בקיא בעניין
שבוע טוב רק חבל שרשמת את ההודעה בשבת השתדלו שלא

mgb

New member
שני שמות.

בס"ד שבוע טוב! ביהדות שם האדם הינו נושא חשוב ביותר בכמה אספקטים ולא אפרט כעת. רק אציין ששם האדם או מעין תמצית האישיות שלו וברגע בחירת ההורים בשם מסויים ישנה מעין "נבואה קטנה" בבחירתם ודי בכך להבין את חשיבותו של השם. כתיבת השם בת.ז. איננה מהווה קביעה הלכתית ושם או שמות שבחרו עבורך הורייך שיחיו עדיין בתוקף! נכון שלרוב אין בני אדם מקפידים לקרוא את שמו של אדם כבמקור, יש קוראים לו בכינוי או בקיצור או בשם חיבה ביחוד אם יש לו שני שמות או ש"מתעצלים" או כלל לא מכירים שם נוסף. בחברה החרדית למשל מקפידים יותר לקרוא בשני השמות! זכותך לגשת למשרד הפנים ולהוסיף את שמך הנוסף וכך ראוי לענ"ד. אף כפי שציינתי אין לכך תוקף הלכתי אבל ישנה חשיבות למסד ולשמר זאת. דבר אחרון שברשותך רציתי להוסיף. ישנו מושג בהלכה בהקשר לשמות שנקרא" "שם שנשתקע". כלומר אם ניתן שם מסויים לאדם ומסיבה כלשהי הוא כיום נקרא אחרת ולא ידוע לאף אדם על שמו השני וכולם רגילים כבר בשמו ה"חדש", הרי ששמו הראשון "שקע" ואינו בתוקף. בברכה

אלי ו.

New member
תעודת הזהות אינה משנה דבר

מבחינה דתית מה שמשנה זה השימוש בשם בביהכנ"ס ויש המאמינים גם בחיי היום יום. בחו"ל נפוץ לתת לילדים שני סטים של שמות, שם "רשמי" לתעודת הזהות ושם "יהודי". בעבודה ובת.ז. יקראו ליהודי "סטיב" ובביהכנ"ס (וחבריו) יקראו לו "שמואל".

למעלה