שם משפחה

shirzel

New member
שם משפחה

הנני צריכה להגיש עבודת שורשים אני מחפשת את משמעות השם זליג מה מקורו? מה הפירוש שלו? אנא עזרו לי? תודה

Ohle74

New member
אני מקווה אגב שראית את הסרט../images/Emo8.gif

http://www.geocities.com/SunsetStrip/Club/9542/zelig.html אני אגב מעדיף את התעתיק המקורי SELIG אבל וודי אלן חשב אחרת. בהצלחה, אוהד

א77

New member
זליג או זעליג

זה אכן כמו שאמרו לך מאושר. ולכן זעליג תמיד תמיד הוא ביחד עם אשר. אשר זעליג. גם אם לא שמעת על האשר. דעי לך שיש גם אשר. רק לברר מעט על אותו זעליג, תגלי שיש לו גם שם אשר. ותאמר לאה באשרי כי אשרוני בנות ותקרא את שמו אשר (בראשית ל. יג)

אבוטבול

New member
נכון לגם לאבי

לאבי קראו אשר רק לאחרונה מצאתי במסמכים כי שמו היה אשר זעליג עכשיו הארת את עיני מדוע ישר כח

mahaian

New member
הר האושר-זליג פריזונגן ברג

הר האושר שעל חוף הכנרת שבו הטיף ישו את דרשותיו, נקרא בגרמנית '' זליג פריזונגן ברג''.

Ohle74

New member
Berg der Seligpreisungen

המקום בו נאמרה הדרשה על ההר. ואכן בתרגום ... Selig die arm : אשרי עניי הרוח... ומצד שני Selig זה גם מבורך ( Blessed are the poor והרי אין סתירה בין המשמעויות במקרה זה). ד"ש ובהצלחה ביום ראשון אוהד

sharonpines

New member
הע' משמשת כאות ניקוד (ביידיש)

ולפיכך אני מניחה שזליג וזעליג זה אותו הדבר - תלוי מי כותב. שרון

ובכל אופן, אין ספק שבני המשפחה

הקודמים, היו מאייתים "זעליג" ולא "זליג" לפי ההתפתחות המאוחרת של השפה העברית.

שרה המל

New member
יש לי ידיד

עולה מרוסיה, ושם משפחתו "זליצ'ונוק". שאלתי אותו מה מקור השם - שלא נשמע לי יהודי. הוא אמר, שקרא בספר שהתפרסם ברוסיה על שמות (מאת אוספנסקי, כרגע שכחתי את שם הספר), שכל השמות שמתחילים ב- זל... הם עיבוד של המלה selee הגרמנית. (הוא מתרגם את המלה ל"נפש") כולל: זליגר, זליגמן, וכו', ו"זליצ'ונוק" זה עיבוד ביילורוסי (מקורה של משפחתו) לאותה מלה. מעניין.

ruva

New member
תודה לכולם שהתייחסו לשם ''זליג''

אחי שנרצח על ידי גרמנים שמו היה זליג. לא ידעתי שהיה לו שם נוסף, עד שהוצאתי תעודת לידה שלו מארכיון בליטא ובה כתוב שם הילד: אושר-זליג. היה בן 7 במותו.

א77

New member
לא ייתכן

שהיה כתוב אושר זעליג באותיות עבריות... אל תיקח ברצינות. כנראה נכתב םדיקר, שזה אושר בהגייה בעברית. אבל האמת שזה אשר. אלא שבהגייה אשכנזית זה נשמע כמו אשר. כיון שיש קמ"ץ תחת האל"ף. ותן לי לנחש שאינכם מרומניה, ולא מגליציה, ולא מפולניה. אולי סביבות ליטא או רוסיה ואוקראינה. כיון שאם היה מהמדינות שהזכרתי, אז היה כנראה צ"ל HUSHER ולא OSHER.

saram7

New member
אינפורמציה על ארכיון בליטא

מחפשת דרך להשיג מידע על משפחת אבי, דוד קאהן,מניישטוט-טבריג שבליטא. אביו,אברהם-לייב ואימו שרה לבית מרום. לאיזה ארכיון אני יכולה לפנות כדי לחפש תעודות,תמונות וכו.

ruva

New member
איזה תעודות את מחפשת ומאיזה שנים?

תכתבי שם העיירה בלועזית.

saram7

New member
תעודות ומסמכים

מחפשת תעודות על סבי ,לייב אברהם קאהןKahn שהיה חבר מועצה מקומית בניישטוט-טבריג בשנים 1920-1922,בערך.יש במקום מוזיאון- איך מגיעים אליו? תודה.

למעלה