שם משפחה

שמלוק3

New member
שם משפחה

סיפור !!!!!!! לאחר שנתקעתי כמה חודשים טובים עם חקר המשפחה כי אזלו כל מקורות המידע שהיו ידועים לי ,התקיים לשמחתי מפגש הפורום מקום טוב לרענון ולחקר המידע ,ניהלתי שיחה קצרה עם אלנה מהפורום השיחה הייתה על הדרכים להשיג מידע מהארכיונים באוקראינה השיחה הביאה לכיווני מחשבה חדשים ובדרך החלטתי לחפש שוב את מקור שם המשפחה באיטרנט/גוגל לפי השם ביידיש ניימן כי המוצא שלי מהונגריה להפתעתי גיליתי שיש נהר בשם ניימן שזורם בין מדינות ליטא בלארוס ורוסיה עד לים הבלטי עכשיו השאלות האם זה מקור שם המשפחה או אולי כיווני מחשבה לא נכונים נ.ב התברר שיש ספר שכתב אליהו פייליס על המשפחה בשם נהר הניימן

עב

New member
Neumann וקליין מאזור Mad

אולי קוריוז ואולי קשור: סבתא רבתא של סבתי נולדה ב Olaszliszka שבחבל טוקאי. הוריה היו רחל Roza Neumann וטוביה יחיאל קליין. לא חקרתי את המשפחות הנ"ל. הצירוף ניימן-קליין מופיע בעץ שלי פעם נוספת אבל להבנתי לא קשור למשפחות שלך: הוריו של סבא רבא שנולד ב Nenince במחוז הונט שבסלובקיה היו Neumann Salamon בן מרקוס מאיר ורחל רוזה קליין שהוריה לא ידועים ואף היא ממחוז הונט בסלובקיה (היום יש למחוז שם שונה). בהצלחה בכיוון החדש.

Najman--Neiman גם אצלי !

הסבתא רבתא שלי היתה רבקה NEIMAN (או באיות אחר: NAJMAN) מהכפר בדו (Beddo אז בהונגריה) (היום Bedevlja אוקראינה). אינני יודע הרבה אודותיה, אך מצאתי קצת סיפורי רבנים על האזור. רוני

Judy 1

New member
מקור השם ניימן במשפחתי

אצלנו השם NEJMAN דווקא מפולין וכתוב בצורות שונות במסמכים שונים. כשניסיתי לברר את המקור גיליתי את הסיפור ההזוי הזה: למעשה השם היה היימן. במאה ה 19 (?) היו מגייסים לצבא הרוסי, וההתייצבות היתה ע"פ סדר הא"ב. על מנת לדחות את מועד הגיוס, ובתקווה שתסתיים איזו שהיא מלחמה של אותם ימים, נרשמו כ" ניימן", והרוויחו קצת זמן.... מישהו שמע סיפור כזה???

עב

New member
שמעתי סיפורים כאלה מרוסיה

שם הבנתי שגייסו לתקופות ממושכות. במשפחה ההונגרית שלי הלכו לצבא כמו גדולים.

למעלה