שם משפחה

ש י ר 1 1

New member
שם משפחה

שלום לכל חברי הפורום. רציתי לשאול שאלה בנושא שם משפחה אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי. אני מתחתנת בקרוב ואני מנסה לשכנע את בעלי לעתיד לקצר את שם המשפחה הארוך שלו. הוא טוען כי אביו ואחיו הם האחרונים שנושאים את שם המשפחה ולכן לא מוכן לשנות. היכן אני יכולה לחפש האם קיימים אנשים נוספים באותו שם? תודה מראש

wow1

New member
זהירות גירושין באופק. וותרו על ההרפתקאה. איל

Melitz

New member
../images/Emo10.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif ../images/Emo10.gif מה הבדיחה בדיוק ../images/Emo35.gif

bilen

New member
לטעמי זו בכלל לא בדיחה. זו מציאות. כי מי

שמתקשה לקבל את בן זוגו כמכלול ועוד לפני שנכנס למשפחה העתידית, כבר פותח חשבון אצל המחותנים - זה לא מבשר טובות. בטוחה שגם הבנים לא מאושרים עם שמם, אבל זה משהו שלמדו לכבד, נולדו עם זה ומעריכים את מורשתם והוריהם. ולבחורה, יש לי רק משהו קטן להגיד - את ממש לא אינית !! כיום מקובל שאפילו בעל מקבל על עצמו שם "בהכחדה" כדי לשמר את משפחת אשתו. ראי למשל את הקודיטור בן-עמי ברתיני-שביט, בעל הרשת "בן-עמי". הוא קיבל על עצמו גם את שם משפחת אשתו. במקום להשקיע מאמצים במציאת טיעונים ובדיקות אמיתות דברים של הבעל המיועד - כדאי להשקיע בתקשורת טובה וביחסים שביניכם. תזרמו הלאה, אושר וחיים טובים לא מושגים בעזרת שם יפה יותר. בהצלחה לכם !

עמי60

New member
לא מסכים איתך , למה להמשיך ולשאת שם

משפחה מגוחך ונלעג שפקיד רישום גוי נתן ליהודי כדי להעליבו בתחילת המאה ה 19 ? למשל : קנואובלאוך - שום בגרמנית צוויבל - בצל כמוצא של פשרה אפשר לעברת את השם כך שיזכיר את שם המקור . עמי

אני ביקשתי לשנות את שם המשפחה של בעלי

ואכן, שם המשפחה של בעלי ושלי היה שונה לפני הנישואים, אני ביקשתי שם משפחה בא', ובעלי אמר שאין לו בעיה, ואם בא' אז שיהיה שם של רב, וככה הגענו למשפחת אדרת, וזאת הסיבה שאין לנו קשר משפחתי עם משפחות אדרת בארץ ובעולם. ההורים של בעלי לא התלהבו אבל לא אמרו כלום, ההורים של בעלי נפטרו ע"ה, ויש אח נוסף שממשיך את השושלת. אני, תודה לאל, מרוצה משם המשפחה שלי. מזל-טוב, בהצלחה וכל טוב!

deebeebee

New member
מעולם לא שיניתי את שם משפחתי

אני גם לא מבינה מדוע חייבות נשים לאבד את זהותן ולהפוך לשלוחה של האיש שלהן. גם שיטת השם הכפול לא מקובלת עלי. מלבד זאת, מלאכתנו היתה יכולה להיות יותר קלה לו נשים היו ממשיכות לשאת את שם משפחתן. גם אני מרוצה משם משפחתי.

קשה לי להכריע בסוגיה זו

זה כניראה ענין של כל תקופה והנורמות הנהוגות בה,סבי שינה את שמו מחלמר גם ביגלל בקשתה של סבתי וגם כי רצה לשאת שם עיברי וציוני ואילו היום יש נטיה לשמר את שמות המישפחה הלועזים מתוך הכרה כי נותרו מעטים במעטים להזכירם. שלכם חנה גונן

למעלה